Kadınların iş dünyasında gittikçe daha fazla ağırlığının hissedildiğini vurgulayan iş dünyası ve STK’lar, çalışma hayatındaki konumlarına da dikkat çekti: “Kadınlar ekonomik ve sosyal hareketlerden daha fazla etkileniyor. Pandemi döneminde de bunu çok yakından gördük. Kadın emekçilerin çalışma hayatına katılımı ve iş koşulları daha fazla desteklenmeli.”
#Gazetehaberleriİç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajla tavuk döner tartışmasının fitilini ateşledi. “Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor” diyen Prof. Dr. Karatay’ın bu sözlerine konunun uzmanlarından cevap geldi. İşte o yanıtlar:
#Prof. Dr. Canan KaratayBEYAZ Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, Çinle ihracatla ilgili ikili anlaşmaların yapılması gerektiğini vurgulayarak, Hedef pazarlarımız arasında Çin var. Çin bizim için çok önemli. Çine direkt satış yapamadığımız için aracı ülkeler üzerinden çalışıyoruz dedi.
#Beyaz EtBeyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Başkanı Sait Koca, beyaz et ihracatında yeni pazarlara açılmak için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Özellikle Çin'e ihracat konusunda ilgili bakanlıkların çalışmaları başladı. İnşallah önümüzdeki aylarda bu da çözülecektir." dedi.
#Beyaz Et Sanayicileri Ve Damızlıkçıları Birliği DerneğiBeyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Ergün, Türkiye'de kişi başı yıllık ortalama hindi eti tüketiminin 600 gram olduğunu belirterek, "Özellikle yılın son haftasında yılbaşı spesiyali hindiye talep artıyor. Yılbaşı haftasında hindi eti üretimi, toplam üretimin yaklaşık yüzde 15'ini içeriyor" dedi.
#HindiBeyaz et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sait Koca, hindi etine talebin son yıllarda arttığını söyledi. Dr. Koca, "1990 yılında 500 tonluk üretim 2017 yılına gelindiğinde 54 bin 700 tona ulaştı. 2025 yılında ise hedefimiz 120 bin ton hindi eti üretmek" dedi.
#Hindi EtiTüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) madde sepetinde yer alan ortalama fiyatlara göre, Temmuz 2016-Temmuz 2017 döneminde tavuk etinin kilogram fiyatı yüzde 20,5 artarak, 8,3 liradan 10 liraya çıktı.
#Beyaz Et Sanayicileri Ve Damızlıkçıları Birliği DerneğiKanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği dün 8 ilde Banvit’e fason üretim yapan işletmelerin para kazanamadıkları gerekçesiyle 30 Ağustos’tan itibaren civciv yetiştirmeyeceklerini, bu durumun Banvit ile sınırlı kalmayacağını duyurdu. Ancak BESD-BİR Başkanı Sait Koca, “Üretici bizim başımızın tacıdır. Eylem kararı alınırsa bindikleri dalı kesmiş olurlar” dedi.
#BESD-BİR