Türkiye'de her gün milyonlarca ekmek çöpe gidiyor. Fazla kalan bayat ekmekleri evde yapacağınız pek çok tarifle değerlendirebilirsiniz. Bayat ekmekleri değerlendirerek lezzetli yemekler yapmanın yanı sıra israfı da önlemiş olacaksınız. Peki, bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Bayat ekmekten ne yapılır?
#EkmekYeni yıl akşamının planlarını yapmaya başladığımız bugünlerde kutlamaların vazgeçilmez mutluluğu pastalar akla ilk gelen tatlı seçeneklerinden... Üstelik evde kendi rüya pastamızı hazırlamak kolay. Bitki bazlı, vegan, glütensiz ve şekersiz malzemelerdentüm ekipmana, ihtiyacımız olan hemen her şeyi Metro Türkiye’de bulmak mümkün.
#Yeni YılYemek artıkları ve bayat ekmekler, çöpe atıldığında hem çok büyük bir israf hem de ekonomik kayba sebep oluyor. Bununla birlikte dünyanın büyük bir kısmının açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir ortamda, kaynakların son derece etkili kullanılması ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanabilmesi adına geri dönüşüm tarifleri harika birer çözümdür. Biz de bu sorumluluk duygusuyla hareket ettik ve evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin yollarını sizler için derledik.
#Bayat Ekmek‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıKadınların pek çoğu tıpkı erkekler gibi yoğun tempoda çalışıyor. Sabahın erken saatlerinde evden çıkıp ancak akşam evde olabiliyorlar. Haliyle, kadınlar akşam eve yorgun argın geldiğinde çabucak yemek hazırlamak zorunda kalıyorlar. İşte bu yüzden sunduğumuz pratik yemek tariflerine bugün de yer vermeye devam ediyoruz.
#Sahrap SoysalBizde enfes taskebabı, Macaristan’da gulaş, Fransa’da boeuf bourguignon… Dünya mutfaklarının ortak lezzeti o: Yahni. Fatih Sultan Mehmet’in favorisi ‘zırba yahnisi’nden ünlü şef Gordon Ramsey’nin safranlı bouillabaisse’ine bu konuda gelmiş geçmiş en ünlü tabakları tanıyalım.
#Yahni