Balık Avcılığı haberleri sayfasında Balık Avcılığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 675 Balık Avcılığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
GEÇEN yıl kötü bir sezon geçiren balıkçılar 1 Eylül gecesi denizlere açıldı. Sabaha karşı hallere ulaşan balıkçılar, denizden umutlu döndü. Bu yıl balığın bol olmasını beklediklerini söyleyen balıkçılarla İstanbul Gürpınar’daki Balık Hali’nde konuştuk. Balıkçılar, “Palamutun çiftinin fiyatı 15 TL’den 40 TL’ye kadar alıcı buldu. Balık beklendiği gibi bollaşırsa fiyatlar daha da düşer” dedi.
#Balık AvcılığıMarmara Denizi'nde Deniz Çayırı Dağılım Alanlarının Belirlenmesi (MAR-ÇAYIR) Projesi kapsamında, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 50 metrekarelik pilot alanda deniz çayırı ekimine başlandı. Türkiye'de ilk kez yapılan deniz çayırı ekimiyle Marmara Denizi'nde, 2021'deki müsilajla azalan oksijen seviyesinin artırılacağını söyleyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, "50 metrenin altında, oksijen seviyesinin 2 miligram litrenin altına düştüğünü görüyoruz. Yani Marmara Denizi hızlı bir şekilde oksijensizleşmeye doğru ilerliyor. 1 metrekare deniz çayırı alanı yaklaşık olarak günde 10 litre oksijen üretiyor" dedi.
#Marmara DeniziMarmara Denizi'nde Deniz Çayırı Dağılım Alanlarının Belirlenmesi (MAR-ÇAYIR) Projesi kapsamında, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 50 metrekarelik pilot alanda deniz çayırı ekimine başlandı. Türkiye'de ilk kez yapılan deniz çayırı ekimiyle Marmara Denizi'nde, 2021'deki müsilajla azalan oksijen seviyesinin artırılacağını söyleyen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarı, "50 metrenin altında, oksijen seviyesinin 2 miligram litrenin altına düştüğünü görüyoruz. Yani Marmara Denizi hızlı bir şekilde oksijensizleşmeye doğru ilerliyor. 1 metrekare deniz çayırı alanı yaklaşık olarak günde 10 litre oksijen üretiyor" dedi.
#Marmara DeniziTarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekiplerince, yasa dışı balık avcılığı ile mücadele kapsamında 2023'ün ilk 6 ayında, 66 bin 764 denetim yapıldı. Aykırılık tespit edilen 1263 kişi ve iş yerine cezai işlem uygulanırken; 168 ton su ürünü, 635 ağ ve av aracı, 11 balıkçı gemisine el konuldu.
#Tarım Ve Orman BakanlığıŞeker Kanyonu çeşitli aktivitelere verdiği imkanlar sayesinde son dönemde doğa severlerin en sık gittiği gezi alanlarından biridir. Birçok doğa sporunun yapılabileceği bu yer Karabük- Yenice yolu üzerinde bulunmaktadır. Sizler için Şeker Kanyonu hakkında gerekli olan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Şeker KanyonuTarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci bir markanın Singapur'a ihraç ettiği baharatlarda kanserojen madde olduğuna ilişkin iddiaya yanıt olarak "Bizim ülkemizden bu ürünün ihracatı yapılmadı" dedi. Su rezervlerine ilişkin olarak Kirişci "İstanbul için hiçbir yağış olmasa 4 aylık suyumuz var. Ankara için 8 aylık rezervlerimiz var. Yeraltı depolarıyla ilgili olarak şu ana kadar 102 adet yeraltı depolamaları sayesinde 70 milyon metreküp suyu tutabilir hale geldik. 22 milyon metreküplük de içme suyu rezervimiz oluşuyor" değerlendirmesinde bulundu.
#Vahit KirişciKaradeniz'de bu yıl fazla görülmeye başlayan yunus ölümlerinin araştırılması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Çalışmaları, Ukrayna Deniz Biyolojisi Enstitüsü Deniz Memelileri Laboratuvarı'ndan Dr. Karina Vyshniakova ile ZBEÜ'den Prof. Dr. Mustafa Sözen sürdürüyor. Ölü yunusun kulak kemiklerinin yanı sıra doku örnekleri de alan akademisyenler, bir yıl sürecek araştırma sonucunda çeşitli bulgular elde etmeyi hedefliyor.
#KaradenizEn çok bilinen ve oldukça geniş bir türe sahip olan balık türleri içerisinde kaya balığı gelmektedir. Özellikle kıyı alanlarda bulunması ile beraber yenip yenmeyeceği merak edilen konular arasında gelir. Peki, Kaya balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Kaya balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik.
Bugün İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde mayın paniği yaşandı. Mayın, SAS Timleri tarafından emniyete alındı ve etkisiz hale getirildi. Yaşanan paniğin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz sularında bugünden itibaren her türlü balık avcılığının durdurulduğu bildirildi.
#İstanbul BoğazıBugün İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde mayın paniği yaşandı. Mayın, SAS Timleri tarafından emniyete alındı ve etkisiz hale getirildi. Yaşanan paniğin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, Bulgaristan-Kefken arasındaki Karadeniz sularında bugünden itibaren her türlü balık avcılığının durdurulduğu bildirildi.
#KaradenizMeteoroloji Genel Müdürlüğü bu gece saatlerinde Trakya'da başlayacak yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale çevrelerinde, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve İstanbul'da yerel olarak kuvvetli olacağını duyurdu.
#MeteorolojiMeraklılar, "Hem can sıkıntımızı geçiriyoruz hem de çevrenin temizlenmesine katkıda bulunuyoruz" diyor ama yetkililer aynı fikirde değil. Türkiye'de de sosyal medyada yavaş yavaş karşımıza çıkmaya başlayan 'mıknatıs balıkçılığı' çılgınlığını duymuş muydunuz?
#Mıknatıs BalıkçılığıTürkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Çevre Kurulu Başkanı ve su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, insan tenine dokunduğunda yakıcı etkiye sahip İndo-pasifik kökenli Cassiopea andromeda (Ters-düz denizanası) türü denizanalarının Kaş'ta özellikle kumlu zeminleri istila ettiğini belirledi. Ceylan, "Nematosit adı verilen yakıcı kapsüllere sahiptir. Dokunmamak en doğru tercihtir. Dokunduğunuz zaman hastanelik olabilirsiniz" dedi.
#Yakıcı DenizanasıBalıkesir’de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, "'Müsilaj Eylem Planı'nın bir maddesi, Marmara Denizi’nde ekosistem esaslı balıkçılık yönetimine geçilmesi ve koruma alanlarıyla ilgili. Biz, bu madde için hiçbir şey yapmadık. Sezona, ekosistem esaslı balıkçılığa geçiş yaparak başlayabilirdik yani şerden hayır doğabilirdi. Bu bir fırsata dönüşebilirdi, başaramadık” dedi.
#Marmara DeniziAltındere Vadisi ülkemizin doğal güzelliklerinden bir tanesidir. Burası Trabzon'da bulunmaktadır. Doğal bitki örtüsü ve temiz havası sebebi ile sürekli ziyaretçi ağırlamaktadır. Altındere Vadisi Milli Parkı nerede ve nasıl gidilir. İşte Altındere Vadisi Milli Parkı konaklama, kamp, giriş ücreti ve özellikleri hakkında bilgiler.
#Altındere Vadisi Milli ParkıHalısı, gülü ve son yıllarda turizmin lokomotifi haline gelen lavanta tarlalarıyla öne çıkan Isparta, sonbaharda da doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor. Şehrin saklı hazinesi Yazılı Kanyon’a adını veren yazıttaki çağrıya kayıtsız kalamayacaksınız: “Ey yolcu, yol hazırlığını yap ve koyul yola, şunu bilerek: Hür kişi sadece karakterinde hür olan kişidir.”
#IspartaDünyaya ihraç ettiği AB coğrafi işaret belgeli kayısısı ile adından sıkça söz ettiren Malatya’da son dönemlerde artan alabalık ve somon üretimi ile de yeni bir ihracat kapısı aralandı. Şu an 11 ülkeye yapılan balık ihracatı ile kent ekonomisine 17 milyon dolar gelir sağlanıyor.
#İhracatÜlkemiz dört mevsim güzel ama kışın bir başka... Beyaz örtüyle birlikte harika manzaralar ortaya çıkıyor. Bu kış Instagram'da bolca beğeni almak istiyorsanız bu yerlere mutlaka uğramalısınız. Harika kareler yakalayacağınız kesin...
#Gezgin