“Kışın geldiğini pek anlamadık” derken soğuklar iyiden iyiye bastırdı. Yılın bu döneminin belki de en güzel yanı leziz içecekleri. Boza, sahlep, sıcak çikolata, kış çayı... Yağmurun ve karın en güzel eşlikçisi olan bu lezzetler sağlığımızı korumamıza da yardımcı oluyor. Jürimize en iyilerini nerede bulabileceğimizi; halk sağlığı uzmanına da bunları tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk. ‘Çay’ kitabının yazarı Ebru Erke’den üç tarif aldık.
#SahlepKış mevsiminin gelmesiyle birlikte vücudun hastalıklara açık hale geldiğini söyleyen uzman diyetisyen Başak Coşkun, grip ve soğuk algınlığından korunmak için bol bol fermente besinler grubunda yer alan kefir, yoğurt, turşu, tarhana, sirke ve boza tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.
#Fermente GıdalarÖzellikle kış aylarında içinizi ısıtacak bir içeceğe mi ihtiyacınız var? Eğer sağlığınıza da dikkat ediyorsanız, boza tam da aradığınız lezzet olabilir. Dışardan hazır olarak aladığınız bozayı, uygun saklama koşullarında saklayıp tüketebilirsiniz. Ancak, bu içeceği kendiniz evde de hazırlayabilirsiniz. İşte evde boza yapımının püf noktaları…
#Boza