Çedene kahvesi; ülkemizde daha çok doğu ve güneydoğuda yetişen çedene (menengiç) meyvesinden yapılmaktadır. Bu özelliği onu diğer kahvelerden ayırmaktadır. Yabani bir fıstık olan çedene hasattan sonra yıkanıp güneşte kurumaya bırakılır. Daha sonrasında kavrularak macun kıvamına getirip ezilerek çedene (menengiç) kahvesi haline gelir. Geleneksel Türk kahvesine göre daha yumuşak bir içime sahiptir.
#ÇedeneBu hafta Elazığ Milletvekili Sermin Balık, oyuncu-yazar İclal Aydın ve sanatçı Mustafa Keser’le; tarihi Harput Kalesi’nin eteklerinden süzülen, sekiz köşeli kasketi, Çayda Çıra’sı, sonsuzluğa uzanan bağları, yöresel tatları ve gakkolarıyla ünlü Azizler şehri Elazığ’a doğru bir memleket yolculuğuna çıkıyoruz
TEKSTİL-konfeksiyon sektöründen iki işadamı, bundan dört-beş yıl önce karşılaştıklarında durum değerlendirmesi yaptı:<br><br>- 15-16 milyon dolar nakitim var. İstanbul’daki fabrikamı Anadolu’ya taşımayı düşünüyorum.
Bıttım sabunu, güneydoğu ilimiz Siirt’te yetiştirilen yabani fıstık ağaçlarından elde edilen bir yağ ile hazırlanır. Siz de bıttım sabununun faydalarını ve kullanımını merak edenlerdenseniz içeriğimiz tüm sorularınıza yanıt olacaktır.
#Sponsorlu İçerikMenengiç kahvesi, menengiç bitkisinin meyvelerinin kurutulup öğütülmesi ile elde edilir. İçeriğindeki vitaminler ile sağlığa pek çok faydası vardır; tok tutar, zayıflamaya yardımcı olur, kansızlığı giderir. Menengiç kahvesinin diğer yararlarını ve nasıl yapıldığını bu yazıyı okuyarak öğrenebilirsiniz.
#Menengiç Kahvesi