Beypi Genel Müdürü Koca: GDO'nun bir sürü artıları var

Güncelleme Tarihi:

Beypi Genel Müdürü Koca: GDOnun bir sürü artıları var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 14:44

Beypi Genel Müdürü Koca: GDO'nun bir sürü artıları var

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)- BEYPİLİÇ Genel Müdürü ve Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR DER) Başkanı Sait Koca, GDO'ya alışılması gerektiğini belirterek, "Bütün dünyada GDO gerçeği var. GDO'lu üretim sürekli artıyor. GDO'lu üretim anlatılan gibi çok fazla verim almak için, dünyadaki açlığı bitirmek için falan da değil. Daha sağlıklı ürün elde etmektir. GDO'nun bir sürü artıları var" dedi.
Türkiye'deki beyaz et sektörünün lider firmalarından Beypiliç tarafından Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Koca, terör ve savaş ortamının et ihracatını düşürdüğünü söyledi. Koca, şöyle dedi;
"Doğu, Güneydoğu’da et dağıtımı yapamadığımız belirli yerlerimiz var. Bu her geçen gün biraz daha azalıyor. Geçen sene Kasım ve Aralık ayının ortalarına kadar Habur sınır kapısı kapalıydı. Bizim en büyük ihracat yaptığımız ülke Irak. Irak’ta 40-45 gün sıkıntılar çektik, ürün gönderemedik. Biz aslında kim olursa olsun insanın ırkına bakmadan bir gıda üretiyoruz ve onlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizim bu kadar gayretimize engel olmak isteyenlere ben akıl sır erdiremiyorum. Bütün dünyada GDO gerçeği var. Buna alışmak lazım. GDO’lu üretim sürekli artıyor. GDO’lu üretim anlatılan gibi çok fazla verim almak için, dünyadaki açlığı bitirmek için falan da değil. Daha sağlıklı ürün elde etmektir. GDO’nun bir sürü artıları var. Zaman zaman sektör hakkında medyada ortaya çıkan olumsuz söylemlerin gerçeklerle alakası yok. Tüketiciler kulaktan dolma yalan yanlış bilgiler yüzünden boş yere piliç etinden soğuyor. Yetiştirme çiftliklerimizin tamamında 'İyi Tarım Uygulamaları' sertifikasına sahip tek firmayız. Hem yetiştirme çiftliklerimiz hem de kesimhanemiz 365 gün 24 saat herkese açık. Dileyen herkes gelip tesislerimizi gezerek yüksek üretim kalitemizi yerinde görebilir. Sektörümüz gıda alanında en sağlıklı üretim standartlarını taşıyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!