burun eti haberleri sayfasında burun eti hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 726 burun eti haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Burun içinde bulunan ve ‘konka’ diye adlandırılan burun etleri, zaman zaman farklı nedenlerle büyüyerek nefes almayı güçleştirebiliyor. Peki konkaların vücuttaki görevi nedir, neden büyür ve bu sorun nasıl tedavi edilir? Op. Dr. Baver M. Şimşek Kliniği’nin sahibi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Baver Şimşek konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Sponsorlu İçerikBurun, vücudumuzun hava trafiğini sağlayan organıdır. Havayı filtre eder, tozlardan korur, solunan havayı nemlendirir. Burun içinde konka adı verilen, solunan havayı akciğere yönlendiren ve içleri damar ağıyla kaplı olan etler bulunmaktadır. Halk arasında burun eti olarak bilinen konkalar, kaliteli nefes alabilmemizi sağlar.
#Burun EtiKoku alma gibi yaptığı pek çok görev yanında solunan havayı filtre eder, nemlendirir ve sonuçta akciğerlere tertemiz ideal havayı gönderir.Ortamın sıcaklığına, kirliliğine ve nemine göre vaziyet alarak yapar. Prof. Dr. Suat Turgut konuyla ilgili görüşlerini aktarıyor.
#Burun EtiSosyal medyada oldukça popüler bir trend olan ağız bantları, Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon'un da bu bantları kullanmayı düşündüğünü açıklaması ile yeniden gündem oldu. Peki bu bantlar gerçekten uyukuya dalmayı ve derin uykuda kalmayı kolaylaştırıyor mu? Riskleri var mı?
#Ağız BandıUyurken ağızdan değil burundan nefes almanın daha sağlıklı olduğu, derin uykuya dalmayı kolaylaştırdığı, daha az horlamaya yardımcı olduğuna inanıldığı için pek çok insan uyurken ağız bandı kullanıyor. Sosyal medyada da oldukça popüler olan bu uygulamayı Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon da deneyeceğini açıklayınca tekrar gündeme geldi. Peki bu uygulama gerçekten işe yarıyor mu? Bu şekilde uyumak riskli mi? Uzmanlar ne diyor?
#Ağız BandıÖzel Gazi Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, burundan yeterli ve sağlıklı nefes alabilmenin çok değerli olduğunu söyledi. Burun dış yan duvarında bulunan, genellikle her iki burun boşluğunda üçer adet olan, burnun öndeki deliklerinin hemen arkasından başlayarak arkada genize kadar uzanan yapılara ‘konka’ (burun eti) adı verildiğini belirten Başoğlu, “Konkalar arasında en büyük ve en fonksiyonel olanı alt konkadır. Konkaların ana görevi dışarıdan solunum yoluyla alınan havayı ısıtmak ve nemlendirmektir” dedi.
#1Burun içinde bulunan ve ‘konka’ diye adlandırılan burun etleri, zaman zaman farklı nedenlerle büyüyerek nefes almayı güçleştirebiliyor. Peki konkaların vücuttaki görevi nedir, neden büyür ve bu sorun nasıl tedavi edilir? Op. Dr. Baver M. Şimşek Kliniği’nin sahibi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Baver Şimşek konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Sponsorlu İçerikBURUN tıkanıklığının, horlama ve uyku apnesi dahil birçok uyku bozukluğuna sebep olabildiğini belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sucubaşı, bu durumun hayatı kabusa çevirebildiğini söyledi. Sağlıklı bir yaşam ve düzenli bir uyku için burundan sağlıklı nefes almanın şart olduğunu kaydeden Sucubaşı, burunda doğuştan ya da sonradan gelişen ve burun tıkanıklığı yaratan birçok sorun olabildiğini vurguladı.
#1KBB uzmanı Opr. Dr. Battal Tekin, horlama problemine geçici çözümlerle derman bulamayan, ancak ameliyat da olmak istemeyenlere horlama protezini önerdi. İzmirli Dr. Tekin, “Hastanın anatomik olarak belirgin bir patolojisi yoksa, alt çeneyi öne alan ağız içi horlama protezleri sorunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Ameliyat olmak istemeyen, cerrahi yapılamayan veya cerrahi ile yeterli sonuç alınamayan hastalarda ağız içi horlama protezi çok etkili bir tedavi seçeneğidir” dedi.
#1Tek taraflı ve alerjik burun tıkanıklığı mevsim geçişlerinde sıklıkla görülen bir problemdir. Ayrıca burun eti ve geniz etinde bazı faktörlerin ardından yaşanan şişmeler de burun tıkanıklığının nedenlerinden biridir. Bunun yanında pek fazla karşılaşılmadık bir durum olsa da psikolojik nedenler burun tıkanıklığına sebebiyet verebilir. Bunların sonucu olarak burun tıkanıklığı kişilerde olarak baş ağrısı şikayetlerini beraberinde getirir. Peki burun tıkanıklığına ne iyi gelir, nasıl geçer, burun tıkanıklığı nasıl açılır? İşte, tek taraflı ve alerjik burun tıkanıklığının nedenleri.
#Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?Sinüzit, en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri. Halsizlikten öksürüğe, baş ağrısından burun tıkanıklığına kadar çeşitli problemlere yol açabiliyor. Peki sinüzit nedir, neden olur? İşte sinüzit belirtileri, tedavisiyle ilgili merak edilenler...
#SinüzitBurun etlerinin vücudun bir nevi kliması olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tolga Kandoğan, “Burun etleri, başta alerji olmak üzere sigara tüketimi, hava kirliliği, enfeksiyonlar, burun kemik kıkırdak eğrilikleri gibi nedenlere bağlı olarak şişebilir. Burun etleri uzun dönemde tedavi edilmezse kişide baş ağrısına ve ses değişikliklerine yol açabilir” dedi.
#Prof. Dr. Tolga KandoğanBirçok kişi için can sıkıcı sorun haline gelen sinüzit alın, ense veya yüzde görülen baş ağrıları ile kendini belli edebiliyor .Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal, sinüzitin belirtilerini ve tedavisini anlatıyor.
#SinüzitBurun ameliyatı denilince, akla ilk gelen cerrahi sonrası kullanılan tamponlar oluyor. Oysa günümüzde gelinen noktada, hastalar bu ameliyatların ardından tampona ihtiyaç duymadan, daha rahat ve hızlı şekilde gündelik yaşama dönebiliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Topaloğlu, konuyla ilgili bilgiler veriyor.
#Burun AmeliyatıBURUN ameliyatı denilince, akla ilk gelenin cerrahi sonrası kullanılan tamponlar olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Topaloğlu, "Oysa günümüzde gelinen noktada, hastalar bu ameliyatların ardından tampona ihtiyaç duymadan, daha rahat ve hızlı şekilde gündelik yaşama dönebiliyor" diye konuştu.
#Prof. Dr. İlhan TopaloğluBirçok kişi için can sıkıcı sorun haline gelen sinüzit alın, ense veya yüzde görülen baş ağrıları ile kendini belli edebiliyor. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
#SinüzitHavaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonu sıklığı arttı, bunun sebebi sık bulaşan viral üst solum yolu hastalıkları kolay bulaşıyor ve yayılıyor. Kış mevsiminde daha fazla görülüyor. Çünkü ısı değişiklikleri bu mevsimde daha fazla, insanlar kapalı alanlarda daha fazla vakit geçiriyor, ve böylece Toplu alanlarda kişilere çok çabuk bulaşıyor, okullar, metrolar, alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları ve çalışma ortamlarında kişiden kişiye geçerek hızla yayılabiliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Yavuz Selim Yıldırım, daha az hastalanmak için yapılması gerekenleri anlattı.
#Nasıl Daha Az Hasta OluruzKronik burun tıkanıklığı ciddi sağlık sorunlarına yol açarak yaşam kalitesini düşürüyor. Baş ağrımızın ya da sabahları yorgun uyanmamızın nedeni de burun tıkanıklığı olabilir. Bu durumun ne kadar farkındayız? Burun tıkanıklığını ne derece önemsemeliyiz? Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal konu ile ilgili bilgiler verdi.
#Burun TıkanıklığıMevsim değişikliklerinde sıkça baş ağrıtan sinüzitle ilgili önemli bilgiler paylaşan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Enes Bozkurt, “Göz çevresi, boğaz ve başta ağrı, burun tıkanıklığı, geniz akıntısı sinüziti gösterebilir. Çocuklar ve yetişkinler kapalı ortamdan oldukça uzak kalmalı” dedi.
#SağlıkTekrarlayan baş ağrısında genellikle migren ve beyin tümörleri akla gelirken sinüzit unutuluyor. Peki sinüzit neden olur? Islak saç ile dışarı çıkmanın sinüzite etkisi var mıdır? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
#SinüzitSağlıklı bir solunum fonksiyonu ve vücut için burundan soluk alıp vermenin esas olduğu söyleyen Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Karaaslan, burnundan nefes alamayan kişilerin yaşadığı sağlık sorunları ve çözüm yöntemleri hakkında bilgi verdi.
#Nefes AlmakYaz aylarının başlamasıyla beraber seyahatlerde artıyor, ancak yolculuktan önce kulaklarda tıkanma varsa uçak yolculuğu çok tehlikeli olabilir. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
#Kulak TıkanmasıBurun tıkanıklığı ilk bakışta bakıldığında basit gibi görünse de aslında bir çok hastalığa zemin hazırlayabiliyor.Kronik burun tıkanıklığı uykusuzluk ve yorgunluk gibi yaşam kalitesini düşüren sorunlara neden olurken, uzun vadede ise kalp büyümesi gibi çok daha ciddi problemlere yol açabilir.Ayrıca burun tıkanıklığına bağlı geceleri ağızdan nefes almak horlamaya, uyku problemlerine, konsantrasyon sorunlarına neden olabiliyor. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Bahadır Baykal konu hakkında bilgiler verdi.
#Burun