EYLÜL ayında av yasağının sona ermesiyle birlikte balık satışları arttı. Özellikle kış aylarında pek çok balık çeşidi tezgahlara oradan da sofralarımıza geliyor. Balık tüketen vatandaşların, balık alırken dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bazı balık satıcıları bayat balıkları çeşitli hilelere başvurarak vatandaşa satmaya çalışıyor.
#SolungaçEt ürünlerinin aksine bekledikçe tadı bozulan balığın taze olup olmadığı ilk bakışta anlaşılabiliyor. Balığın bayatlamaya başlayınca asit kokusu yaymaya başladığını belirten Kılıç Deniz İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, balığın parlak görülmesi için tezgahlarda ışık kullanıldığını balığı seçerken bu konuya dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
#Balığın Taze Olduğu Nasıl AnlaşılırDenizlerdeki av yasağı dün gece yarısı sona erdi. Balıkçı tekneleri açık denize doğru yol almaya başladı. Bugün balıkçı tezgahlarında levrek ve çipura gibi kültür balıkları yerine palamut, istavrit, mezgit gibi taze deniz balıklarını göreceksiniz. Balıkçılar, 2005’teki palamut bolluğunun bu yıl da yaşanacağını söylüyor.