BioNTech 2. ve 3. doz aşı randevu süresi için Sağlık Bakanlığı bilgileri gündemde yer alıyor. Salgında son 2 haftadır vaka sayılarının artmasıyla bazı sosyal ve kamusal alanlarda aşı olmayanlara yasak getirilmesi tartışılmaya başlandı. Toplum sağlığı gözetilerek yapılan BioNTech 3. doz aşı randevuları 50 yaş üzeri vatandaşlar için açıldı. BioNTech 2. doz aşı süresi ise güncellenerek kısaltılmıştı. Peki, BioNTech 3. doz aşı randevusu nasıl alınır? BioNTech 2. doz aşı ne zaman yapılacak? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Biontech 3. Doz Aşı RandevusuBioNTech 2. doz aşı tarihi, aşılama süreci devam ederken gündemde yer almayı sürdürüyor. Aşılama sürecine hız veren Sağlık Bakanlığı aşı takviminde yaş grubunun 30 yaşa kadar indiğini bildirdi. Toplumsal bağışıklık için önemli olan aşılamada 3. doz için temmuz ayı işaret edilirken BioNTech 2. doz aşısı ile ilgili uzmanlardan da dikkat çeken açıklamalar geldi. Diğer yandan aşılama öncesinde imzalanan belgede BioNTech aşısı ikinci dozda gün sayısına yönelik detaylar yer alıyor. Peki, BioNTech 2. doz aşı ne zaman yapılır? İşte, BioNTech ikinci doz aşı tarihi hakkında bilgiler.
#Biontech 2. Doz AşıAşı olduktan sonra duş alınır mı sorusu, ilk doz, ikinci ya da üçüncü doz aşı vurulan kişilerin gündemini oluşturuyor. Covid-19 salgınında büyük bir rol oynayan aşı süreci gündemde yer almaya devam ediyor. Aşı sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenlerin arasında “Covid aşısından sonra banyo yapılır mı, yapılırsa ne olur?” sorusu ise sıklıkla araştırılıyor. İşte uzmanından konuyla ilgili önemli açıklamalar…
#Aşıdan Sonra DuşYazın gelişiyle artan hava sıcaklıkları bir yandan, aşılamanın ve kısıtlamaların etkisiyle düşen vaka sayıları diğer yandan derken birçok kişinin aklında aynı soru: Açık havada maskemi çıkarsam olur mu? Bu soruyu sizin için Türkiye'nin önde gelen uzmanlarına sorduk. Cevapları haberimizde...
#MaskeSalgınla mücadele sürecinde uygulanan toplumsal aşılama hızla devam ederken, şimdi de gündemde ‘hatırlatma dozu’ aşısı var. İkinci dozdan belli bir süre sonra yapılması gerektiği vurgulanan aşı, hâlâ kafalarda cevaplanmayı bekleyen birçok soruyu barındırıyor
#Hatırlatma Dozu“Dur bakalım, bu hafta da bir geçsin” diye diye ayları devirdik. COVID-19 hakkında hâlâ pek bilgimiz yok. Neyse ki aşısı çabucak bulundu. Ama bu kez de insanlık kendi elleriyle yarattığı bir canavarla karşı karşıya: Aşı milliyetçiliği. Uzmanlara tünelin ucundaki ışığa ne zaman ulaşacağımızı, bu pandemi tecrübesinden neler öğrenmemiz gerektiğini sorduk.
#GazetehaberleriSon dakika haberi... Merakla beklenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuştu. CHP'nin "bedava aşıya para veriliyor" iddiasına belge gösterip tane tane yanıt veren Bakan Koca, "Üretici firma, aşıyı ülkeye bedavaya bağışlar mı? Bunun akılla izahı var mı?" diyerek tepki gösterdi. Bakan Koca, kademeli normalleşme sürecinde 65 yaş üstü için il bazlı kararlar alınabileceğini belirtti. Ayrıca tam kapanmanın düşünülmediğini ifade etti.
#Fahrettin KocaSon günlerde medyada sürekli “Sebze ve meyve fiyatları neden ucuzlamaz?” haberleri yer alıyor. Genelde de döviz kurlarında olan gerilemeye bağlı bir beklenti var. Tabii ki bu haberleri yapan basın mensupları, dövizin sebze fiyatlarını ne kadar etkilediğini bilmedikleri için halkı da beklentiye sokuyorlar. Sorunu anlatalım:
#YazarKovid-19 aşısının Türkiye’de uygulanmaya başlamasıyla birlikte birçok kişinin aşının yan etkileri ve belirtileri ile ilgili soruları olduğunu söyleyen Doç. Dr. Pınar Obakan Yerlikaya, “Genel anlamda tüm aşılar için sık görülen yan etkiler arasında enjeksiyon yerinde ağrı, şişlik ve kızarıklık gelişmesi, kas ağrısı, baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk sayılabilir. Nadir görülen yan etkiler ise aşının tipine bağlı olarak gelişebilir. Anafilaksi (alerjik şok), trombosit sayısında azalma, havale, çevresel uyaranlara cevap vermeme gibi reaksiyonlar sayılabilir” dedi.
#Koronavirüs