Sıcağı üstünde taze taze ekmekleri yemenin keyfi bir başkadır. Ancak zamanında tüketemediğiniz bayat ekmekleri bambaşka tariflere dönüştürerek de değerlendirebilmenin pek çok yolu var. Bayat ekmekle neler yapılır merak ediyorsanız, işte köfteden pizzaya hatta pudinge kadar bayat ekmekleri değerlendirmenin en pratik, en harika yolları.
#Bayat Ekmekle Ne YapılırÜlkemin en sevdiğim yemeklerinden biri, geçmişi 16’ncı yüzyıla uzanan gnocchi... En klasiği patates, un ve yumurtayla yapılanı ama malzemeler bölgeden bölgeye değişebiliyor. Hatta kimi yerlerde farklı isimlerle anılıyor. Örneğin, Toskana’da adına ‘gnudi’ deniyor, pişmiş ıspanak ve bolca ricotta peyniriyle yapılıyor. Sicilya’daysa ‘artakalan pirinçleri değerlendirme’ yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Size gnocchi çeşitlerini anlatacağım ve domates soslusunun tarifini vereceğim.
#Gnocchi