Balık, suda yaşayan hayvan türüne verilen genel isimdir. Ancak balıklar, çok çeşitlidir. Yüzlerce farklı balık isimleri duyabilirsiniz. Bu balık türlerinin bir kısmı beyaz et olarak tüketilirken bazıları zehirli ve bazıları da yenmeyen hayvanlar grubunda olur. Eşkina yenebilen bir balıktır. Eşkina balığı nedir? Farklı bir adı var mıdır? Özellikler nelerdir? Yenir mi? Nasıl pişirilir? Nasıl avlanır? Fayda ve zararları nelerdir tüm detayları ile derledik.
Balık, hayvan türleri içinde belki de en fazla çeşitliliğe sahip olan hayvan türleridir. Bu nedenle de bütün balık isimlerinin hepsini bilmek pek mümkün değildir. Ama ilk defa duyulan balık isimleri kişilerde merak uyandırır. Ayı balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi sizler için derledik.
Akvaryumlarınızı süsleyecek balıklar, hem evinizde, hem ofisinizde kısacası beslemek için ideal ortamın bulunduğu her yerde bakabileceğiniz akvaryumlar ve akvaryum balıkları nelerdir? Balık çeşitleri ve bunların biyolojik ve halk arasında bilinen yaygın isimleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Balık ÇeşitleriLiteratürdeki birçok balık ismi iki ya da üç kelimeden oluşur. Bu isimlerden bazıları Türkçeyken bazıları yabancı kökenlidir. İngilizce karşılığı ''shark'' ve ''gray fish'' olan köpek balıklarına, keskin dişlere sahip olduğu için bu isim verilmiştir. TDK'ya göre Köpek Balığı nasıl yazılır? Bitişik mi yoksa ayrı mı? Merak eden okurlar için örnek kelimeler ve cümlelerle ayrıntılı olarak derledik.
#Köpek Balığı Nasıl Yazılır?Yurtdışı hiç bu kadar yakın olmamıştı. Yunanistan’ın Kos (İstanköy) adası Turgutreis’e 10, Bodrum’a ise 18 dakika uzaklıkta. Suyun öteki yanı bizden izlerle dolu. Bugünkü Yunanistan’ın topraklarına son katılan yerler olan ve Oniki Ada ya da Dodecanese olarak geçen adalar Kos (İstanköy), Rodos, Patmos (Batnoz), Leros, Kalymnos (Kelemez), Astypalaia (İstanbulya), Nisyros (İncirli), Tilos (Cilyaki), Simi (Sömbeki), Chalki, Kastellerizo (Meis) ve Karpathos’dan (Kerpe) oluşuyor.
Tatil beldelerinde sokaklardaki kalabalık yerini sakinliğe bıraktı ama eğlence yerli yerinde duruyor. Sonbaharda rotasını sahillere çevireceklere, en popüler mekânlardan yeme-içme duraklarına bir liste hazırladım. İçinde vur patlasın çal oynasın adresler de var, yıllardır kalitesini bozmadan sadık müşterilerini ağırlamaya devam eden klasikler de… Ayrıca gitmişken nerede kalabilirsiniz diye de birkaç adres paylaştım.
#TatilBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiBalık tezgâhları da balık sofraları da tam anlamıyla bir festival havasına büründü. İstanbul’un her köşesindeki balık restoranları mevsimsel lezzetlerle dolup taşıyor. Çıtır çıtır kalamarlar, nefis kalkanlar, taze salatalar ve mezelerle leziz bir akşam geçirmek istiyorsanız jürimizin oylarıyla seçilen en iyi 10 balık restoranı listemize göz atın!
#Zeynep Nazlı YıldırımEmmy Ödüllü dizi Yargı’nın Parla’sı gelecek planlarını ilk kez Kanal D’nin dijitale özel formatı Oyuncu’da anlattı. Zeynep Atılgan, konfor alanının dışına çıkmak istediğini belirterek “Yabancı bir dilde kendimi konuşturmak istiyorum. Bambaşka bir ülke, bambaşka bir yönetmen. Alışmışlıkların dışında bir şey yapmak istiyorum.” dedi.
#OyuncuBilinen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Her balık ise kendine özgü bir takım özelliklere sahip olarak bilinmektedir. Sevilerek tüketilen balıklar arasında lagos balığı da yer almaktadır. Lagos balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lagos balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Lagos balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Doğada bulunan pek çok canlı birbiri ile aynı özelliklere sahip olmaktadır. Aynı özelliklere sahip olan canlılar da çoğu zaman aynı isimleri taşımaktadır. Bunlardan birisi de yılan balığıdır. Balık çeşidi olan yılan balığı isminden dolayı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki yılan balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Yılan balığı faydaları ve özelliklerini sizlere detaylıca derledik.
Kefal balığı, halk arasında sıklıkla tüketilen bir deniz canlısı olarak bilinir. Türkiye sularında da yaşayan bu balık türü, özellikleri açısından birçok insan tarafından merak edilen canlılardan birisidir. Tüketilebilen bir balık türü olduğu için, avlama ve pişirme özellikleri açısından bilgi sahibi olunması gerekir. Kefal balığına dair tüm detayları sizler için derledik.
Hem tarihi hem coğrafi olarak kesişim noktamız çok Bulgaristan’la. Bunun en çok yansıdığı alansa elbette mutfak. Köpoğlundan kaçamağa ismi bile aynı birçok yemeğimiz var. Soframızın başköşesindeki güveçte kuru fasulyemiz de ortak... Kısa bir Sofya gezisinden gastronomik notlarla ve şahane bir tarifle döndüm.
#Gülay Barbaros AltanSıradan bir ailenin biraz asabi ama ilgili ve disiplinli babasıydı. En azından kızı öyle olduğunu düşünüyordu. Çocukluğunu düşündüğünde birlikte gidilen tatiller, balık avları, kamplar geliyordu genç kadının aklına hep. Ve tüyler ürperten gerçeği ancak 26 yaşındayken öğrenebilecekti. Babası ABD tarihinin en korkunç seri katillerinden biriydi. Bu gerçek, genç kadının hayatını baştan sona değiştirdi. İşte ayrıntılar...
#BTK KatiliKanal D’nin yapımcılığını D Media’nın, yönetmenliğini Serdar Gözelekli’nin üstlendiği senaryosunu ise Ebru Hacıoğlu, İbrahim Güler ve Melek Ordu'nun kaleme aldığı büyük beğeni toplayan 'Dönence' final bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Dizinin son bölümünde; Özgür ve Rüzgar kendi evlerine taşındı. Gülce liseyi bitirip Alican ile aynı üniversiteye gitti. Gece İzmir’de konservatuvar bölümünü kazandı. Özgür ise kaptanlığa geri döndü, Rüzgar da miço olarak abisinin yanında çalışmaya başladı.
#Dönence