Burak isminin anlamı ve ismin barındırdığı özellikler merak ediliyor. Özellikle anne baba adaylarının çocuklarına isim koyma arefesinde internette isim araştırması yaparken bir çok ismin anlamına bakılıyor. Peki Burak isminin anlamı nedir?
#Burak İsminin AnlamıUygar ismi Türkçe kökenlidir ve erkek ismidir. Uygar ismindeki kişiler zor karar veren fakat sonunda doğru karar verebilen kişilerdir. Bu kişiler durağan ve sakinlerdir fakat içlerinde fırtına kopması mümkündür. Uygar ismi merak edildiğinden karakter özelliklerini sizler için derledik.
#Uygar Adının KökeniSeyit ismi Arapça kökenlidir ve dilimize de Arapçadan geçmiştir. Seyit adının anlamı topluluğun ileri gelen kişisi demektir. Bu isme sahip olan kişiler enerjik fakat soğukkanlı kişilerdir. Seyit isminin ne demek olduğuyla beraber tüm merak edilen özellikleri de sizler için derledik.
#Seyit İsminin AnlamıOrçun isminin anlamı pek yiğit, halefler ya da yiğit kişi anlamlarındadır. Türkçe kökenli bir isimdir ve erkek ismi olarak kullanılır. Orçun ismindeki kişiler güçlülerdir ve herkese yardım etme konusunda atılganlardır. Orçun isminin anlamı, tüm özelliklerini ve isim analizini ayrıntıları ile derledik.
Nurullah isminin anlamı Allah'ın nuru ya da Allah'ın yarattığı demektir. Nurullah ismi erkek ismidir ve rengi de mavidir. Nurullah ismindeki kişiler enerjiklerdir ve etraflarına neşe saçarlar. Nurullah ismi hakkında tüm detayları sizler için derledik.
Vahit isminin anlamı tek, yalnız ya da bir demektir. Erkek ismi olan Vahit Kur'an'da geçmez. Kur'an'da geçmese de Vahit isminin koyulmasında dinen bir sorun yoktur. Vahit ismiyle ilgili merak edilen sorular ile ismin harf analizini sizler için derledik.
#VahitErgün, uysal kimse anlamına gelen Türkçe kökenli bir isimdir. Genelde aniden sinirlenmeleri olumsuz özelliklerinden sayılsa da sağduyulu olmaları olumlu özelliklerinden sayılır. Ergün isminin anlamı, özellikleri ve analizinin ayrıntılarını sizler için derledik.
Eski Türkçe bir sözcük olan erinmek kelimesi, günlük konuşmalarda sık sık kullanılmaktadır. Kişinin mutlaka yapması gereken bir şeyi üşengeçlikten dolayı sürekli ertelemesine erinmek denir. ''Eli gitmemek'' deyimi de bu kelimeden esinlenerek ortaya çıkmıştır. Erinmek fiilinin anlamını örnek kelimeler ve cümlelerle derledik.
#EğitimManeviyat kelimesiyle eş anlamlı olan moral sözcüğü dilimize Latinceden geçmiştir. Antik Roma'dan bu yana kullanılan moral kelimesi, zorluklara karşı dayanma gücü ve dirayettir. Antik Roma'dan bu yana kullanılmakta olan bu sözcük felsefede ahlak anlamına gelir. Moral nasıl yazılır? Moral kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan teneffüs kelimesi ''nefes'' sözcüğünden türetilmiştir. Teneffüs kelimesinin ilk anlamı soluk alıp vermek ve temiz hava almak için dışarı çıkmaktır. Günümüzde bu kelime daha çok, dinlenmek ve temel ihtiyaçları karşılamak için derslere verilen 10 dakikalık ara anlamında kullanılır. TDK’ya göre Teneffüs nasıl yazılır? Teneffüs kelimesinin doğru yazımını örnek cümleler ile birlikte derledik.
#Nasıl YazılırYerli edebiyatın ustalarının en yeni eserleri, dünyanın dört bir yanından ödüllü romanlar, çarpıcı biyografiler, yeni keşifler, tarih, bilim, anı türünde dikkat çeken çalışmalar... Yayın dünyası yeni sezona hazırlanırken önümüzdeki günlerde tanışacağımız kitapları seçtik, öne çıkanları derledik...
#Ahmet ÜmitKaran ismi, Burak Özçivit ile Fahriye Evcen'in çocuklarının dünyaya gelmesinin ardından magazin dünyasını yakından takip eden birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Karan ne demek? İşte, Burak-Fahriye çiftinin çocuklarına verdikleri Karan isminin anlamı
#KaranBurak Özçivit ile Fahriye Evcen, doğacak bebeklerinin adını 'Karan' olarak belirledi. Burak Özçivit, 'Karan' kararından hemen sonra aracının plakasını 'KAR' olarak değiştirdi. Bu gelişmelerin ardından, 'Karan' isminin ne anlama geldiği merak konusu oldu. Peki, Karan ne demek? Karan'ın isminin anlamı ne?
#KaranSemoş’un Niloş’a tatilköyünden gönderdiği mektup. Anlayabilene aşk olsun. Halbuki, kelimelerin hepsi Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde yer alıyor, ya da “yabancı kelimelere önerdiği karşılıklar” arasında. Okuyun bakalım, siz içinden çıkabilecek misiniz! (Aşağıdaki yazıyı ve yakında yayımlayacağım devamını Ağustos 2002’de yazmışım. Bu ‘takyap mektup’ iki senedir internette imzasız olarak geziniyor ve ara sıra ‘Çok güzel bir espri, belki kullanırsınız’ diye bana da geliyor. Demek ki unutulmuş, bari yeniden kullanalım.)