İsilik ter kanallarının hava alamaması ve tıkanması sonucunda meydana gelen bir rahatsızlık türüdür. Sıklıkla bebeklerde görülmesi ile bilinmektedir. Ancak yetişkinlerde de kimi zaman ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. İsilik kendi içerisinde dört farklı türe ayrılır. Sıkça sıcak ve nemli havalarda görülen bir rahatsızlıktır sıklıkla kendiliğinden geçmektedir. Ancak bazı durumlarda tıbbi olarak bakımının yapılması gerekmektedir. İşte, tüm detaylar.
Bebeklerde oluşan isilik, özellikle yaz aylarında ortaya çıkar. Bu durum bulaşıcı bir özelliği olmayan deri döküntüsüdür. Ayrıca her yaş grubunda çocukta görülebileceği gibi daha çok bebeklerde görülür. Peki isilik nedir, neden olur? İsilik belirtileri, tedavisi ve önlemenin yolları...
#İsilik BelirtileriKışın çocukları sıkça hasta olan anne babalar yaz aylarının gelmesini iple çeker. Ancak sanılanın aksine yaz ayları, çok da masum değil. Temiz olmayan yerde yenen yemekler, kirli olan sularda yüzmek ya da sağlıklı olmayan dondurmalar, çocuklarda hastalıklara neden olabilir.
#Çocuk HastalığıMiliaria halk dilinde bilinen adıyla isilik şikayeti yaz aylarının gelişiyle birlikte artış gösterdi. Özellikle çocuklarda görülen isilik, genellikle kaşıntılıdır ve zaman zaman yanma şikayeti olarak kendini gösterir. Peki, isilik tam olarak nedir? İsilik nasıl anlaşılır?
#İsilik NedirBaharın “alamet-i farikası” olan polenler havaya yayılmaya başladıkça, burun kaşıntısı, hapşırık, burun akıntısı, gözlerde sulanma, kaşıntı ve kızarıklık gibi şikayetlerle kendini gösteren bahar alerjisi (polen alerjisi) de artıyor. Üstelik burun tıkanıklığının neden olduğu gece uykusuzluğu ile birlikte yaşam kalitesi ciddi oranda etkileniyor. Çocukların yaşadığı uykusuzluk, yorgunluk, halsizlik hali okul başarısının da düşmesine neden olabiliyor.
#Çocuk