İnşaat işçisinin süs tavuğu merakı

Güncelleme Tarihi:

İnşaat işçisinin süs tavuğu merakı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 13:11

- Geçimini inşaatta çalışarak sağlayan 34 yaşındaki Mehmet Tay, günün tüm yorgunluğunu adeta çocukları gibi ilgilendiği süs tavuklarıyla atıyor-Tay: "Çalıştığımız iş zaten çok yorucu. Eve geldiğimde eşim ve çocuklarımla beraber burada kahvemi yudumlarken, bu hayvanları izlemek tüm stres ve yorgunluğumu alıyor"

Haberin Devamı

AKSARAY (AA) - ÖZKAN BEYER - Aksaray'da geçimini inşaatta çalışarak sağlayan 34 yaşındaki Mehmet Tay, tüm yorgunluğunu beslediği süs tavuklarıyla ilgilenerek atıyor.

Evli ve iki çocuk babası Tay, evinin bahçesinde çoğu nadir bulunan süs tavuklarıyla adeta çocukları gibi bakıyor.

Akşama kadar çalıştığı işinden evine geldiğinde, sayısı 50'yi bulan tavuklarla tek tek ilgilenen Tay, yemlerini suyunu verip, kümeslerin temizliğini yapıyor.

Tay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oldukça yorucu bir işte çalıştığını söyledi.

Güne çok erken başladığını, akşam eve döndüğünde ise kendisini çok yorgun hissettiğini anlatan Tay, "Kahvehane alışkanlığım yok. Akşam eve geldiğimde tavukları bahçeye salıyorum, bu bana yetiyor. Çalıştığımız iş zaten çok yorucu. Eve geldiğimde eşim ve çocuklarımla beraber burada kahvemi yudumlarken, bu hayvanları izlemek tüm stres ve yorgunluğumu alıyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Tavuklarla ilgilenerek zamanını daha iyi değerlendirdiğini belirten Tay, şöyle devam etti:

"Süs tavuklarıyla meşgul olunca hem kahvehane ortamından uzaklaşıyorum hem de aileme, çocuklarıma daha fazla zaman ayırıyorum. Sadece hafta bir güvercin mezadı olur, arkadaşlarla ona gideriz. Onun haricinde başka yere gitmeyiz. Hayvanlarla ilgilenen, insanı da sever. Hayvan sevgisi olmayanda insan sevgisi olmuyor. Arkadaşlarımızla aramızda sohbetlerimiz bile bu hayvanlar üzerine oluyor."

Tay, beslediği süs tavuklarının nadir bulunan ve kendisi için çok özel hayvanlar olduğunu dile getirdi.

- En değerlisi Sultan tavuğu

Tavukları arasında "Osmanlı tavuğu" olarak da bilinen "Sultan tavuğu"nun ayrı bir yerinin olduğuna işaret eden Tay, şunları kaydetti:

"Osmanlı tavuğu eskiden saraylarda beslenirmiş. Ancak maalesef günümüzde bu tavuk ırkı giderek azaldı, Türkiye'de yok olmaya başladı. Biz de bu özel hayvanları beslemek, sayısını çoğaltmak istiyoruz. Meraklısı çok. Bu tavukların çifti, özelliklerine göre 10 bin liraya kadar alıcı buluyor. Ancak biz çiftini 500-600 liraya satıyoruz. Bunların dışında 'light, buff, blue ve gold' çeşidi brahma tavuklarımız var. Bunların yılda 200-250 yumurtası oluyor. Çiftini 2 bin liraya kadar satabiliyoruz. Osmanlı tavuğunun yumurtası ise 60-70 civarında oluyor. Bir de yumurta tavuğumuz olarak 'siyah australorp'umuz var. Bu tavukların hepsi birbirinden değerli. Tavuk sayısını yakın zamanda 60 farklı çeşide çıkaracağım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!