Çekirge Istilası haberleri sayfasında Çekirge Istilası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 110 Çekirge Istilası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün Afrika'nın doğusunda yeni çöl çekirgesi istilasının başlayabileceği yönündeki uyarısının dikkat çekici olduğunu ifade etti. Çekirgelerin istila güzergahında Türkiye'nin bulunmadığını, ancak yerel çekirge türlerinde artış bulunduğuna dikkat çeken Satar, " Afrika çekirgelerinin ülkemize gelişi ve olası istilası Türkiye'de felakete yol açar. Böyle bir istila olursa tarımsal anlamda Türkiye'de felaket yaşanır" dedi.
#Çekirge İstilasıDicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, bu yıl Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşanan çekirge istilalarının 2021'de yaşanmaması için uyarılarda bulundu. Çekirgelerin yumurtalarını tarla kenarlarına bıraktığına dikkat çeken Satar, "Yumurtalarını toprağın birkaç santimetre altına bırakıyorlar, çıkacak yavrular yine istilaya yol açabilir. Şimdiden oraların basit bir şekilde sürülmesi ve o bölgelerin gözlemlenmesi lazım" dedi.
#Ali SatarÇekirge istilası nerede sorusu, ilk olarak dünyanın farklı bölgelerinde ardından da İzmir'de görülen çekirge istilası sonrası gündeme geldi. İzmir Akarca Ovası’nda binlerce çekirgenin akın etmesiyle beraber tarımda ciddi oranda yaşanan zarar paniğe neden oldu. Çekirge istilasının yeniden gündeme gelmesiyle sosyal medyada, çekirge istilasının ne anlama geldiği konuşulmaya başlandı. Peki, çekirge istilası nedir? Neden görülür? İşte, İzmir'de görülen çekirge istilasının detayları ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler....
#Çekirge İstilası Neden OlurEtiyopya'da çöl çekirgelerinin tarım alanlarını istila etmesi nedeniyle 1 milyon kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi. Yaklaşık 200 bin hektarlık araziye zarar veren çekirgeler, 356 bin ton tahılın kaybına yol açtı.
#Çekirge İstilasıİklim değişikliğinin en önemli sonuçlarından biri olan çekirge istilası ardından karınca istilası haberleri gelmeye başladı. Sosyal medyada hızla yayılan karınca istilası görüntüleri şaşkınlık yarattı. Pakistan'da son aylarda ortaya çıkan çekirge istilası ciddi boyutlara ulaşmış, son 20 yılın en kötü çekirge istilasına neden olmuştu. Peki, çekirge ve karınca istilası nerede?
#Çekirge İstilasıÇekirge istilası nerede ve Türkiye'ye gelir mi sorusu İran ve Irak dolaylarında gözlemlenen çekirge istilasının ardından yanıtı araştırılan konulardan oldu. Çekirge istilası güneydeki etkisini sürdürürken Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sevgili'den konuyla ilgili açıklama geldi. Sevgili, konuyla ilgili, "Zaman zaman tarihte gelmişler, fakat oradaki türler açısından çok büyük tehlike olduğunu düşünmüyorum." dedi. Peki, Çekirge istilası nerede? Çekirgeler nereye gidiyor ve en son hangi ülkeyi bastı? İşte, o konuyla ilgili detaylar.
#Çekirge İstilasıAfrika kıtasında aylardır devam eden çekirge istilası bu kez Orta Asya ve Doğu Avrupa'yı tehdit etmeye başladı. Etkisini sürdüren çekirge istilası Şu ana kadar Afrika'nın büyük bir kesiminde gözlemlendi ve kuzeye doğru hareket etmeye başladı. Gündemde yer alan çekirge istilası ile ilgili haberler gelmeye devam ederken, çekirge istilasının ilk çıktığı yer vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. Peki, Çekirge istilası nerede başladı? Çekirge istilası neden olur? İşte, o konuyla ilgili detaylı bilgiler.
#Çekirge İstilasıÇekirge istilası nerede sorusu sosyal medya üzerinden yayılan son görüntülerin ardından pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. Milyonlarca çekirgenin akın ettiği Afrika'nın ardından tehlikenin İran'a doğru yaklaşması, çevre ülkelerde de paniğe neden oldu. Peki, çekirge istilasından kurtulmak için sığırcık kuşu çözüm olabilir mi? İşte, çekirge istilası için sığırcık kuşu detayı
#ÇekirgeDoğu Afrika’daki çekirge istilası hızla yayılırken gıda güvenliğini de riske atıyor. İstilacı çekirgeler sadece Kenya’da bir gün içerisinde 85 milyon kişiye yetecek yiyeceği tüketti. Uzmanlar istilanın ana nedenini okyanus akıntılarına bağlı olarak değişen iklim koşullarına bağlıyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) göre yaklaşık 800 milyon kişinin geçim kaynakları risk altında.
#Gazetehaberleriİran, son 40 yılın en büyük çekirge istilası ile mücadele ediyor. Yaklaşık 6 şehirde görülen çekirgelerin, tarlalara zarar vermeye başladığı belirtildi.Yerel medya, İran'da son 40 yılın en büyük çekirge istilasının gerçekleştiğini duyurdu. Çekirgelerin yaklaşık 10 haftadır Arap Yarımadası'ndan İran'a yolculuk ettiği; yaklaşık 6 şehirde bulunan tarlalara ve tarım alanlarına zarar verdiği belirtildi.
#Çekirge İstilasıVAN’ın Bahçesaray İlçesi’nin Güneyyamaç ve Kaşıkçılar Mahallelerini dev çekirgeler istila etti. Mahalleleri saran, evlerin içini dolduran binlerce çekirge, vatandaşların korkulu rüyası oldu. Ekinlere büyük zarar veren çekirgelerle tarım ilaçlarıyla mücadele etmeye çalışan vatandaşlar devletten yardım bekliyor.
#VanTekirdağ'ın Muratlı ilçesine bağlı Hanoğlu Mahallesi'nde çekirge istilası yaşandı. Ayçiçeği tarlalarında ortaya çıkan çekirgeler ürünlere zarar verirken, ilaçlama çalışması başlatılacak. Mahalle Muhtarı Turgay Güngör, 'Daha önce hiç böyle olmadı, ben şahit olmadım.' dedi.
#TekirdağTekirdağ'ın Muratlı ilçesine bağlı Hanoğlu Mahallesi'nde çekirge istilası yaşandı. Ayçiçeği tarlalarında ortaya çıkan çekirgeler ürünlere zarar verirken, ilaçlama çalışması başlatılacak. Mahalle Muhtarı Turgay Güngör, 'Daha önce hiç böyle olmadı, ben şahit olmadım.' dedi.
#TekirdağGümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Çevrepınar köyünde, sayıları binleri aşan çekirge, evler ve tarım arazilerini istila etti. Tarla ve bahçelere zarar veren türünün ‘yeşil çekirge’ olduğu tespit edilen çekirgeler için İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.
#GümüşhaneGümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Çevrepınar köyünde, sayıları binleri aşan çekirge, evler ve tarım arazilerini istila etti. Tarla ve bahçelere zarar veren türünün ‘yeşil çekirge’ olduğu tespit edilen çekirgeler için İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.
#ÇekirgeHakkari'nin Yüksekova ilçesindeki ekili tarım arazilerinde yaklaşık 20 gündür çekirge istilası yaşanıyor. Ovada ve bazı köylerde ilaçlama çalışması başlatılırken, bölge halkı çekirge istilası nedeniyle ekinlerinin zarar gördüğünü belirtti.
#HakkariHakkari'nin Yüksekova ilçesindeki ekili tarım arazilerinde yaklaşık 20 gündür çekirge istilası yaşanıyor. Ovada ve bazı köylerde ilaçlama çalışması başlatılırken, bölge halkı çekirge istilası nedeniyle ekinlerinin zarar gördüğünü belirtti.
#HakkariMuş'ta geçen yıl görülen çalı çekirgeleri, bu yıl da yüksek kesimlerde vatandaşların ve çiftçinin kâbusu oldu. Yol ve toprak yüzeyleri kaplayarak Muş Ovası'na doğru ilerleyen çekirge sürüleri vatandaşları korkutuyor. Bölgeyi kaplayan çekirgelerin çayırları yiyip bitirdiğini söyleyen imam Yakup Ekici, ''Çayırları yiye yiye kocaman bir hale gelmişler. Bu çekirgelerin yönü de şehrin ovasına doğru. İnşallah ovaya ulaşmazlar. Çünkü burada çayır bırakmadılar'' dedi. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın da ilaçlama ve yuvalarının yok edilmesi gibi çalışmaların devam ettiğini söyledi.
#MuşBitlis'in bazı ilçelerinde sayıları artan ve bu yıl sürü halinde görülen çekirgeler, ekili alanlarda yol açtıkları zararla çiftçilerin korkulu rüyası oldu. İklim şartlarından dolayı bu yıl çekirge popülasyonunda artış olduğunu söyleyen Bitlis Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Ekrem Timur, ''Bu yıl kurak geçtiği için tarım alanlarına indiler. Bazı popülasyonlarda tarım alanlarını tamamen yok ediyorlar'' dedi. Mutki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emrullah Bayrak da çekirgelerin bu dönemde ilaçlanması gerektiğini, aksi halde uçmaya başladıklarında mücadelenin mümkün olmadığını söyledi.
#BitlisDicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün Afrika'nın doğusunda yeni çöl çekirgesi istilasının başlayabileceği yönündeki uyarısının dikkat çekici olduğunu ifade etti. Çekirgelerin istila güzergahında Türkiye'nin bulunmadığını, ancak yerel çekirge türlerinde artış bulunduğuna dikkat çeken Satar, " Afrika çekirgelerinin ülkemize gelişi ve olası istilası Türkiye'de felakete yol açar. Böyle bir istila olursa tarımsal anlamda Türkiye'de felaket yaşanır" dedi.
#Çekirge İstilasıİsrailoğulları'na elçi olarak gönderilen Hz. Musa, Ulu'l Azm peygamberi arasında yer alır.. Hz. Muhammed, Hz. İsa ve Hz. Davut ile birlikte kendisine kitap indirilen dört peygamberden biridir. Firavun'a karşı mücadele vermiş ve Mısır halkını özgürlüğüne kavuşturmuştur. 8. sınıflar için Hz. Musa konusunu örnek ayetlerle açıkladık.
#8. Sınıf Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Hz. Musa Konu AnlatımıFelaketlerle geçen 2020’de yaşanan iklim olaylarının faturası milyarlarca doları buldu. ‘İklim yıkımıyla dolu bir yıl’ raporuna göre bu yıl gerçekleşen çekirge istilasının maliyeti 8.5 milyar dolar, ABD’deki kasırganın maliyeti 41 milyar dolar, Avustralya’daki yangının maliyeti ise 5 milyar dolar. Türkiye’deki uzmanlar ise uyardı: “Aynı zarar tablosu bizi de bekliyor. Hemen daha net önlemler alınmalı.”
#GazetehaberleriHerkese “Bitsin artık” dedirten 2020 defterini kapatmak üzereyiz. Dünyayı etkisi altına alan pandeminin yanı sıra yıl boyunca yangın, deprem ve kazaların ardı arkası kesilmedi… Felaketler yılı ilan edilen 2020’de iyisiyle kötüsüyle yaşanan olayların üzerinden geçtik.
#GazetehaberleriDicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, bu yıl Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşanan çekirge istilalarının 2021'de yaşanmaması için uyarılarda bulundu. Çekirgelerin yumurtalarını tarla kenarlarına bıraktığına dikkat çeken Satar, "Yumurtalarını toprağın birkaç santimetre altına bırakıyorlar, çıkacak yavrular yine istilaya yol açabilir. Şimdiden oraların basit bir şekilde sürülmesi ve o bölgelerin gözlemlenmesi lazım" dedi.
#Ali SatarKüresel ısınmanın etkilerinin net şekilde yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Murat Türkeş, “Aşırı sıcakları, kuraklığı ve sel gibi afetleri çok fazla yaşamaya başladık. Artık bunların oluşturacağı milyonlarca dolarlık zararla da karşı karşıyayız. Kentlerdeki altyapı ve tarımsal üretim tehlike altında. Türkiye’nin kışları artık ‘tropikal kış’. Küresel iklim değişikliğinin etkilerini yaşıyoruz. Tam olarak içindeyiz” dedi.
#GazetehaberleriAlmanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Afrika’daki Kovid-19 vakalarının Avrupa için çok ağır sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu. Rheinische Post gazetesine konuşan Müller, “Brüksel, Afrika’da tüm devletlerin çökmesine, olayların ve göç dalgasının kontrolden çıkmasına kadar beklememeli” dedi.
#Almanya Kalkınma Bakanı Gerd MüllerSanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, koronavirüs pandemisinin dünya kamuoyunu bazı soruları sormaya mecbur ettiğini belirterek, "Eğer bu virüs Kuzey Amerika'yı ve Avrupa'yı vurmamış olsaydı, dünyanın gündeminde bu kadar yer edinebilecek miydi? Ebola dünyanın gündeminde ne kadar yer tutabildi? Önümüzdeki dönemde ümit ederim ki dünya, bugüne kadar olduğundan daha adil bir dünya olsun. Ümit ederim ki bunu sağlayacak küresel mekanizmaları, küresel iş birliği mekanizmalarını dünya, el birliğiyle inşa etsin." dedi.
#BMT