Dağhan hastalığını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Dağhan hastalığını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 23:16

Kavak Yelleri'nin Efe'si Dağhan Külegeç, Saba Tümer'le Bu Gece Programına konuk oldu.

Haberin Devamı

Üç hafta önce sağlık sorunları nedeniyle diziden ayrılan Külegeç, veda öncesi çekilen son sahnesinde zorlandığını anlattı.  

Dağhan Külegeç "O sahnede gerçekten için için ağladım, annem babam izleyemedi" dedi. Hastane sahnesinin çekildiği dönemde gerçekten hasta olduğunu ve zor bir dönem geçirdiğini anlatan oyuncu "Efe ve Dağhan bir anda iç içe girdi ve kendimi tutamadım" dedi.

Dağhan Külegeç diziden ayrılmasına neden olan hastalığını ise,                   

"Burnout (Tükenmişlik) sendromu yaşıyormuşum, kafa ve beyin olarak bitmişim.Bir fille savaşıyorsunuz ve o fil sizi hep eziyor. Kafam sürekli bir mücadele halinde, bir odayı temizlemek istiyorsanız nekadar pis olduğunun farkına varmanız lazım, yani bütün köşe dip ortaya çıkarmanız lazım ki ondan sonra bir temizlik yapabilesiniz" sözleriyle anlattı.

Haberin Devamı

Dağhan Külegeç Saba Tümer'in "nasıl tedavi oldun, psikologa gittin mi" sorusuna ise

"Psikologa gitmedim de büyücüye gittim, alternatif tıp uzmanına gittim bana çok faydası dokundu.Klasik anlamda baktığınız zaman bildiğiniz büyücü. Kuantum terapisi yaptı bana ve çok iyi geldi. 2,5 aydır yeni doğmuş gibiyim. Bundan 2,5 ay önce beni göresen bırak programına konuk almayı kanal binasından içeri sokmazdın" diyerek yanıt verdi.  

Burnout Sendromu Nedir
  
 
Tükenmişlik sendromu, kişiyi bedensel ve ruhsal olarak zorlayan bir etkene uzun süre maruz kalması sonrası ortaya çıkan tükenme halidir. Tükenmişlik sendromu, özellikle iş stresinin yoğun olduğu ve iş yükünün sürekli yüksek olduğu yerlerde çalışanlarda olmak üzere günümüzde oldukça yaygın görülen bir sendromdur.

 Tükenmişlik sendromunu ortaya çıkış nedeni tek başına iş yerindeki koşullar değildir. İş yeri koşulları kadar çalışanlara ait özellikler de tükenmilik sendromunun ortaya çıkmasını etkilemektedir. Tükenmişlik sendromu, “kendisinden, yaşamdan ve diğer insanlardan beklentileri yüksek olan”, “insanları önemseyen, onların beklentilerini/gereksinimlerini karşılamaya çalışan”, “insanlara değer veren”, “işini en iyi biçimde yapmaya çalışan”, “yaşamda yüksek hedefleri ve yüksek idealleri olan”, “yaptığı işe gelir getiren bir etkinlik olması yanında başka anlamlar da yükleyen”, “yaşadığı her sorunda kendini suçlamaya ve kendini olumsuz değerlendirmeye eğilimli”, “yetersizlik duygularına sahip”, “kolayca moral bozukluğu yaşayan”  kişilerde daha çok görülmektedir. Ayrıca kişinin iş yaşamı, aile yaşamı ve sosyal yaşam gibi birden çok alanda stres yaşatan olayla karşı karşıya kalması ve  stres yaşamaya yatkın bir kişilik yapısına sahip olması da tükenmişlik sendromunun ortaya çıkmasını kolaylaştırmaktadır.

 

   

 

 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!