Bangkok'un dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olmasının birçok nedeni var. Tayland’ın başkenti, uzun yıllar boyunca kıyı şeridinde sırt çantalı gezginlerden lüks yolculara kadar gelen herkesi muhteşem Tayland mutfağının lezzetleri ve büyüleyici kültürü ile misafirlerini ağırladı. Her geçen gün egzotik seyahatin hayalini kuranlarının ilk durağı olan Bangkok her gelen kişiye gizemlerini ayrı ayrı açarak büyülü tapınaklarında farklı bir atmosfer sunuyor.
#Bangkok GezisiTayland’daki kültür farklılıklarını gözlemlemek, kaotik hayatı yaşamak ve farklı tatları deneyimlemek istiyorsanız Bangkok en doğru adres… Bu capcanlı şehirde birbirinden güzel tapınakları gezebilir yüzen pazarda bot kiralayarak alışveriş yapabilirsiniz. Peki tüm bunların dışında Bangkok’un tam adını biliyor musunuz? 11 kelime ve 168 harften oluşuyor desem… İnanması biraz güç ama gerçek! İşte size Bangkok gezi rehberi…
#BangkokUzun zamandır gitmeyi istediğim bir şehirdi Bangkok. Renkleriyle, kültürüyle, karmaşıklığıyla ve büyüleyici mimarisiyle hep ilgimi çekmiş bir yerdi. Geçtiğimiz mart Bangkok başta olmak üzere Phuket ve Chiang Mai’yi kapsayan Tayland seyahatine çıktım. 10 gün kaldığım Tayland’ın hafifçe bir tadına bakmış oldum. Çünkü gördüklerim daha çok az bir kısmıydı. Bu harika ülke asla tek seferde bitirilebilecek gibi değil... Peki üç günde Bangkok’ta nereleri gördüm ve gezdim? İşte Bangkok önerileri…
#Bangkok Yüzen PazarTayland’ın başkenti Bangkok’un 8.2 milyon nüfusu var. Halk arasında şehrin ismi Krung Thep yani ‘Melekler Şehri’. Şehrin Tayca ismi dünyanın en uzun şehir ismi olma özelliğiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş. Her ne kadar kirli ve kaotik kelimeleri Bangkok için çok kullanılsa da şehir her zaman enerjik ve hareketli.
#BangkokTatilinizde lüks ve şaşa arıyorsanız Tayland sizi tatmin etmez ama farklı ve kendine özgü bir kültürü yakından tanımak, tarih ile iç içe olmak, moderni ve eskiyi tüm eşitliğiyle bir arada görmek, dağarcığınıza çok yeni bilgiler eklemek ilginizi çekiyorsa Bangkok hayatınızda bir kere de olsa mutlaka görmeniz gereken bir şehir.
#BangkokBangkok’a adımımızı attığımız an kandırılmış olsak da Tayland gezimizin geri kalanında gerçekten yardımsever insanlarla karşılaştık. Muson mevsimine denk gelen dönemde ülkeyi gezmenin avantajı, uygun fiyatlardan faydalanmak. Güneşli bir sabaha uyanıp tepenizden aşağı kovayla dökülmüş gibi yağmur yemek de farklı bir deneyim.
#TaylandHastası olduğum Tay mutfağını deneyimlemeye Tayland’a gittim. Bazı bitkilerin kokusuna alışmak maceraperest bir ruh istiyor. Dünyanın en büyük som altın Buda heykeli de burada. Heykelin önünde niyet çubuğu çektim. Şansıma 17 numara çıktı. Çok param olmayacakmış ama sevgi konusunda bir servete sahipmişim
#TaylandYoksullukla ihtişamın, kaosla huzurun iç içe geçtiği Bangkok sürprizlerle dolu. Ocak sonunda kente gidip iki hafta kalan Filiz Akın gökdelenlerinden kuşbakışı şehri izledi, sokaklarında Çin yeni yılını kutladı, her seferinde gözlerinden yaşlar gelse de acılı yemeklerini tattı ve dönüş yolunda izlenimlerini yazdı.
Bangkok’a gittiğimde, muhalefeti temsil eden “Kırmızı Gömlekliler” askerle kıyasıya çatışıyordu. Onun için kentin merkezine giremedim ama kıyısından, köşesinden görülebilecek her yeri gördüm. Yemeklerinin tadına baktım. Acı çorbalarını içip ter içinde kaldım. Bangkok, cehennem benzeri sıcağı ve hiç yürümeyen trafiği haricinde insanı sarmalayan, güler yüzlü bir kent.
Baran Binboğa (23), Eskişehir Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünü bitirdi, şimdi aynı üniversitede işletme eğitimi alıyor. Turizm ve Gezi Kulübü başkanlığını yürütüyor. Çalışıp biriktirdikleriyle dünyayı geziyor. Seyahat kültürünün yayılması için çaba gösteriyor. Bu nedenle Özlem Yücel’in başlattığı Seyahat Bursu fonuna 300 TL bağışladı. Binboğa, geçen şubatta kulüpten arkadaşlarıyla Türkiye’ye 9 bin kilometre uzaklıktaki Myanmar’a gitti. “Uzakdoğu’daki en farklı ülke olduğu söyleniyordu, doğruymuş” diyor.