Nasıl koktuğu sorulduğunda herkes farklı bir cevap veriyor ancak berbat koktuğu konusunda herkes hemfikir. Üstelik bu iğrenç koku 20 metre uzaktan bile alınabilecek kadar da güçlü. En tuhaf olanı da sadece dünyadaki sayılı botanik bahçelerinde bulunan bu bitkiyi koklamak isteyenlerin saatlerce sıra beklemeyi göze alıyor olması...
#Amorphophallus Titanumİsviçre'deki Basel Üniversitesi'nin botanik bahçesinde bulunan dünyanın 2 metre yüksekliğindeki, en kötü kokan çiçeği olarak nitelendirilen "Titan Arum" 75 yıl sonra ilk kez açtı. Üniversitedeki botanik bahçesinde 2 yıldır açması beklenen ceset kokusunu andıran pis kokusu bulunan aynı zamanda dünyanın en büyük çiçeği olarak nitelendirilen Titan Arum, Basel Üniversitesi botanik bahçesinde ziyaretçi akınına uğradı. Pis kokusu nedeniyle "leş çiçeği", "ceset çiçeği" veya "ceset bitkisi" de denilen botanikte "amorphophallus titanum" olarak adlandırılan 2 metre yüksekliğindeki çiçeği en az 10 bin kişinin gelip görmesi bekleniyor.Uzmanlar, yapay yöntemlerle üretilen bu çiçeğin dünya çapında şimdiye kadar 134 kez açtığı belirtildi.(Haber:İhsan DÖRTKARDEŞ/DHA)
#Htvhaberİnsanların hayatını güzelleştiren oldukça güzel çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçeklerin bazıları son derece nadir bir yapıya sahiptir. Nadide olan bu çiçeklerin özellikleri de herkesin ilgisini çekmektedir. Nadide çiçeklerin bakımı da oldukça özeldir. Sizler için Çiçek türleri ve isimleri nelerdir? En nadide, en özel çiçekler hangileridir ayrıntılı bir şekilde derledik.
Türkiye’de pek çok konuda olduğu gibi çocuk kitapları konusunda da ciddi bir kirlilik var. Her önüne gelen kitap yazıyor, ama içerik ve dil konusuna yeteri kadar özen gösterilmiyor. Üstelik özgün bir eser üretmeye bile ihtiyaç hissedilmiyor, var olan kitapların içeriklerinden derleniyor “Ben de kitap yazdım, buyurun!” diye ortaya çıkılıyor. Oysaki çocuk edebiyatı bir deneme tahtası değildir. Çocukların zihnine giren her şey önemlidir. Bu, hep atlanıyor.
#Pumbaranlara Ne Oldu?