Brezilya cevizi, Bolivya ve Peru'da yetişen chia tohumu ve kinoa gibi ürünlerle birlikte değerlendiriliyor. Bu nedenle atıştırmalık değil, süper gıda kategorisinde yer alıyor. Brezilya cevizi, pek çok kuruyemiş gibi glütensiz bir besin. Peki Brezilya cevizi nedir, nelere iyi gelir? İşte Brezilya cevizinin faydaları
#Brezilya CeviziULUSLARARASI Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi (International Nut and Dried Fruit Council-INC), tarafından 25-27 Mayıs’ta gerçekleşen 2021 INC 3D Çevrimiçi Konferansı tamamlandı. Konferans, dünyanın 70’ten fazla ülkesinden kuru ve kabuklu meyve endüstrisindeki bin 300’den fazla sektör profesyonelini bir araya getirdi.
#Kuru MeyvePandemi nedeniyle bağışıklık sistemimiz konusunda çok dikkatliyiz. Ancak hangisi ne işe yarıyor veya ne kadarı bizi nasıl koruyor diye araştırmadan her takviyeyi almak da sağlığı tehdit ediyor. Uzmanlar takviyelerin hekim kontrolünde ve yeterli dozda kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.
#BağışıklıkGlutatyonun karaciğerde üretilen ve karaciğerin detoks kabiliyetini sağlayan esas aminoasit olduğunu belirten Organ Nakli Bölümü' nden Prof. Dr. Onur Yaprak, “Yaşlanmaya ve beslenme yetersizliğine bağlı zamanla glutatyon depoları azalır. Vücudumuzun glutatyon depolarının yüksek tutulmasını sistein, sülfür, selenyum, C vitamini içerikli gıdalar ile sağlayabiliriz. Kırmızı et, balık ve tavuk eti, brokoli, lahana, karnabahar, sarımsak, soğan, peyniraltı suyu en önemli kaynaklardandır” dedi.
#AileGlutatyonun karaciğerde üretilen ve karaciğerin detoks kabiliyetini sağlayan esas aminoasit olduğunu belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, Yaşlanmaya ve beslenme yetersizliğine bağlı zamanla glutatyon depoları azalır. Vücudumuzun glutatyon depolarının yüksek tutulmasını sistein, sülfür, selenyum, C vitamini içerikli gıdalar ile sağlayabiliriz. Kırmızı et, balık ve tavuk eti, brokoli, lahana, karnabahar, sarımsak, soğan, peyniraltı suyu en önemli kaynaklardandır dedi.
#Prof. Dr. Onur YaprakLEBLEBİYLE rakının, peynir ve üzümle şarabın, tuzlu fıstıkla biranın, buzlu badem ve fındıkla viskinin içildiği Türkiye’de, Bertovetia ceviziyle malt viski, Pistachios’la da şampanya yudumlamak moda oldu. 2.5 milyar dolarlık pazar, ithal çerezlerle 300 milyon dolarlık yeni soluk kazandı. Amerika’nın Pekan cevizi, Hindistan’ın Kaju fıstığı pazarı hareketlendirdi.