Şirketlerin yaşadıkları çevrenin sorunlarını dert ederek çözüm geliştirme sorumluluğu arttı. Hayırseverlikten sürdürülebilir iş modeline evrilen bir yapı var. Bu öyle birkaç yılda atlanılan bir çıta değil, uzun yılların deneyimleriyle yaşanılan ‘toplam felsefe değişimi’. Gezegeni korumak, dezavantajlı bütün gruplara eşit yaklaşmak, kaynakların eşit dağılımı gibi başlıklar, özellikle ‘anlam arayışı’nı kariyer tercihleriyle harmanlayan Z kuşağını elde tutmak için de elzem hale geldi. Bu nedenle kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) projeleri şirketlerin bağışıklık sistemlerinde eskiden minik bir vitamin etkisi yaparken artık başlı başına bir organ görevi görüyor. Araştırmalar çalışanıyla birlikte dertlenen ve çözüm geliştiren şirketlerde sadakat sorununun azaldığını ortaya koyuyor.
#KSSTürkiye’nin önde gelen şirketlerinin insan kaynakları politikalarına yön veren 500’ün üzerinde yönetici, deprem bölgesinde çalışma hayatının sürdürülebilirliği için acil atılması gereken adımları sıraladı. PERYÖN’ün hazırladığı 9 adımlık program, ilgili bakanlıklara sunulacak. Arkasından deprem bölgesine yönelik yerel projeler hayata geçirilecek.
#KahramanmaraşDepremin etkilendiği 11 ilde yaraların sarılması için hummalı bir çalışma var. Bölgeden göç, sosyal ve ekonomik dengeler açısından endişe uyandıran konulardan biri. İş dünyası ve sivil toplum kuruluşları bu illerde yaşamın yeniden yeşermesi için yerinde istihdam planlarına odaklandı. PERYÖN Başkanı Buket Çelebiöven, “Depremzedelerin öncelikli istihdamı için çağrı hazırlığındayız. Büyük bir genç nüfus var. Staj ve istihdam olanakları için projeler yürütüyoruz” dedi.
#DepremKız çocuklarını dijitalleşen dünyaya hazırlamayı ve meslek seçiminde cinsiyetçi ön yargıları kırmayı hedefleyen Arçelik, bu kapsamda geçen yıl KızCode Platformu ile başlattığı kız çocuklarına kodlama eğitimi programının ikinci yılında 94 kız çocuğuna kodlama eğitimi verildi.
#Kızcode PlatformuKız çocuklarını dijitalleşen dünyaya hazırlamayı ve meslek seçiminde cinsiyetçi ön yargıları kırmayı hedefleyen Arçelik, bu kapsamda geçen yıl KızCode Platformu ile başlattığı kız çocuklarına kodlama eğitimi programının ikinci yılında 94 kız çocuğuna kodlama eğitimi verildi.
#Kız ÇocuklarıArçelik, en yetkin çalışanları bulup kadrosuna katabilmek için bir tersine beyin göçü projesi başlattı. Bu kapsamda yurtdışındaki üniversitelerde eğitim gören Türk öğrencilerle iletişime geçildi. 26 kişi Türkiye’ye bir programa davet edildi. Bu süreçte kariyerlerine Arçelik’te devam etmek isteyenler değerlendirmeye alınacak.
#ArçelikMCT ve Eventus tarafından düzenlenen 11. İnsan Kaynakları Zirvesi 22-23 Şubat 2006’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. 21’inci Yüzyıl’a girerken yaşanan insan kaynakları gelişiminin sorgulanacağı zirvede, “yeniliğin neresinde olduğumuz” sorgulanacak. İK’nın Manifestosu’nun yazılacağı zirvenin bu yılki teması ‘Manifesto: Kurumlara, İnsana ve Liderliğe Yeni Bir Bakış’.