ÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...
#1Menemen hepimizin çok sevdiği bir lezzet. Fakat sadece kahvaltıların değil günün her öğününün lezzet dolu kurtarıcısı olan menemen konusunda “İyisi nasıl olur?” sorusuna cevap vermek çok zor. Çünkü herkesin sevdiği menemenin tarifi ve malzemesi farklı. Kimi soğanlı kimi sarımsaklı menemen seviyor, kimi sulu kalmasını kimi iyice pişmesini istiyor. Bununla birlikte yine de lezzetli bir menemen yapmak isterseniz size bazı tavsiyeler sunabiliriz. İşte menemen yapımının incelikleri…
#Menemen Nasıl YapılırSamsun’un özel lezzetlerinden ‘Çakallı menemeni’ son dönemde sosyal medyanın da etkisiyle yoğun ilgi görüyor. Samsun-Ankara Karayolu üzerindeki tesislerde yapılan menemen bölgenin istihdamına da önemli kaynak sağlıyor.
#Çakallı MenemeniBaşlığı okuyunca aklınıza birçok farklı şehir gelmiş olabilir ama ben hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le hem de 19 Mayıs’la özdeşleşen bir yerden, Samsun’dan bahsediyorum. Kurtuluş Savaşı gururunun ruhuna işlediği bu şehre bence mayısta gidin. Ama yılın diğer 11 ayını seçseniz de mutlaka görmeniz gerekenler listeniz değişmeyecek. İşte benim ‘en’lerimle Samsun!
#Samsun