Faydaları ve doyurucu özelliği ile yaz sofralarını çeşitlendiren bamya farklı farklı tariflerle damaklara hitap ediyor. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bu şifalı bitki için bamya kızartması en alternatif tariflerden. Sizler de sofranızda değişik lezzet arıyorsanız bamya kızartması tarifine göz atabilirsiniz. Peki, bamya kızartması yemeği nasıl yapılır? İşte, bamya kızartması tarifi ve malzemeleri.
#Bamya Kızartması Nasıl Yapılır21 Mart gündönümüyle resmi olarak bahar başladı yarım küremizde... Her ne kadar karla tam olarak vedalaşmamış bölgelerimiz olsa da mutfağa taze bakla, enginar, kuşkonmaz girdiyse cemreler düşmüşçesine bir bahar havası yaşanır mutfağımda... Baharın tazeliğini tabaklarımıza taşıyacak pratik önerilerim var.
#EnginarSon dönemde oldukça popüler olan bir kızartma tekniği var: Tempura. Özellikle sebzelerin ve deniz ürünlerinin kızartılmasında kullanılan tempura aslında bir sos. Ürünlerin dışını kaplamak için kullanılan ve çıtır çıtır sonuçlar veren tempura’nın nasıl yapılacağını ve püf noktalarını sizin için araştırdık. İşte her zaman mükemmel sonuçlar veren tempura yapımının sırları…
#Tempura Hamuru Nasıl YapılırYasemin Alkaya hamur işlerine düşkün. Favorisi Orta Anadolu ve Balkan mutfakları. Öyle ki fırın kokusuna bayılıyor, yeni çıkmış ekmeği yanağına dayamak istiyor. Hatta bir gün bir projede kullanmak istediği bir hayali var: Su böreğinin üzerine yatıp, o tepsiyle birlikte dönmek!