ANTALYA'nın Demre ilçesi Beymelek Dalyanı'nda, soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan mavi yengeçlerin avlanması yasaklandı. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü, laboratuvar ortamında mavi yengeç üretimi için çalışmalara başlarken, kaçak avlananlara 900 ile 5 bin TL arasında para cezası kesilecek.
#AntalyaTürkiye'de ilk kez yılan balığından yapay yolla yavru alındı. Japonya, Macaristan ve İtalya'dan sonra yılan balığından yapay yolla yavru üretimini başaran ülke Türkiye oldu. 15 dişi, 60 erkek yılan balığı enstitüdeki tanklara alınıp üretime geçildi.
#Yılan BalığıAntalya’nın Demre İlçesi’ndeki çoğunluğu sulak alandan oluşan Beymelek Dalyanı, 13 balık türü ve yengece ev sahipliği yapıyor. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü tarafından işletilen dalyanda çupra ve levreğin üretimi yapılıyor.
#DalyanAntalya'nın Demre İlçesi'nde tatile gelen yerli ve yabancı turistler Beymelek Dalyanı'nda avlanan mavi yengeçleri hem canlı canlı görme fırsatı buluyorlar hem de protein deposu mavi yengeçleri tatma fırsatı buluyor.Anavatanı Kuzey Amerika olan mavi yengeçler, Türkiye'de Ege ve Akdeniz'deki 15 lagünde yaşıyor. Adını kıskaçları ve ayaklarındaki mavi renkten alan mavi yengeçler, Antalya'da ise Demre İlçesi'ndeki Beymelek Dalyanı'nda yetişiyor. Protein bakımında oldukça zengin olan mavi yengeç, bölgede hizmet veren restoranlara gelen konuklara servis ediliyor. Türkiye'de istenilen her yerde bulunamayan mavi yengeçler, bu restoranlarda önce konuklara canlı canlı gösteriliyor ardından da isteğe göre pişirilerek servis yapılıyor. Müşterilerine önce mavi yengeçleri canlı canlı gösteriyor sonra mangalda kızartıyor. Kısa süre sonra servis edilen mavi yengeçleri yemek isteyenler, masaya gelen çekiçle önce kabuğu kırıyor, ardından da beyaz etleri çıkararak yiyor. Ahmet ACAR-DEMRE-DHA
#Htvhaber