Big Robot adlı firmayı tanıyorsunuz...Onlar Sir, You Are Being Hunted adlı enteresan survival oyununun arkasındaki isim. Big Robot 2013 yılında piyasaya sürdükleri bu oyundan sonra bir başka proje üzerinde, The Light Keeps Us Safe'te çalışmaya başladı ve emeklerinin meyveleri yavaş yavaş görücü karşısına çıkıyor.
#Big RobotDünya futbolunun patronu FIFA, VAR sistemine rağmen çok tartışılan ofsayt belirlemelerinde kullanılması planlanan yeni sistemin denemelerini gerçekleştiriyor. Yarı otomatik ofsayt teknolojisi(semi-automated offside technology / SAOT) ismi verilen sistem, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda deneniyor.
#Ofsayt2016’da ortaya dökülen itiraflarla Fox News kurucusu ve CEO’su Roger Ailes’ın hayatını tersine çeviren ve dünyada büyük yankılar uyandıran cinsel taciz davasının perde arkasını anlatan “Skandal”, konusuyla olduğu kadar Oscar’a yürüyen oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Skywalker serisinin üçüncüsü ve sonuncusu “Star Wars: Skywalker’ın Yükselişi” ve Mariana Di Girolamo’nun performansıyla öne çıkan Şili melodramı “Ema” da gözünüzden kaçmasın.
#Film“Aman Tanrım bu kadarı da fazla” dedirten bir geri dönüş haberi: Mahsun Kırmızıgül müziğe geri dönüyor, ama nasıl? Orhan Pamuk okuyanları ukala bulan müzisyenin kendi kendine kurduğu tuzak... Ve kafasına göre paylaşımlar yapan Aleyna’nın son hadisesi... Mevzular arasında dolanıp eğleniyoruz, buyurun.
#Russell CroweEndüstri 4.0 ve yapay zeka ile birlikte tüm üretim sürecinin sadece robotlar tarafından yapıldığı karanlık fabrikalar olacak. Peki bu karanlık fabrikalar hakkında ne biliyoruz? Hayat bu fabrikalarda nasıl? İstanbul Bilgi Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Eray Baran, konuyla ilgili Hürriyet'e önemli açıklamalarda bulundu.
#Endüstri 4.0Son yılların en iyi tasarruf aracı olan Bireysel Emeklilik’te (BES) paranın daha doğru değerlendirilmesini sağlayan ‘AkıllıBES’ isimli platform, yapay zekâ sayesinde yılda 6 kez olan fon değişikliğini daha kazançlı yapıyor. 15 yıllık bankacı olan Onur Yurtsever tarafından kurulan AkıllıBES, şimdiden sektörün yüzde 25’ine ulaştı.
#Gazetehaberleri2018’iniz nasıl geçti bilinmez; herkesinki farklı farklı... Ama eğer edebiyattan, sinemadan, müzikten, bilimden, yeme-içmeden keyif alan biriyseniz, sizi muhteşem bir 2019 bekliyor. Türkler’in komedi filmleri, yabancıların bilimkurguları; yeni albümler, düetler, konserler; insanı ekrana kilitleyecek diziler; ufkumuzu açacak bilimsel denemeler; ağzımızın tadını yerine getirecek gurme trendler... Noel Baba’yı kıstırdık; yeni yıl torbasında neler varmış önden göz attık.
#Noel BabaObsesiflik derecesinde astronomiye düşkün bir çocuktu o. 15 yaşında astronomi dersleri vermeye başladı. Harvard, Columbia ve Texas Üniversitelerinde okudu. Akademik kariyeri boyunca bilimi insanlara daha anlaşılır ve eğlenceli şekilde açıklamayı kendine misyon edindi. Kitapları milyonlar sattı. Sekiz üniversiteden onursal doktora aldı. Time dergisi tarafından ‘Dünyayı Etkileyen 100 Kişi’den biri seçildi. Adı, bir asteroide verildi (13123 Tyson). Ekimde 60’ına basacak olan Neil deGrasse Tyson renkli kişiliğiyle milyonların sevgilisi... Girdiği ortamda çığlıklarla karşılanan bir süperstar. Her hayranıyla özel olarak ilgilenmeye çalışan, kısa bir sohbeti bile kahkahalarla süsleyecek kadar komik ve sıcakkanlı bir popüler kültür ikonu. Hocası Carl Sagan’ın 80’lerde sunuculuğunu yaptığı ‘Cosmos’un bayrağını devraldı, 2014’teki ilk sezon 120 milyon kişi tarafından izlendi. Şimdi, NatGeo TV’de yayımlanan bu belgeselin yeni sezonunun tanıtım turunda. Kaliforniya’da bir araya geldik, insanlığın geleceğini, evrenin ilmini ve aşkın bilimini konuştuk.
#Neil Degrasse TysonBu yazımızın konusu “Dataizm” kavramı, bildiğim kadarıyla ilk olarak 2013’te “NewYork Times” yazarı “David Brooks” tarafından kullanılmış. Kavram, yaygın biçimde tartışılmaya başlanmasını İsrail’li tarihçi/sosyal bilimci/düşünür Profesör Yuval Noah Harari’ye borçlu. Çok satan kitabı “Homo Deus”ta sözkonusu kavramı etraflıca ele alan Harari ülkemize de gelmiş ve geçtiğimiz sene “Davos”ta etkili bir sunum yapmıştı.
#Musa Dede“Da-da!”; Bebek sesi… 1.Dünya Savaşı yıllarında, savaşın getirdiği yıkım ve umutsuzluk hisleriyle, başını “Tristan Tzara”nın çektiği bir grup sanatçı yerleşik sanat formlarına meydan okuyan, devrimci “Dadaizm” akımının öncüsü oldular. Bu “sanat akımı” öncelikle şiir alanında yeşermeye başladı. Öncüleri, “bireyci anarşizm” felsefesinden etkilenerek, insanın düşünmesinin ve bu doğrultuda bir düzen oluşturma çabasının savaşlara sebep olarak insanlığa zarar verdiğini savlayarak “düzen-bozucu” bir eğilimle “sanat” yapmaya giriştiler.
#Musa Dede