İstanbul’un üç farklı semtinde yaşayan farklı profillerden bekâr kadınlar, şehirde yalnız yaşarken verdikleri ‘var olma mücadelesi’ni Ceren Lordoğlu’na anlattı. Akademik bir bakışla kadın kadına dertleşmeyi buluşturan ‘İstanbul’da Bekâr Kadın Olmak’, kaç farklı hikâye duyarsak duyalım asla alışamayacağımız deneyim paylaşımlarıyla dolu bir kitap...
#İstanbul'da Bekar Kadın OlmakÇocuklu ve bekâr kadın... Ara ara evine erkek arkadaşı geliyor. Komşuları bundan rahatsız. Aralarında imza topluyor, kadını apartmandan attırmaya çalışıyorlar. Başka bir yerde başka bir kadın, boşandığı halde her akşam kapısının önüne bir erkek ayakkabısı koyuyor. Çünkü ‘Neden boşandın’ sorusunu duymak istemiyor. Bir diğeriyse, annesinin “Ben dul kadınım. Parkta bulunmamız mümkün değil. Beni orada seks işçiliği yapmakla suçlarlar” diyerek onu hiç parka götürmediğini kızgınlıkla anlatıyor. Mimar Sinan Üniversitesi Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Ceren Lordoğlu, Kadıköy, Bağcılar ve Sarıyer’de 28 kadınla konuştu, ‘İstanbul’da Bekâr Kadın Olmak’ kitabını yazdı. Görüştüğü kadınlar, cinsel taciz ve cinsel saldırıya maruz kalmaya dair duydukları korkuyu bir kez daha haykırdı.
#İstanbul’Da Bekâr Kadın OlmakODTÜ’de yaşanan olayların ardından İstanbul'da üniversitelerin yayınladığı bildirilere tepkiler sürüyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi de basın açıklaması yaptı ve açıklamada "Söz konusu bildirideki içerikle ilgimiz yoktur" mesajı verildi.
Cumhuriyet yazar, yönetici ve çalışanlarının tutuklanmasının 1.yılında aralarında avukatlar, sanatçılar, gazeteciler ve akademisyenlerinde bulunduğu 365 kişi tutuklu bulunan Akan Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Şık ve Emre İper’in serbest bırakılmasını istedi.
#Cumhuriyet Gazetesi