İzmir ile ilgili üç şey saymak gerekse bunlardan biri de boyoz olur. Ege Bölgesi’nin incisi İzmir’in bize armağanı olan boyozu evde de yapabilmek mümkün. Peki, nasıl? İşte, 500 yıllık bir geçmişi olan boyoz için gerekli malzemeler ve boyozun yapılış aşamaları
#Boyoz NedirSağlık ve lezzet deposu olan enginar İzmir'in en çok tüketilen yemeklerindendir. Karaciğeri yenileyen enginarın, Ege’de yapraklarıyla pişirilmesi makbul. Biz de bugün sizler için İzmir usulü zeytinyağlı enginar dolması tarifi hazırladık. İşte, enginar dolması nasıl yapılır merak edenlere, tarifin detayları...
#Enginar Dolması TarifiGevrek mi simit mi zaman zaman süregelen tartışmalardandır. Her ne kadar İzmir sakinleri simide gevrek deseler de aslında gevrek ve simit arasında birkaç ufak detay vardır. Peki, simit ile gevrek arasındaki fark nedir? Gevrek nasıl yapılır? İşte, İzmir gevrek tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gevrek Mi Simit MiMasterChef İzmir boyozu ile izleyenleri ekranlara konuk ediyor. İzmir'in meşhur boyoz tarifi merak edilen tarifler arasında zaman zaman yerini alıyor. Peki, İzmir boyozu nasıl yapılır, içinde ne var? İşte, boyoz tarifi ve kolay yapılışı...
#İzmir Boyozuİzmir’de “Kahvaltıların olmazsa olmazı nedir?” diye sorsalar, birçok kişinin vereceği cevap boyoz olur herhalde. Yanında haşlanmış yumurta ve çayla tüketilmesi adet olan bu çıtır çıtır hamur işi sade olabildiği gibi tahin, peynir, patates, ıspanak gibi farklı harçlarla doldurulmuş da olabilir. Aşağıda sade boyozun malzemelerini ve yapılış aşamalarını bulabilirsiniz. Dilerseniz siz iç malzemesiyle faklı lezzetler de yaratabilirsiniz.
#Boyoz Nasıl YapılırDamla sakızının gastronomik anlamdaki değerinin öncelikli olarak tatlılar olduğunu söyleyen şef Çakıroğlu, “Çeşme’ye gittiğinizde pek çok yerde sakızlı dondurma, sakızlı muhallebi, sakızlı lokum, sakızlı Türk kahvesi gibi ürünlere rastlamak mümkün. Geleneksel Türk mutfağında da yeri olan damla sakızının bence en güzel versiyonlarından biri patlıcanlı pilav” diyor.
#1Havalar ısındıkça hafta sonu tatili programları hız kazanıyor. Kışın kasvetini üzerinizden atmak, temiz havada güzel yemeklerle kendinizi şımartmak istiyorsanız rota önerilerime kulak verin. Gurme dokunuşlarıyla öne çıkan bu oteller sadece bölgelerinde değil yurtdışında da tanınıyor ve bir anlamda gastronomi dünyamızın ufkunu açıyorlar.
#Seyahatİzmirlilerin 500 yıllık vazgeçilmez lezzeti boyoz, özellikle kahvaltı sofralarını şenlendirmeye devam ediyor. Haşlanmış yumurta ve çay eşliğinde tüketilen boyoz, İzmir'in vazgeçilmez lezzetleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Boyozun nasıl yapıldığını merak eden vatandaşlar, en pratik boyoz tarifini internette araştırıyor. Peki, boyoz nasıl yapılır?
#Boyoz Nedir?Hayatın ve yazının matematiğini çözmüş sıkı bir Göztepeli o. Gelecek aydan itibaren kitabıyla aynı adı taşıyan ‘İsim, Şehir, Hayvan’ adlı ilk tiyatro oyunu da seyirciyle buluşacak. Hemen hemen her sabah köşesinden memleketi İzmir’e selam eden ‘İzmir sevdalısı’ Yılmaz Özdil’le buluşup İzmir’in altını üstüne getirdik.