Barajlarda doluluk oranları İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa gibi büyük iller başta olmak üzere Türkiye genelinde güncellendi. Dün akşamdan itibaren yoğunluğunu artıran yağmur ile birlikte baraj doluluk oranı da değişti. Marmara Bölgesi'nde etkili olan kuvvetli sağanak yağışların ardından barajlardaki doluluk oranları yükselişe geçti. Yağışlar en çok İstanbul’a su sağlayan barajlarda etkili oldu. İSKİ verilerine göre İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı 30 Kasım 2023 Çarşamba günü itibarıyla yüzde 31.03'e çıktı. 16 gün önce barajlardaki doluluk oranı yüzde 17.08 olarak ölçülmüştü. Peki, İstanbul barajlarında doluluk oranları ne kadar oldu? Türkiye barajlarda su seviyesi ne kadar? İşte, barajlarda son durum ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler...
#Barajlarda Doluluk OranıBarajlarda doluluk oranları 2 Ekim 2023 İSKİ açıklaması ile güncellendi. Ülke genelinde ve özellikle İstanbul baraj doluluk oranları son yağmurlarla birlikte merak konusu oldu. İstanbul’da hava sıcaklıklarının azalmasıyla buharlaşmanın azalması, toprağın suya doymasıyla birlikte Baraj doluluk oranlarındaki artışın sürmesi bekleniyor. İstanbul’un 4 barajında ise, doluluk oranı yüzde 10’nun altında. Diğer 4 barajda ise doluluk oranları yüzde 11 ile 19 arasında değişiyor. İstanbul'da yağışlar barajları nasıl etkiledi? Yağış sonrası barajlarda su seviyesi ne kadar oldu? İşte 2 Ekim 2023 İSKİ İstanbul baraj doluluk oranları son durum...
#İstanbul Baraj Doluluk OranlarıBarajlarda doluluk oranları, kuvvetli sağanak yağışların ardından güncellendi. Geçtiğimiz aylarda Türkiye genelinde beklenen yağışların gelmemesi nedeniyle su oranları kritik seviyeye geriledi. İstanbul'un Trakya'dan su ihtiyacını karşılayan Kazandere alarm verirken güncel olanlar belli oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 1 Ekim 2022- 13 Nisan 2023 tarihleri arası Türkiye genelinde kümülatif yağışlar ortalamasında, uzun yıllar ortalamalarına göre yüzde 16,6 azalma, 2022 su yılına göre de yüzde 16,6 oranında azalma meydana geldiği belirtildi. Peki, barajlarda doluluk oranı ne kadar oldu, su seviyesi yüzde kaç? İşte, barajlarda son durum hakkında yapılan açıklamanın ayrıntıları.
#Barajlarda Doluluk Oranıİstanbul barajlarında doluluk oranları, her geçen gün azalıyor. Türkiye genelinde beklenen yağışların gelmemesi nedeniyle su oranları kritik seviyeye geriledi. İstanbul'un Trakya'dan su ihtiyacını önemli oranda karşılayan Kazandere'nin doluluk oranı yüzde 4.85'e, Pabuçdere'nin yüzde 4.99'a, Istrancalar'ın ise yüzde 36.13'e düştü. İSKİ verilerine göre son 10 yılın en düşük ikinci doluluk oranı olarak kayıtlara geçti. İstanbul'un barajlarında doluluk oranı, büyük bir kuraklığın yaşandığı 2014 yılında bile yüzde 35.44 olmuştu. Peki, İstanbul barajlarında su seviyesi kaç oldu, doluluk oranı ne kadar? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#BarajAntalya'da son zamanlarda su seviyelerinde azalma hissedilir oldu. Her yıl kaçak sondaj kuyularından 45 milyon metreküp su çekiliyor. Kaçak sondaj kuyuları nedeniyle suya erişimin derinliği de arttı. 5 yıl önce 68 metrede çıkan su, 70 metreye kadar geriledi.
#AntalyaAntalya'da son zamanlarda su seviyelerinde azalma hissedilir oldu. Her yıl kaçak sondaj kuyularından 45 milyon metreküp su çekiliyor. Kaçak sondaj kuyuları nedeniyle suya erişimin derinliği de arttı. 5 yıl önce 68 metrede çıkan su, 70 metreye kadar geriledi.
#Antalyaİstanbul barajları su seviyesi, megakentte görülen yağışların ardından merak ediliyor. Nisan ayıyla beraber birkaç gündür sıcaklıkları artış gösteriyordu. Ancak Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için sağanak yağış uyarısı geldi. Kentte etkili olan yağışların ardından Ömerli, Elmalı, Terkos, Alibeyköy, Büyükçekmece ve diğer barajlarda su seviyesi araştırılıyor. Peki İstanbul'da baraj doluluk oranı ne kadar oldu, su seviyesi yüzde kaç arttı? İşte Nisan 2024 İstanbul baraj doluluk oranları...
#İstanbul Baraj Doluluk Oranıİstanbul baraj doluluk oranları İSKİ tarafından güncel olarak açıklandı. Yağışlar sonrası İSKİ barajları su seviyesinde artış sürüyor. İSKİ - İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, Ömerli, Elmalı, Terkos, Alibeyköy, Sazlıdere, Büyükçekmece, Sazlıdere, Istrancalar ve diğer barajlardaki su seviyesini günlük yeni verilerle açıklıyor. İstanbul barajları geçen aylarda alarm vermiş ve su seviyesi 16'lara kadar gerilemişti. Ancak oluşan yağışlar barajlara can suyu oldu ve sevindiren haber geldi. İSKİ tarafından paylaşılan verilere göre İstanbul barajlarda ortalama doluluk oranı yüzde 70'i geçti. Peki İSKİ baraj doluluk oranı ne kadar, su seviyesi yüzde kaç arttı? İşte 1 Şubat 2024 İstanbul baraj doluluk oranları...
#İSKİİSKİ baraj doluluk oranları günlük yeni verilerle paylaşılıyor. İstanbul'da sağanak yağışın etkisini göstermesiyle Ömerli, Elmalı, Terkos, Alibeyköy, Sazlıdere, Büyükçekmece, Sazlıdere, Istrancalar ve diğer barajlardaki su seviyesi merak ediliyor. Geçtiğimiz aylarda barajlardaki su seviyesi yüzde 16'lara kadar gerilemişti. Ancak oluşan yağışlarla beraber barajlardaki doluluk oranlarında da artış görüldü. İSKİ tarafından paylaşılan verilere göre İstanbul barajlarda ortalama doluluk oranı yüzde 60'ların üzerinde çıktı. Peki İSKİ baraj doluluk oranı ne kadar, su seviyesi yüzde kaç arttı? İşte 29 Ocak Pazartesi 2024 İstanbul baraj doluluk oranları...
#Baraj Doluluk Oranlarıİstanbul barajlarında doluluk oranları İSKİ verileri ile güncellendi. İstanbul'da kurak geçen yaz ve sonbaharın ardından barajlardaki su seviyesi son 10 yılın en düşük değerlerini görmüştü. Kasım ayının son haftasında mega kentte etkili olan kuvvetli sağanak yağışların ardından barajlarda su seviyesi yükselişe geçti. İSKİ'nin 1 Aralık tarihli baraj doluluk oranlarına bakıldığında, Ömerli Barajı'nda doluluk oranı yüzde 56.92 oldu. Yüzde 77.48 ile en yüksek doluluk oranına sahip baraj Elmalı Barajı olurken, yüzde 8.98 ile Pabuçdere barajı en düşük doluluk oranına sahip baraj oldu. Peki, bugün barajlarda doluluk oranları ne kadar? İstanbul barajlarında su seviyesi yüzde kaç? İşte, o konular hakkında bilgiler.
#Barajlarda Doluluk OranlarıBarajlarda doluluk oranları İstanbul sakinleri tarafından sağanak yağışlarla birlikte merak ediliyor. Aynı zamanda Türkiye'deki barajların doluluk oranları da arttı. Önceki gün barajlarda içme suyu barajlarındaki su hacmi 5 günde 7,7 milyar metreküpten 8 milyar metreküpe çıktı. Yağışlar en çok İstanbul’a su sağlayan barajlarda etkili oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre; ekim ayından itibaren Türkiye genelinde kümülatif yağışlar ortalamasında uzun yıllar ortalamalarına göre yüzde 22,1 oranında artış yaşandı. İstanbul'da baraj doluluk oranı 26 Kasım 2023 Pazar günü 24,86 seviyesine yükseldi. Peki, 26 Kasım 2023 barajlarda doluluk oranı ne kadar oldu, su seviyesi yüzde kaç? İşte, barajlarda son durum ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Baraj Doluluk OranlarıMeteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahminini yayınladı. Buna göre; perşembe gününden itibaren İstanbul dahil yurt genelinde bölge bölge sağanak yağış bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, yağışlarla birlikte sıcaklıkların ciddi düşeceğini ve 15 Kasım gibi Anadolu'ya kar yağacağını söyledi. İşte yurt genelinde hava durumu tahmini...
#SağanakBarajlarda doluluk oranları, her geçen gün azalıyor. Türkiye genelinde beklenen yağışların gelmemesi nedeniyle su oranları kritik seviyeye geriledi. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biri Büyükçekmece barajı olurken doluluk oranı yüzde 4.51 olarak ölçüldü. İstanbul'un barajlarından 4'ünde doluluk oranı yüzde 10'un altına indi. Adeta kuruma noktasına gelen Papuçdere barajında doluluk oranı ise 3.11 oldu. Peki, 22 Eylül 2023 barajlarda doluluk oranı ne kadar oldu, su seviyesi yüzde kaç? İşte, barajlarda son durum hakkında yapılan açıklamanın ayrıntıları.
#İstanbulİstanbul baraj doluluk oranları güncel olarak takip ediliyor. Dünya genelinde son yılların en sıcak yaz döneminin yaşanmasıyla birlikte barajlardaki su seviyesi günden günde azalmaya başladı. Dünyanın ve Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden birisi olan İstanbul’un baraj doluluk oranları da alarm durumuna geçti. İstanbul barajları yüzde kaç dolu? sorusu da kent sakinleri tarafından merak ediliyor. Peki, Barajlarda ne kadar, yüzde kaç su kaldı? İşte İstanbul barajlarındaki son durum verisi!
#İstanbulDünya genelinde son yılların en sıcak yaz döneminin yaşanmasıyla birlikte barajlardaki su seviyesi günden günde azalmaya başladı. Dünyanın ve Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden birisi olan İstanbul’un baraj doluluk oranları da alarm durumuna geçti. Kenti su sağlayan barajlardaki ortalama doluluk oranı yüzde 30’un altına düştü. 3 yılın ardından yüzde 30’un altına düşen baraj doluluk oranları kenti alarm durumuna geçirdi. Peki, Barajlarda ne kadar, yüzde kaç su kaldı?
#İstanbul Baraj Doluluk Oranlarıİstanbul Su Ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre şehirdeki barajların genel doluluk oranı son 9 yılın en düşük seviyesine gerileyerek yüzde 31.25 oldu. Yaz aylarında mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklık nedeniyle mega kentteki barajlarda bulunan su buharlaşıyor. Sazlıbosna Barajı çevresinde oluşan sıcak hava dalgası kameraya çekilen görüntülere yansıdı.
#İstanbulİstanbul'da kuraklıkla birlikte barajlardaki su oranı gözle görünür şekilde düştü. Büyükçekmece Baraj Gölü'nde su metrelerce çekildi, doluluk oranı yüzde 30.94'e düştü. Büyükçekmece Gölü'nde geçen yıl bu aylarda doluluk oranı yüzde 94.45 olarak ölçülmüştü. Gölde doluluk oranı düşmesiyle su altında kalan yapılar ve atıklar ortaya çıktı. Göle her hafta balık tutmaya geldiğini söyleyen Polat Saldık, "Biz her hafta suyun aşağı doğru çekildiğini görebiliyoruz. Gittikçe su seviyesi düşüyor" dedi.
#Büyükçekmece Gölüİstanbul'da kuraklıkla birlikte barajlardaki su oranı gözle görünür şekilde düştü. Büyükçekmece Baraj Gölü'nde su metrelerce çekildi, doluluk oranı yüzde 30.94'e düştü. Büyükçekmece Gölü'nde geçen yıl bu aylarda doluluk oranı yüzde 94.45 olarak ölçülmüştü. Gölde doluluk oranı düşmesiyle su altında kalan yapılar ve atıklar ortaya çıktı. Göle her hafta balık tutmaya geldiğini söyleyen Polat Saldık, "Biz her hafta suyun aşağı doğru çekildiğini görebiliyoruz. Gittikçe su seviyesi düşüyor" dedi.
#KuraklıkTürkiye’de son aylardaki yağışların azlığı ve barajlarda su doluluk oranların düşmesi, kuraklık riskini yeniden ülke gündemine taşıdı. Yağışların önümüzdeki aylarda da mevsim normallerinin dışında seyretme ihtimali kaygı yaratıyor. Peki bu yıl neden kuraklığı şiddetli yaşıyoruz? Barajlarda kaç ay yetecek su bulunuyor? Önümüzdeki günlerde kar yağışı bekleniyor mu? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#KuraklıkBu kış yağışlar açısından bereketli geçince, en fazla merak edilen konuların başında da İznik Gölü’nün durumu geliyor. Öyle ya, 2021 ve 2022 kışlarını saymazsak, ondan önceki kış dönemleri tarihin en kurak kış aylarına sahne olmuştu. Bundan en büyük zararı da İznik Gölü görmüştü.
#İznik GölüSon iki yılda kuraklığa yenik düşen İstanbul barajları, Ocak ve Şubat aylarında gelen yağışlarla adeta taşma seviyesine geldi. Peki 2020 ve 2021’de barajların sürekli can çekiştiğini düşünürsek, bugünkü durumu nasıl yorumlamak gerekiyor? Biraz olsun nefes aldıran bir sürecin içinde miyiz yoksa tehlike hâlâ devam ediyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#KuraklıkANTALYA'daki barajların su seviyesi, Korkuteli ve Karacaören-1 barajları dışında, geçen yıla göre arttı. DSİ 13'üncü Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, kar yağışının, barajlardaki seviyenin daha da yükselmesini sağlayacağını, seviyesi düşük olan 2 baraj için gerekli olduğunu belirterek, "3-5 günlük hızlı ve geçici yağmurlar, barajlarımıza ve depolamalarımıza çok fayda sağlamıyor. Bizim asıl beklentimiz, dağlardaki karın akışa dönüşerek, özellikle mart-nisan aylarında rezervlerimizin artması" dedi.
#AntalyaÇorum'da kuraklık nedeniyle içme suyunun sağlandığı 3 barajda su miktarı 715 bin metreküp seviyelerine düştü. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, ihtiyaç kadar su kullanımı çağrısında bulunarak, "Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Çomar, Yenihayat ve Hatap barajlarındaki su seviyesindeki düşüş ürkütücü boyutlara ulaştı. Sadece barajlarımızdan su alsak aşağı yukarı 10 günlük suyumuz kaldı" dedi.
#ÇorumManisa'nın Saruhanlı, Salihli ve Gölmarmara ilçeleri arasında bulunan Marmara Gölü'nde sular neredeyse tamamen çekildi, göl kuruma noktasına geldi. Saruhanlı, Salihli ve Gölmarmara ilçeleri arasında bulunan Marmara Gölü'nde sular hızlı buharlaşma ve kaçak sulama nedeniyle neredeyse tamamen çekildi. Göl kıyısında Salihli ilçesine bağlı kırsal Tekelioğlu Mahallesinin muhtarı Selim Selvioğlu, "Gölde şu anda bir haftalık su kaldı. Bir hafta sonra tamamen kuruyacak. İki yıl önce bu zamanlar doluydu, çevresindeki 7 köy bu gölden balık avlayarak geçiniyordu. Bu göl sayesinde Gediz Ovası, Menemen'e kadar sulanıyordu." ifadelerini kullandı.
#Manisa