Biber salçası kahvaltıların ve tencere yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Yemekler farklı bir tat ve koku katan biber salçasının malzemesi olan kapya biberleri dört mevsim marketlerde bulmak mümkün ancak özellikle yazın yapılan biber salçasının tadına hiç doyum olmaz. Siz de bu yaz günlerini biber salçası yaparak değerlendirmek, kış sofralarınızı nefis ev yapımı salçayla lezzetlendirmek isterseniz püf noktalarımızı ve tarifimizi kesinlikle kaçırmayın. İşte evde biber salçası yapılışı…
#Biber Salçası Nasıl YapılırEvde salça yapımı ve sonrasında muhafaza etmesi epey zahmetli bir iş olabilir. Ancak hem bu işlemi kolaylaştıracak hem de salçaların bozulmasını önleyecek teknikler bulunuyor. İşte Chef Rüzgar SÜNBÜL ile ev yapımı salçanın püf noktaları...
#Ev Yapımı SalçaSalça yemeklere lezzet veren enfes bir malzemedir. Sağlığında emin olduğunuz ve doğal yöntemlerle yaptığınız salça ise vazgeçilmez bir tercihtir. Evde kolayca yapabileceğiniz salçanın püf noktaları ise oldukça önemlidir. Bugünkü yazımızda hem biber hem de domates salçasının yapımı, püf noktalarını ele aldım. Peki, evde biber ve domates salçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı salça tarifi ve püf noktaları...
#Domates SalçasıBiber salçası, kışlık hazırlıklarının olmazsa olmazı. Yemeklere farklı bir lezzet katan biber salçasının ana malzemesi kapya biberi. Dilerseniz salçaya acı biber de ekleyebilirsiniz. Ayrıca salçayı hazırlarken biberlerin bol etli olmasına dikkat edin. Ev yapımı biber salçasını kahvaltılarda da tüketebilirsiniz. Peki biber salçası nasıl yapılır? İşte biber salçası tarifi ve püf noktaları
#Biber Salçası Nasıl YapılırTürk mutfağına 18’inci yüzyıl sonrası giren fasulye, hem yetiştirdiğimiz İspir, Çandır ve Kelkit gibi çeşitleri hem de lezzetiyle hızla arayı kapatmış ve milli lezzetlerimiz arasına girmeyi başarmış. Atatürk’ün en sevdiği yemek olarak da bilinen kuru fasulyenin esnaf lokantalarındaki geleneksel halinin yeri ayrı ve onun da çoğu yemeğimizde olduğu gibi kendine has bir seremonisi var: Pilav, cacık, soğan, turşu... Tabii artık kuru fasulyenin de yeniden yorumlanmış lezzetli hallerini bulmak mümkün. Misal soğan turşusuyla sunulan, kebaplık kuzu kaburgadan pastırmayla pişeni gibi...
#KurufasulyeYaz demek, bolluk bereket demek, tazecik mis kokulu renk renk sebze meyve demek. Özellikle de bol miktarda domates ve biber demek. Yazın sonları yaklaştığında bu renk ve lezzetleri kışa da yanımızda götürmek için kolları sıvayıp kış hazırlıklarına başlıyoruz. Tarhana, erişte derken olmazsa olmaz salça yapımı da kesinlikle atlanmamalı. Bu içeriğimizde sizin için domates salçası ve biber salçası için yapım aşamalarını, püf noktalarını ve saklama tüyolarını bir araya getirdik. Küflenmeyen, bozulmayan nefis salçalar için haydi sıvayalım kolları…
#Domates Salçası Nasıl Yapılır