Cantık pide tarifi ve malzemeleri, MasterChef yarışması ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kıymalı iç harcı ve hamurunun kıvamı ile lezzetine doyum olmuyor. Bursa'nın meşhur lezzeti Cantık pideyi istediğiniz öğün keyifle tüketebilirsiniz. Cantık pide nasıl yapılır? Tüm aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Cantık PideKayseri'nin en bilinen lezzetlerinden olan Develi cıvıklısı, adından da anlaşılacağı gibi Kayseri'nin Develli ilçesine has bir pidedir. "Develi cıvıklısı" olarak anılan cıvıklı pide adına Yavuz Sultan Selim döneminde ferman yazıldığı bile rivayet edilir. Peki, evde Develi cıvıklısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Develi cıvıklısı tarifi detayları...
#Develi CıvıklısıTrabzon yağlı pidesi, Kardeniz mutfağı başta olmak üzere, ülkemizin her bölgesinde afiyetle yeniyor. Çıtır kenarlarıyla, tereyağıyla, peyniriyle, yumurtasıyla doysanız da yemeye devam edeceğiniz Trabzon yağlı pidesi evde nasıl yapılır merak edenlere, işte meşhur Trabzon yağlı pidesi tarifi, malzemeleri ve evde kolay yapımı...
#Masterchef Trabzon Yağlı PidesiKayseri yağ mantısı Gelinim Mutfakta programıyla sofralarımıza geliyor. Orjinal yağ mantısı el açması hamuruyla biraz maharet gerektiriyor. Ancak bazı püf noktaları takip ettiğinizde ortaya leziz bir yağ mantısı tarifi ortaya çıkıyor. Peki, yağ mantısı nasıl yapılır?
#Gelinim Mutfakta Yağ MantısıMasterChef pide gecesinde farklı yörelere ailt birbirinden lezzetli pide tariflerini ekrana getiriyor. Bunlar arasında cantık pide tarifi de merak edilenlerden biri oldu. Peki, cantık pide nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, cantık pide tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef Cantık PideŞehirler markalaşıyor. İstanbul, Ankara, İzmir zaten uzun zamandır marka şehir. Şimdilerde Gaziantep, Hatay, Antalya, Eskişehir, Kastamonu, Kars, Afyon gibi illere Bodrum, Urla, Bozcaada, Gökçeada, Çeşme, Ayvalık, Ürgüp, Fethiye, Safranbolu gibi ilçeler de eklendi. İsimlerini yerel lezzetleriyle, ünlenen restoranları ve yiyecekleriyle duyurdular.
#Bursa