Bal kabağı kışın en kolay ve en sağlıklı yemeklerini hazırlamak için adete biçilmiş kaftan. Neden bu canım turuncuya “kabak tatlısı” yapışmış bilmem ama inanın şekersiz bir şekilde mis gibi yemek de oluyor kendisinden. Sadece lezzetli değil hem de faydalı da oluyor. Yüksek oranda lif içerir ve iyi bir beta-karoten, C, K, E vitamini, magnezyum, fosfor ve demir kaynağı kendileri… Özellikle soğuk kış günlerinde sofralara bi’ yenilik ve renk getireyim derseniz en sağlıklı opsiyonlardan biri bal kabağı!
#BalkabağıÇeşme Yarımadası’nı bölgeye özel çeşit çeşit malzemeleri ve yemekleri üzerinden anlatan ‘Yarımada Yolculuğunda Eskimeyen Lezzetler’ ilham veren bir kitap. İçindeki kolay uygulanabilir tarifler arasında Seferihisar’ın ıspanak balığı, Sefaradların pırasa dolması ve enginar sirkeli tahin sos gibi lezzetleri görmek beni çok sevindirdi.
#Ebru Erke