Kırıkkale'nin Çelebi ilçesinde, kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan Sevgi Gülden Yalçıner'in (47) tabancayla öldürülüp, cesedinin tel ile kaldırım taşlarına bağlanarak ırmağa atıldığı öğrenildi.
#Kadın CinayetiJapon arkeolog Kimiyoshi Matsumura, 40 yıldır Anadolu’daki medeniyetlerin izini sürüyor. 1981’de turistik gezi için geldiği Türkiye’de üniversite öğrenimini tamamlayan Matsumura, “Türkiye eski medeniyetler açısından çok zengin bir ülke. Yapılacak çok iş var” dedi.
#Muhammet Fatih GÖKMEN/AATürkiye içerisinde Osmanlı İmparatorluğu ve Selçuklu Hükümdarlığından kalan birçok farklı tarihi eser ve tarihi yapı bulunmaktadır. Bu tarihi yapıların birçoğu günümüzde kullanılmaktadır. Birçoğu hala sağlam olan ve çeşitli işlevler için kullanılan bu yapılar, tarihimiz açısında da çok büyük bir önem arz etmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kırıkkale’de tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada olduğu Selçuklu yadigarı Çeşnigir Köprüsü ve Kanyonu, eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini cezbediyor. Doğal güzelliğiyle ziyaretçi akınına uğrayan köprü havadan görüntülendi.
#KöprüDoğu Ekspresi ile Kars dönüşünde trene doyamayıp yine bir 25 saat kendimi tıkır tıkır giden trene ve muhteşem manzarasına teslim etmişken Kırıkkale'de oturan kuzenim aklıma geliveriyor. Son dakika açılan birkaç telefon ve ben sabah 6’da Kırıkkale'de trenden iniyorum. Yol beni her zaman değişik yerlere savurmuştur. A noktasından çıkıp B noktasına gidebildiğim ve aynı rotadan dönebildiğim yol neredeyse hiç olmadı. Şimdi de Kırıkkale'deydim... Peki bu güzel şehirde nereleri gezmeli neler yapmalı? İşte size tam da şu sıralar gidilecek Kırıkkale gezi rehberi…
#Kırıkkale Gezi RehberiAslında konunun anahtar ve kilit işleriyle uğraşan çilingirlerle uzaktan yakından alakası yok, her zamanki gibi, bambaşka bir kelime, ağızdan ağıza bozula bozula bu hale gelmiş. İlk kullanımı "şilengar sofrası", Moğollardan gelen bir gelenek... Moğolcada şilengar "şölen donatan" demekmiş, Moğollarda bu şölenler çok ünlü... Sonra Farsça'ya geçiyor "şelangar" oluyor. En son Osmanlı Sarayı'nda "çeşnigir sofrası" oluyor, çeşnigir yemekleri tadan kişi... Ve işte bu sofrada tüm yemeklerden küçük küçük kaplar bulunuyor, çeşnigir hepsinden bir iki kaşık tadıyor ama yanında mutlaka rakı içiliyor, başka içki, içecek kesinlikle olmuyor. Arada bir yerlerde, bu işten çilingirler şanslı çıkıyor ve önce şilengar, sonra çeşnigir derken, sofranın adı "çilingir" sofrasına dönüşüyor.
#HtvprogramlarTRT’nin Miraç Kandili nedeniyle 10 Ağustos’ta yapacağı mevlit programı canlı yayını için Manisa’nın seçilmesini isteyen ve TBMM Başkanı Bülent Arınç’tan ricacı olan Manisalı mevlithanlar, TRT ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nı karşı karşıya getirdi.