Paylaş
MALZEMELER
Üzeri için;
YAPILIŞI
Tereyağını eritip ılımaya bırakın.
Yumurtalar ve şekeri mikser ile 5-6 dakika boyunca yüksek hızda çırpın.
Un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı birlikte eleyin.
Yumurtalı karışıma 2-3 aşamada un karışımını ekleyip, bir spatula ya da tahta kaşık ile yavaşça alttan üste doğru katlayarak karıştırın. Yumurtaların sönmemesi için bu aşamada dikkatli olmalısınız.
Ilıyan tereyağını 4-5 aşamada hamura ekleyip alttan üste doğru katlayarak karıştırın.
Hamurun üzerini bir streç film ile kapatıp buzdolabında 45 dakika dinlendirin.
Madlen kalıbını tereyağı ile yağlayın.
Fırınınızı 175 derecede ısıtın.
Hamurunuz dinlendikten sonra süngerimsi bir yapıda olacak ve tam olarak istediğimiz bu, karıştırıp söndürmeyin.
Hamurunuzu 1 yemek kaşığı olacak şekilde kalıbın gözlerine paylaştırın.
Kalıbınız yeterli değilse, kalıbınız boşalana kadar kalan hamurun üzerini örtüp buzdolabında bekletebilirsiniz.
Kekleri önceden ısıttığınız fırında pembeşene kadar 10-12 dakika pişirin.
Fırından çıkan kekler ılıdığında kalıptan çıkarabilirsiniz.
Meşhur Fransız kekleriniz hazır. Şimdiden ellerinize sağlık.
Paylaş