Gaziantep mutfağının sevilen lezzetlerinden olan beyran çorbası evde kolay tarifi ile sofralarınıza geliyor. Tek başında bir yemek olarak sunabileceğiniz beyran çorbası, diğer yandan da oldukça şifalı bir çorbadır. Normalde uzun sürede pişen kuzu etini düdüklüde daha kısa sürede pişirebilir, sofralarınızda sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Peki, beyran çorbası nasıl yapılır? İşte, beyran çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Beyran ÇorbasıBeyran, Gaziantep mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Kış aylarında kahvaltıların olmazsa olmazı beyran çorbasına sarımsak ve pul biberi de ekleniyor. Peki beyran çorbası nasıl yapılır? İşte beyran çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Beyran Çorbası TarifiGaziantep'in en popüler yemeklerinden birisi olan beyran çorbası, yörede sabah erken saatlerde içilen kahvaltılık ürünlerdendir. Genellikle hastalık durumlarında servis edilen beyran, içerisinde barındırdığı protein ve vitamin bileşenleri ile iyileştirici etkiye sahiptir. Peki, beyran nasıl yapılır ve malzemeleri neledir? İşte, beyran tarifi ve evde beyran yapımı hakkında bazı bilgiler
#Beyran NedirTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte