Ramazan ayının sıcak ve uzun günlere denk gelmesi iftar sofralarının da kimyasını değiştirdi. Ramazanla özdeşleşmiş hurma ve güllaç gibi alışıldık lezzetler sofralarda alışılmadık şekillerde yer almaya başladı. Hurmanın ve güllacın serinlemiş, hatta buz tutmuş halleri bu ramazanın yıldızı. İftar saatlerinde sıcakta çabuk bozulan hurma yerine buzlu hurma ve klasik güllaç yerine dondurmalı güllaçla serinlemek de mümkün.
En çok sıvı tükettiğimiz yaz ayları, aynı zamanda yeni içeceklerin piyasaya sürüldüğü bir dönem. Türkiye’de yılda toplam 22 milyar litre ambalajlı içecek tüketiliyor. Bunun 400 milyon litresini meyveli içecekler ve meyve suları, yaklaşık 2 milyar litrelik kısmını kola, gazoz gibi gazlı içecekler oluşturuyor.
Soğuk günlerin içeceği salep, bu kış daha bir popüler. Ünlü gıda markaları, sıvı veya toz hazır salep seçenekleriyle, kıyasıya yarışıyorlar. Aktarlarda satılan ve kilosu 100 YTL’yi geçen açık toz salep ise, katkısız ve daha doğal olduğu için tercih ediliyor.