67 yıllık menemen

Güncelleme Tarihi:

67 yıllık menemen
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 02:00

Ankara ile Samsun arasında seyahat edenlerin uğramadan geçmediği Çakallı’da yapılan menemen büyük ilgi görüyor. 67 yıl önce başlatılan menemen geleneği, Çakallı’yı lezzet durağına dönüştürüyor.

Haberin Devamı

Ankara-Samsun karayolu Çakallı mevkisi, ilki 67 yıl önce tadılan menemeniyle anılıyor. Çakallı'nın en eski menemencisinin oğlu Nazmi İnanç (61), babasının 1949 yılında başladığı mesleği kardeşleri ve oğullarıyla sürdürdüğünü söyledi. Babasının 1940'lı yıllarda Çakallı Köprüsü yakınlarında kasaplık yaptığını, isteyenlere de et pişirip sunduğunu belirten İnanç, "1949 yılında bir kamyon şoförü isteyince babam ilk kez menemen yapmış. Sonra isteyenlere yapmayı sürdürmüş. Gelip geçenler rağbet gösterince başka menemenciler de açılmış. Zamanla Çakallı menemeniyle anılır hale geldi. Bu işi yarım asra yakın kardeşlerimle yaptım. Şimdi oğullarıma devrettim. Oğullarım da mesleği torunlarıma öğretiyor. Menemencilik, ailemizde dördüncü kuşağa doğru gidiyor" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

YUMURTANIN BEYAZI KULLANILMIYOR

Ankara'dan 8 yıl önce Samsun'a taşınan Gözde Özcan,Çakallı menemeninin müdavimi olduklarını belirterek, "Çakallı menemeni alışık olmadığımız bir lezzet. Buradaki menemen soğansız yapılıyor. Yumurtanın sarısı kullanılıyor. Ben bu formülü evde tutturamadım. Kaç kez denedik ama bu tada ulaşamadık" ifadelerini kullandı. Bengi Yardımlı da evde yaptıkları menemen ile Çakallı menemenin farklı lezzetlerde olduğunu dile getirerek, "Eskiden menemen yemiyordum. İlk kez burada denedim. Burada yapılan menemen ayrı bir lezzete sahip. Çakallı menemenini denedikten sonra buradan geçerken mutlaka yiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!