Sağlık Bakanlığı 2024 yılında 6 kişide Batı Nil Virüsü (BNV) tespit edildiğini bildirdi. Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu, insanlarda nörolojik hastalıklara ve ölümlere neden olabilen, insanlara sıklıkla enfekte sivrisineklerin sokması ile bulaşan viral bir hastalıktır. Peki, Batı Nil virüsü nedir, nasıl bulaşır? Sağlık Bakanlığı uyardı! İşte Batı Nil virüsü belirtileri...
#Batı Nil VirüsüMaymun Çiçeği tartışmaları devam ederken, Sağlık Bakanlığı 2024 yılında 6 kişide Batı Nil Virüsü (BNV) tespit edildiğini bildirdi. Açıklama sonrası gözler bu yeni virüse çevrildi. İşte enfekte sivrisinek sokmasıyla bulaşan A’dan Z’ye Batı Nil Virüsü ve Sağlık Bakanlığı’nın uyarıları...
#Sağlık BakanlığıModa endüstrisi son on yılda büyük ölçüde değişti. Bu değişim sektörün tasarım ve üretim yöntemlerinden tutun da dağıtım ve tüketimine kadar her sürecinde etkisini gösterdi. Markalar tarafında bir yandan “Moda sektöründe fijital defile trendi”, “Moda 4.0, Paris Haute Couture Haftası ve Teknoloji”, “Metaverse Moda Haftası” yazılarımda bahsettiğim uygulamalar hayata geçerken diğer yandan da işler daha ileri boyutlara taşınmaya devam ediyor.
#EcehanBatı Nil virüsü Yunanistan’da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Uzmanlar, Yunanistan'da can kayıplarına neden olan 'Batı Nil virüsünün göçmen kuşlarla Türkiye'ye taşınabileceği ve 'Culeks' türü sivrisineklerin virüse vektörlük yaptığını belirtti. Peki Culex nedir, ne demek? Batı Nil virüsü nedir, neden olur? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Batı Nil VirüsüBatı Nil Virüsü gündemde yer almaya devam ediyor. Sivrisineklerle bulaşan Batı Nil Virüsü, Yunanistan'da 10'dan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Yunanistan'da can kayıplarına neden olan Batı Nil Virüsü hakkında uzmanlar tarafından açıklama yapıldı. Uzmanlar Türkiye’de yaşayan vatandaşların da virüse karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Peki, Batı Nil Virüsü belirtileri nelerdir?
#Batı Nil VirüsüBatı Nil virüsü nedeniyle, Yunanistan’da çok sayıda kişi hayatını kaybettiği açıklandı. Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü'nün (EODY) yaptığı açıklamada Batı Nil virüsü sebebiyle 11 kişinin hayatını kaybettiği ve ülke genelinde 123 vakanın tespit edildiği belirtildi. Peki Batı Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü nasıl bulaşır? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Batı Nil VirüsüÜlkemiz son günlerde mevsim normallerinin altına düşen yağış ve su kullanımında yapılan hatalar nedeniyle ciddi kuraklık yaşıyor. Barajlarda su seviyeleri hızla düşerken uzmanlar, yaşanan bu durumun yazın bataklık ve küçük gölcükler oluşturabileceğine, bu ortamın sivrisinek üremelerine zemin hazırlayabileceğine, beraberinde ise Batı Nil Virüsü, Zika gibi ölümcül hastalıkların yayılabileceğine dikkat çekti.
#Batı Nil VirüsüHayati riski olduğu bilinen Batı Nil virüsü, yüksek ateş, baş ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıkar. Batı Nil virüsü nedir? Tedavi edilebilir mi? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu, Batı Nil virüsüyle ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
#VirüsSivrisinek sokmasıyla bulaşan ve tedavisi geciktirildiği takdirde nadir de olsa hayati risk taşıyan Batı Nil Virüsü, vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Genellikle sık seyahat eden kişilerin risk altında bulunduğu Batı Nil Virüsü, baş ağrısı, yüksek ateş, ense sertliği, oryantasyon bozukluğu gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Peki, Batı Nil Virüsü nedir, nasıl bulaşır? İşte, Batı Nil Virüsü belirtileri ve hastalık hakkında detaylar.
#Batı Nil Virüsü NedirBatı Nil virüsü can almaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı vatandaşları bu virüs hakkında bilgilendirdi. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, BNV enfeksiyonunun, sivrisinek sokması ile bulaşan, insanlarda nörolojik hastalıklara neden olabilen ve nadiren ölüme yol açabilen bir hastalık olduğu belirtildi. Peki, Batı Nil virüsü nedir, belirtileri neler?
#Batı Nil VirüsüEnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kenan Keskin, Batı Nil Virüsü (BNV) enfeksiyonunun, sivrisinek yoluyla bulaştığını belirterek, "Eğer kişide 2-14 gün öncesinde sivrisinek teması meydana gelmişse ve sivrisinek ısırığından 2 gün sonra halsizlik başladıysa dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle soğuk algınlığı ve gribe benzer belirtiler de ortaya çıkmışsa bir sağlık kuruluşuna başvurulması ve durumun anlatılması gerekir" dedi.
#Prof. Dr. Kenan KeskinSağlık Bakanlığı, sivrisinek sokmasıyla bulaşan ve nadiren de olsa ölüme yol açabilen Batı Nil Virüsü enfeksiyonu hakkında bilgi vererek, Türkiye’de bu şekilde 4 vak'a tespit edildiğini kaydetti. Bu gelişmeyle birlikte, 'Batı Nil Virüsü nedir?' ve 'Batı Nil Virüsü nasıl bulaşır?' gibi sorular vatandaşlarca sorgulanmaya başlandı. İşte, Batı Nil Virüsü hakkında tüm merak edilenler...
#Batı Nil Virüsü Nedir?Sağlık Bakanlığı, "Bu yıl ülkemizde, tamamı İstanbul Avcılar'da ve temmuz ayında olmak üzere 4 vaka tespit edilmiştir. Aynı bölgeden 3 şüpheli numunenin daha referans laboratuvarımıza gönderileceği bildirilmiştir. Bölgede hastalığın kontrolüne yönelik olarak İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yerel yönetimler ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde gerekli koruma tedbirleri alınmıştır" açıklamasında bulundu.
#Batı Nil VirüsüSırbistan'daki Boşnak Ulusal Konseyi Başkanı Ugljanin, "Sancak kökenli yaklaşık 3 milyon insan Türkiye'de yaşıyor. İş birliğimiz üst düzeyde. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi arasında bulunan Türkiye ile her alanda iş birliğine ihtiyacımız var." dedi.
#SırbistanYaz ayları sona erdi, sivrisinekler artık yok diye düşünmeyin. Özellikle sonbaharda iç mekanlarda görülen sivrisinekler, birçok hastalığa neden olabiliyor. Taşıdığı virüsler, ateş, kusma, eklem ağrısı gibi basit belirtilerin yanı sıra menenjit gibi ciddi belirtilere yol açan sivrisineklere karşı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Fatma Nur Özdoğan alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı:
#Sivrisineklerden Korunma Yolları