Balıkesir'in yöresel lezzetlerinden olan mafiş tatlısı sofralarımıza konuk oluyor. Yağda kızartılıp şerbete batırılan mafiş tatlısı lokma tatlısına benzerliğiyle biliniyor. Peki, Balıkesir mafiş tatlısı nasıl yapılır? İşte, mafiş tatlısı tarifi ve malzemeleri...
#Balıkesir Mafiş TatlısıBizim mutfağımızda enginarın kuzu etli ve terbiyelisi çok sevilir, zeytinyağlısı, dolması ve daha pek çok yemeği yapılır. Enginar göbeğine azıcık limon sıkıp çiğ halde yiyebilir veya salatalarınıza katabilirsiniz. Enginarın reçelini de yaparlar, hatta Seferihisar’da bir mekânın menüsünde tatlısı bile var.
#EnginarOnlar son dönemin adeta ‘pop star’ları... Ekranda parlıyor, mutfaklarında döktürüyorlar. 2021’de Hürriyet’in Lezzetli Hayat ekinde köşe yazarlığına da başladılar. Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’yla buluştuk, geçen yılın muhasebesini yaptık. Somer Sivrioğlu “Bu bölümü geçtik, mühim olan o” derken konu yeni yıl anılarına geldi. Danilo Zanna bir yılbaşı gecesi Türkiye’de nar kırmış, sonrası mı? “Nar bir patladı, bütün apartmanı boyatmak zorunda kaldık.”
#Somer SivrioğluBalkanlardan gelen enfes lezzet trileçenin yapılışı son günlerde çok merak ediliyor. Her ne kadar zor gibi görünse de trileçe yapmak aslında hiç zor değil. Süt ve hafif sünger dokusuna sahip kekin mükemmel uyumu ile ortaya çıkan bu tatlıyı yapmak için birkaç püf noktasına dikkat etmeniz yeterli. Peki, trileçe nasıl yapılır? Trileçe tarifi ve malzemeleri neler?
#Trileçe Nasıl Yapılır