Boğaziçi haberleri sayfasında Boğaziçi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 24010 Boğaziçi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ChatGPT, 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sorularını çözdü. Sınavın sonundaysa yapay zeka, sözel alandan elde ettiği başarıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı.
#Eskişehir Osmangazi ÜniversitesiÜretken yapay zeka alanında Cere ve Cere Insight gibi inovatif çözümleri ile öne çıkan teknoloji şirketlerinden Cerebrum Tech, Türkiye’nin en önemli yatırım şirketlerinden Boğaziçi Ventures öncülüğünde bireysel ve kurumsal yatırımcıların katılımı ile 420 Milyon TL değerleme üzerinden 50 milyon TL yatırım aldı.
#BoğaziçiDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2024’ün en iyi üniversitelerini açıkladı. 1904 kurumun sıralandığı listede Türkiye’den 75 üniversite yer aldı. İlk 1000’e 11 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri ise ilk 500’e girmeyi başardı.
#ODTÜBu yılın başında İngiliz mühendislik devi Rolls-Royce’un CEO’luk koltuğuna oturan Tufan Erginbilgiç’in, Türk vatandaşı olduğu için şirketin tüm işlerine erişimi olmadığı ortaya çıktı. Hürriyet’e konuşan bir şirket yetkilisi, Erginbilgiç’in ‘az sayıda’ dosyayı göremediğini teyit etti, bunun atama öncesi yönetim arasında konuşulduğunu söyledi.
#Rolls-RoyceMeslek hayatında 36 yılı geride bırakmış. Bugüne kadar 141 ülkeyi, 1450 şehri gezmiş! Türkiye’nin en sevilen rehberlerinden Saffet Emre Tonguç’layız! Bugün rotasında kendi hayat yolculuğu var. Bizi Çorlu’daki çocukluğundan Kandilli’deki gençliğine, Boğaziçi’ndeki öğrenciliğinden rehberlikteki ilk yıllarına keyifli bir gezintiye çıkaracak. Sonra yeni seyahat eğilimlerini, düşük bütçeli gezi önerilerini, İstanbul’un bilmediğimiz yerlerini anlatacak…
#Saffet Emre TonguçTürkiye'nin dünyaya ihraç ettiği en büyük spor organizasyonlarından biri olan Bosphorus Cup, 21'inci kez İstanbul'da düzenleniyor. 'İstanbul Yelken Açıyor' sloganıyla 22-25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 21. Bosphorus Cup, bu yıl da İstanbul'un tüm güzelliklerini dünyaya tanıtacak. 10 farklı ülkeden yelkencilerin katılacağı ve yerli yabancı toplam 900 sporcunun yarışacağı organizasyonun Boğaz Yarışı etabı, 24 Eylül Cumartesi günü muhteşem bir atmosferde düzenlenecek.
#'Bosphorus CupLondra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS), 45 ülkeden bin 543 önde gelen üniversiteyi inceleyerek Alanlarına Göre En İyi Üniversiteler Sıralaması 2022’yi yayınladı. 5 farklı ana alanda yapılan sıralamalarda; Sanat ve Beşeri Bilimler'de en iyi Türk Üniversitesi Boğaziçi olurken, ODTÜ Doğa ve Sosyal Bilimlerde birinci oldu. Mühendislik alanında da ilk sırayı İTÜ ile paylaştı.
#Quacquarelli SymondsLondra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS, Gelişen Avrupa ve Orta Asya’nın En İyi Üniversiteleri 2022 sıralamasını yayımladı. Bölgesel olarak hazırlanan listeye göre Boğaziçi Üniversitesi geçtiğimiz iki yıl 15’inci sırada yer alırken 2022 sıralamasında 13’üncü sıraya yükseldi.
#BoğaziçiBoğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23-30 Ekim arasında düzenlenecek 9. Boğaziçi Film Festivali'nin afişi belirlendi.Tasarımcı Ege Öztayfun imzası taşıyan ve Bauhaus tasarım dilini modern bir tarzla kullanan, renkli yapısıyla festivalin dinamizmini öne çıkaran afiş, çeşitli geometrik şekillerin kullanımı ile festivalin enerjisine de vurgu yapıyor.
#9. Boğaziçi Film FestivaliTerör örgütünün sözde üst düzey yöneticisi Duran Kalkan, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinin “Bir üniversitedeki gençlik hareketi ya da bir kayyum meselesi olmayı aştığını” ifade ederek, hükümetin devrilmesi için yapıldığını söyledi.
#BoğaziçiTürkiye gündemi bu aralar öylesine yoğun ki bize neredeyse pandemiyi bile unutturdu. Reform paketleri, yeni sivil Anayasa hazırlıkları, WhatsApp’ın kişisel veri paylaşımı dayatması, Boğaziçi’ne rektör ataması ve sonrasında çıkan olaylar... Hareketli gündemi konuşmak, aklıma takılanları sormak için bu hafta Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’u ziyaret ettim. Bu hareketlilik içinde iletişimin önemine vurgu yapan Altun, “Ülkemiz, bölgemiz ve bütün dünya açısından önemli olayların, sıcak gelişmelerin yaşandığı kritik bir zamandayız. Böyle bir dönemde iletişim, tali değil asli bir alan olarak öne çıkıyor” dedi.
#Prof. Dr. Fahrettin Altun2.Haberin Telifi ve Medyada Yapay Zeka Sempozyumu, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Sempozyumda konuşan Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz, “Toplumun yüzde 83’ü haberlere dijital platformlarından ulaşıyor. Basın kuruluşlarının bundan pay almasını gözardı edemeyiz” dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Hakikatin, gerçek haberin korunması kadar, haberciliğin geleceği açısından da bu kanunun bir an önce güncellenmesi, daha doğru bir deyişle modern bir Dijital Telif Yasası'nın yürürlüğe girmesi elzemdir, olmazsa olmazdır." ifadelerini kullandı.
#Dijital Telif Yasası2.Haberin Telifi ve Medyada Yapay Zeka Sempozyumu'nda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, yapay zekayı üniversitenin öncelikli araştırma sahası olarak belirlediklerini ve Türkiye’nin ilk Veri Bilimi ve Yapay Zeka Enstitüsünü açtıklarını kaydetti.
#Yapay ZekaAnadolu Ajansı (AA) ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen "II. Haberin Telifi ve Medyada Yapay Zeka Sempozyumu" İstanbul'da başladı. Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs'te "Albert Long Hall"da gerçekleşen sempozyumun açılış programında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, bilişim başta olmak üzere, teknolojinin hızla geliştiğini ve toplumsal yaşamın birçok alanını etkilediğini belirtti.
#Nadir AlpaslanCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Haberin Telifi ve Medyada Yapay Zeka Sempozyumu'nda yaptığı açıklamada, "Hakikatin, gerçek haberin korunması kadar, haberciliğin geleceği açısından da bu kanunun bir an önce güncellenmesi, daha doğru bir deyişle modern bir Dijital Telif Yasası'nın yürürlüğe girmesi elzemdir, olmazsa olmazdır. Ülkemizde halihazırda dijitalleşen medya sektöründe faaliyet gösteren yayıncıların bu faaliyetleri karşılığında gelir elde etmesine imkan tanıyacak, Avrupa Birliği (AB) müktesebatına da uyumlu şekilde telif haklarını düzenleyecek bir yasa yapılması gündemde" ifadelerini kullandı.
#İletişim BaşkanlığıOkullarda öğrenciler arasında artan şiddet olayları eğitim dünyasının kanayan yarasını tekrar gündeme getiriyor: Akran zorbalığı... ODTÜ’den Prof. Dr. Sibel Kazak Berument ile Doç. Dr. Başak Şahin Acar, Boğaziçi Üniversitesinden Doç. Dr. Deniz Tahiroğlu ve Ege Üniversitesi adına benim dahil olduğum ve Tübitak tarafından desteklenen Türkiye Aile, Çocuk ve Ergen Projesi (TAÇEP) kapsamında yapılan araştırmada 62 ilde yaklaşık beş bin çocuk ve ergen ile beş bin anne ve bin kadar baba ile görüşüldü. Okullarda yaklaşık her iki çocuktan birinin zorbalık yaptığı ve dört çocuktan üçünün zorbalığı uğradığı görülmekte.
#TAÇEP61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘en iyi film’, ‘en iyi kadın oyuncu’ (Nur Sürer) ve ‘en iyi yardımcı erkek oyuncu’ (Osman Sonant), 12. Boğaziçi Film Festivali ve 4. Uluslararası İzmir Film ve Müzik Festivali’nde de ‘en iyi film’ ödüllerini kazanan “Mukadderat”, bugün vizyona giriyor.
#Pınar DenizElektrik kesintisi sorgulama ekranı, 21 Kasım Perşembe günü bölgelerinde kesinti olan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) tarafından açıklanan planlı kesinti listesi doğrultusunda bazı ilçe mahallerde belirlenen saat aralığında kesintisi yapılıyor. Peki Elektrikler ne zaman, saat kaçta gelecek? 21 Kasım 2024 elektrik kesintisi BEDAŞ sorgulama ekranı...
#ElektrikBrezilya’da gerçekleştirilen G-20 Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne emeklimizi ne memurumuzu ne asgari ücretlimizi, toplumun hiçbir kesimini enflasyona ezdirmeyeceğiz. Son 22 yılda resim buydu, son 1 yılda da aynı şekildeydi, bu sene içerisinde de değişmedi. Biz önümüzdeki dönemde de aynı prensipler çerçevesinde hareket edeceğiz ve enflasyonun üzerinde, çalışanlarımıza alım gücünü koruyacak çerçevede muamele edeceğiz. Ama aslolan enflasyonun kalıcı bir şekilde düşürülmesidir” dedi.
#BrezilyaÖğretmen Hakan Bengül, öğrencileri için tüm edebiyat dersini kendi tasarladığı bir ‘kutu oyunu’na sığdırdı. Sayfalarca ezber yapmak yerine eğlenerek öğrenmeyi sağlayan ve Bengün tarafından ‘Mahlas’ adı verilen oyun, öğrencilerin edebiyata olan ilgisini ve başarısını artırdı. Öyle ki; 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de ilk bine 4 öğrenci sokmayı başaran okulun öğrencisi Elif Rana Atiş, Türkiye 178’incisi olarak Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı.
#Kutu Oyunu(Değerli okurlarım ‘dünya lideri’ ve Recep Tayyip Erdoğan adını yan yana koyarken, kasıtlı veya kasıtsız, sığ, bağnaz ve güncel tartışmalarla meşgul veya işgal edilmiş zihin ve vicdanların tepkili olacağı malumdu. Nitekim oldu, oluyor, olacak. Yine geniş açıda ve doğru gördüğümü yazmaya devam edeceğim. Gelen mesajlara da en sonda ayrıca cevap vereceğim.)
#ErdoğanOsmanlı İmparatorluğu ve Hollanda Krallığı arasındaki diplomatik ilişkilerde 5 asır boyunca önemli roller üstlenen Testa ailesinden Gaspar Testa’nın, Osmanlı Devleti’nde maslahatgüzarlığa başlarken padişaha sunduğu güven mektubunun bir nüshası, Amsterdam’da düzenlenen törenle Testa ailesinin üyelerine takdim edildi.
#HollandaMüzik dünyasına bomba gibi düştü. Yazdığı, bestelediği ve söylediği şarkılar dillere dolandı. Başta Harbiye Açıkhava olmak üzere konserleri doldu taştı; “Sanırım ne yaşadığımı hâlâ tam olarak anlamadım” diyor. Müziği ticareti düşünerek yapmadığını ve kendini tatmin edecek bir şeyin peşinden koştuğunu söylüyor. Melike Şahin uzun zamandır beklenen ‘AKKOR’ isimli yeni albümünü çıkardı. Onunla müziğini, şarkılarını, hayatını ve aşkı konuştuk: “Pirüpak bir sevgiyi bu kadar korkusuzca verebilen biriyle hayatı paylaşmak en büyük şanslarımdan biri.”
#Melike ŞahinBoğaziçi Üniversitesi’nde ‘Tarım ve Gıda Sektörlerinde Yapay Zeka ve İş Zekası’ başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, “Gıda ve tarım sektörleri için sosyal sermayeye çok ihtiyacımız var. Bunun için de sektördeki herkesi bilinçlendirmeli ve geliştirmeliyiz” dedi.
#Tarım Ve Gıda Sektörlerinde Yapay Zeka Ve İş ZekasıUğur Akkuş, Türk iş dünyasında faaliyet gösteren bir iş insanı olup, Ebru Şallı’nın eşi olarak da tanınmaktadır. Gayrimenkul ve finans alanlarında faaliyet gösteren Akkuş, aynı zamanda kripto para dolandırıcılığı ile ilgili ciddi suçlamalar nedeniyle de son zamanlarda kamuoyunun gündemine gelmiştir. Çeşitli kaynaklara göre, hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla açılan davada 10 yıla kadar hapis cezası istenmektedir. Akkuş, özellikle kripto para piyasası ile ilgili olarak dolandırıcılık yaptığı iddiaları üzerine birçok dava ile karşı karşıya kalmıştır.
#Uğur Akkuşİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mağara Araştırma Kulübü, 2007 yılından beri Türkiye’nin dört bir yanındaki mağaraları araştırıyor. Ekibe yeni katılan mağaracılar ise teorik eğitimlerinin ardından ilk mağara deneyimini yaşamak ve pratik eğitim almak için Kırklareli’ndeki Dupnisa Mağarası’nda yerini alıyor. İTÜ Mağara Araştırma Kulübü’nün ‘mağara sınıfı’nda zor koşullarda gerçekleşen eğitime katıldım.
#Mağara'Avrasya-Avrupa Koşusu' adıyla ilki 1 Nisan 1979'da atletizme gönül verenlerin gayretiyle gerçekleştirilen ve "1 Nisan şakası" olarak algılanan İstanbul Maratonu, zaman içinde dünyanın en iyi maratonları arasındaki yerini aldı
#İstanbul Maratonu