Cennet hurması olarak da andığımız Trabzon hurmasının ardından çürük domatese benziyor diye konuşuyorsunuz, biliyoruz. Ama aslında şeklini beğenmeyip hor gördüğünüz o güzelim meyveyi tanısanız çok seveceksiniz. Bir kere, en azından bir kez şans vermiş olanlar LEZİZZ sual olunmayacağını bilir. Yine de onu bolca tüketmeli, meyve olarak çiğ çiğ yiyemiyorsanız da çeşit çeşit tarifin içine dahil etmelisiniz. Neden bu kadar ısrarcı olduğumuza gelirsek, cennet hurmasının faydalarını öğrenince siz de bize fazlasıyla hak vereceksiniz. Karşınızda, faydalarından nasıl tüketebileceğinize, nerede bulacağınızdan zararlarına, tüm yönleriyle Trabzon (cennet) hurması!
#Cennet HurmasıTrabzon hurmasının kurusu; taze halinden daha lezzetli olduğu için daha fazla tercih edilmektedir. Güneşte kurutulduğu zaman sağlık bakımından çok yararlı hale gelen Trabzon hurması kurusu, sağlık bakımından da türlü yararlara sahiptir. Peki Trabzon hurması nasıl kurutulur ve saklanır? Evde cennet elması fırında dilimli ya da bütün olarak kurutma nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Trabzon HurmasıCennet hurması, yaş hurma, ya da Trabzon hurması olarak bilinen şifalı meyvenin hasadına başlandı. Pazarlarda ise kilosu 15 liradan satılıyor. Her derde deva olan gizli hazine cennet hurması vitamin ve mineral açısından oldukça zengin. Bu nedenle de kışın hastalıklara karşı adeta kalkan oluyor. Cennet hurması hem kuru hurma hem de yaş hurma olarak tüketilebiliyor. Ancak tek sorun bu yıl fiyatları cep yakıyor. Kilosu 15 ila 20 lira olan cennet hurmasının kurusu ise 150-200 lira arasında değişiyor. Peki, cennet hurması ne işe yarar, neye iyi gelir? İşte cennet hurması faydaları...
#Cennet HurmasıSağlığımızın önemini şu bitmek bilmeyen pandemi döneminde bir kez daha iyi anladık. Tükettiğimiz yiyecek ve içecekleri artık eskisinden daha çok önem dikkat ediyoruz. Öyle ki, geçtiğimiz yıl da 100 milyar doların üzerine çıkan küresel organik gıda satışlarının bu yıl yüzde 25’in üzerinde büyümesi ve beş yıl içinde 150 milyar dolarlık bir pazara ulaşması bekleniyor. Hal böyle olunca, internet üzerinden satılan bu ürünlere talep oldukça arttı. İşte bu hafta size 3 üreticiden bahsedeceğim. Biri zeytinyağı bir diğeri ise tropikal meyve üretiyor. Diğeri ne mi yapıyor? Sebzeleri kurutup, vitamin kaybı olmadan size gönderiyor. Size ise sadece onu ısıtıp yemek kalıyor...
#DoğalTÜRKİYE’nin cennet hurması (cennet elması) ihtiyacının yüzde 70’inin karşılandığı Denizli’nin Honaz ilçesinde, bu yıl 10 bin 200 ton rekolte elde edildi. İlçede 7 bin 500 dekar arazide üretimi yapılan cennet hurmasının verim ve fiyatı, üreticileri memnun etti.
#Cennet ElmasıDünyada ve ülkemizde koronavirüsten korunma ile ilgili önlemler alınmaya devam ediyor. Karantinada çoğu kişi evde durmanın verdiği can sıkıntısıyla veya durumun oluşturduğu tedirginlikle tatlı yeme isteği yaşayabiliyor ve kendini mutfağa atıyor.
#KarantinaHangi kadın semt pazarlarını sevmez, hayatında bir kere bile pazara uğramayan kadın çok azdır. İTO’nun 2004’te İstanbul semt pazarlarında yaptığı ankete göre, pazara giden her 10 kişiden 8’i kadın. Çoğunluk ucuzluktan çok, taze ürün için pazarı tercih ediyor. Ne tesadüf ki yerel ürün satanların yüzde 80-85’i kadın. Hatta Anadolu’da çoğu pazar ismini buradan almış: Konya Kadınlar Pazarı, Bartın Garılar Pazarı, Bolu Kadınlar Pazarı, Tire Kadınlar Pazarı.