Aralarında, tavşan, kaz, Pekin ördeği ve tavuğun da bulunduğu çok sayıda kümes hayvanını besleyen öğrenciler, kuluçka makinesinde çıkan civcivleri de büyütüyor. Öğrenciler, atık gıdalarla besledikleri hayvanlar sayesinde geri dönüşüme 'Sıfır Atık Projesi’ne destek sağlıyor.
#Şehit Er Selahattin Şener Anadolu İmam Hatip LisesiTrabzon'da yavru kedinin, emekli Cafer Ermiş'in (72) sahibi olduğu horoz ve tavuklarla birlikte kümeste yaşaması, şaşkınlık yarattı. 'Zeytin' ismi verilen küçük kedi, civciv gibi tavukların arasında ve horozun kabarık tüyleri arasında uyuyor.
#KediRenklerin festivali anlamına da gelen ve geleneksel olarak Hindistan'da her yıl kutlanan 'Holi Festivali', Hindistan'ın yanı sıra pek çok ülkede de kutlanıyor. Hint kültürünün en büyük dini bayramı olan Holi Festivali, İstanbul'da 2016'da orijinal konseptiyle ilk kez gerçekleştirilmişti. Peki, Holi Festivali ne zaman? 2019 Holi Festivali tarihi belli oldu mu?
#Holi Festivali Ne Zaman?Bangkok’la ilgili önceki yazımda, Bangkok’un Wat Phra Kaew, Grand Palace (Büyük Saray), Wat Pho Uzanan Buda Tapınağı, Şafak Tapınağı Wat Arun gibi mutlaka görülmesi gereken yerlerinden bahsetmiş; Dusit Bölgesi, Çin Mahallesi, Küçük Hindistan olarak bilinen Phahurat, Siyam, Silom, Sukhumvit Bölgeleri ve gece hayatını elinde tutan Khao San Road’u bu yazıya bırakmıştım. Şimdi Bangkok’un kalan kısmına yani tapınaksız bir Bangkok’un nasıl olacağına bu yazıyla birlikte göz atalım…
#Bangkok Gezi RehberiBangkok’la ilgili önceki yazımda, Bangkok’un Wat Phra Kaew, Grand Palace (Büyük Saray), Wat Pho Uzanan Buda Tapınağı, Şafak Tapınağı Wat Arun gibi mutlaka görülmesi gereken yerlerinden bahsetmiş; Dusit Bölgesi, Çin Mahallesi, Küçük Hindistan olarak bilinen Phahurat, Siyam, Silom, Sukhumvit Bölgeleri ve gece hayatını elinde tutan Khao San Road’u bu yazıya bırakmıştım. Şimdi Bangkok’un kalan kısmına yani tapınaksız bir Bangkok’un nasıl olacağına bu yazıyla birlikte göz atalım…
#BangkokGÖRDÜĞÜNÜZ yandaki bu fotoğrafı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yeni Delhi ziyaretine eşlik ederken çektim. Hindistan’da kaldırımda, arabaların ve çöplerin arasında böyle yatan insanlar görmek son derece olağan. Dahası, bunlardan hayatlarını yitirmiş olanlar bir süre yerlerinden bile kaldırılmıyor. Peki nasıl oluyor da son yıllarda hızla kalkınan bu ülkede, insanların bu perişanlığı bir türlü değişmiyor? 2022’de dünyanın 4. ekonomisi olması beklenen ve Mars’ta uydusu bulunan 4 ülkeden biri olan Hindistan’da, insanların bu hali neden bir türlü değişmiyor?
#GazetehaberleriBahar gelir de kutlanmaz mı? Hintliler bu soruya “tabii ki kutlanır” cevabını vermiş olacaklar ki baharın gelişini Holi Festivali, diğer adıyla Renklerin Festivali’yle kutluyorlar. Festival adına yaraşır bir şekilde gerçekleşiyor. Hint halkı rengârenk toprak boyaları, önce yüzlerine sürüyor daha sonra ise birbirlerinin vücutlarına atıyorlar. İnsanların üzerine dökülen, etrafa saçılan boyalar, baharın gelişiyle başlayan çok renkliliği ve yeniden doğuşu simgeliyor. Festival bu yıl 13 Mart tarihinde başlayacak.
#Holi Festivali- Geçimini inşaatta çalışarak sağlayan 34 yaşındaki Mehmet Tay, günün tüm yorgunluğunu adeta çocukları gibi ilgilendiği süs tavuklarıyla atıyor-Tay: "Çalıştığımız iş zaten çok yorucu. Eve geldiğimde eşim ve çocuklarımla beraber burada kahvemi yudumlarken, bu hayvanları izlemek tüm stres ve yorgunluğumu alıyor"