Ahh minik Fransız kekleri. Zarif ve şık, bir o kadarda lezzetli. Bu kekler Fransa ‘ nın sembollerinden biri kesinlikle. Adını yaratıcısı olan aşçı Madeleine Paulmier’ den alıyor. Öyle bir kek ki romanlara konu oluyor. Bu zarif kekleri yapmamız için kendine has olan midye kabuğu kalıbına ihtiyacımız var.. Birazda sabıra, çünkü kek hamurunu yaptıktan sonra biraz dinlenmeye bırakacağız. Unutmadan, kekleriniz fırından çıkar çıkmaz nefis bir tereyağlı kek dokusuna sahip olacak, sonrasında ise kahveye batırmalık bir kurabiye... Hadi başlayalım.
#Madlen KekBeyoğlu değişen yüzüne rağmen hâlâ İstanbulluların biriciği. En sevmeyenin bile yolu mutlaka Beyoğlu’ndan geçer, en güzel buluşmalar Beyoğlu’nda olur. Kalabalığından yakınsak da aslında o zaten boşken hiç de güzel değildir. Size bir hafta sonu Beyoğlu’nda yaptığım keşif gezimden notlar paylaşacağım. Beyoğlu’nda kahvaltı önerisinden, öğlen yemeğine, sıcak bir kahveden, sanat galerisine, alışverişinden sokak lezzetlerine pek çok şey... Benzer bir planı bir gün uygulayın derim, bence pişman olmayacaksınız. Hadi başlayalım o zaman…
#BeyoğluEn büyük dileğim nasıl biz evimizde pizza, spagetti yapıyorsak, başkalarının da bizim yemeklerimizi mutfaklarında yapmaları. Geçen hafta Amerika’nın önemli yemek yüzlerinden Sara Moulton’a Kuzguncuk’ta lezzet rehberliği yaptım. Sara’yla geçirdiğim günü sizle de paylaşmak isterim