1970’li yıllarda burnout sendromu olarak ortaya çıkan tükenmişlik sendromu, bireyin kendini yorgun hissetmesi, herhangi bir işi yaparken zorlanması, işe gitmede ya da aktivite yapmada görülen isteksizlik olarak tanımlanıyor. Sıkıntı ve yüksek stresin tükenmişliğe götürebileceğine dikkat çeken uzmanlar, tükenmişliğin kişide 3 farklı biçimde görüldüğünü belirterek, erken müdahalenin önemine işaret ediyor. Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, bireylerin hayatını olumsuz etkileyen tükenmişlik sendromuna neden olan etkenleri, sendromun yaşanma biçimlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
#Burnout SendromuAdı tarihe ‘yeni medya çağının yaratıcısı’ olarak geçti; kurucusu olduğu haber sitesi The Huffington Post ile dünyada medyanın dinamiklerini değiştirdi. Küçük bir bayılma ve ‘aydınlanma’ sonrası hayatını, kariyerini değiştiren Arianna Huffington, kurucusu olduğu siteyi bıraktı, ‘iyi yaşam’ üzerine bilgiler ve ürünler sunan girişimi ‘Thrive Global’ı lanse etti. Son yaşam gurusu, yükselen dalganın yeni parçası Huffington, sorularımızı yanıtladı.
#The Huffington PostGÜNLÜK yaşamı kolaylaştıran teknolojinin halledilmesi gereken işlerin sayısının arttırdığı bunun stresin yanı sıra, mesleki tükenmişlik sendromu olarak bilinen burnout, depresyonun önemli sorunları beraberinde getirdiği belirtildi. Uzmanlar, bu sorunlarla mücadele için ’Mükemmeliyetçi’ anlayıştan vaz geçilerek işbölümüne önem verilmesini kişinin başarılarını kutlayıp kendisini ödüllendirmesini önerdi.