Tarihte 93 harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı’na sahne olan, Gazi Ahmet Muhtar Paşa’nın bir dönem kullandığı Mecidiye Tabyası, bugünlerde ahıra döndü. ‘Erzurum Nene Hatun Tarihi Milli Parkı’ içinde olmasına rağmen yöredeki köylüler, büyükbaşlarını güneşten korumak için günün belirli bölümlerinde tabyanın odalarını kullanıyor. Ecdadın kemiklerinin sızlatıldığını belirten Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, tarihi binaya sahip çıkılmasını istedi.
#Mecidiye TabyasıTarihte 93 harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı’na sahne olan, Gazi Ahmet Muhtar Paşa’nın bir dönem kullandığı Mecidiye Tabyası, bugünlerde ahıra döndü. ‘Erzurum Nene Hatun Tarihi Milli Parkı’ içinde olmasına rağmen yöredeki köylüler, büyükbaşlarını güneşten korumak için günün belirli bölümlerinde tabyanın odalarını kullanıyor. Ecdadın kemiklerinin sızlatıldığını belirten Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, tarihi binaya sahip çıkılmasını istedi.
#ErzurumErzurum hep Palandöken Dağı’nın giydiği beyaz gelinlikle bilinir, oysa bu sadece buzdağının görünen yüzü. Kentte ve çevresinde keşfedilmeyi bekleyen sayılamayacak kadar çok tarihi ve doğal zenginlik, kendine özgü kültürel doku var. Özellikle de fotoğraf meraklısıysanız doğası, tarihi, insanı ve yaşam biçimiyle objektifinize yansıyacak görüntüler “İşte Anadolu” diyecek kadar özgün olacak. Sizi, Hürriyet’in ödüllü fotomuhabirleri Selahattin Sönmez, Levent Kulu, Selçuk Şamiloğlu ve Murat Şaka’nın objektifinden yansıyan Erzurum ile baş başa bırakıyoruz.
#Erzurum GezisiOSMANLI- Rus Savaşı’nda Aziziye savunmasının kahramanlarından Nene Hatun adına 1994 yılında yaptırılan heykeldeki hata düzeltildi. Sol elinde tüfek ve sırtında bebek ile anıtlaştırılan Nene Hatun heykelindeki tüfek yerine tarihte olduğu gibi balta konuldu, sırtındaki bebek ise kaldırılmadı. Heykeldeki 24 yıllık hatanın düzeltildiğini söyleyen Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, "Nene Hatun savaşa bebeğiyle katılmadı. Biz burada Nene Hatun’un çocuğunun olduğunu hatırlatmak istedik" dedi.
#ErzurumNene Hatun, 19. yüzyılda yaşadı ancak bugün hala genç nesle öyküsü ulaşıyor. Hakkında bugüne kadar pek çok şey söylenip yazılmış olan Nene Hatun, Kuvay–ı Milliye’nin kadın kahramanları için parlak bir ilham kaynağı olmuştur. İşte, Nene Hatun’un hayatına ilişkin bilgiler
#Nene HatunOsmanlı- Rus Savaşı'nda Erzurum halkının taş, sopa ve baltalarla geri aldığı Aziziye Tabyaları'ndaki destana tanık olmak için sabah namazında düzenlenen etkinliğe, her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce Erzurumlu katıldı. Yaklaşık 10 bin kişi, atalarının izinde yürüdü.
#ErzurumTürkiye'de Anneler Günü, belki de tüm dünyadakinden daha anlamlı bir başlangıç yaptı. Bir mücadelenin sembol isimlerinden birisi olan Nene Hatun, Türkiye'de Türk Kadınlar Birliği'nin girişimleriyle kutlanmaya başlanan Anneler Günü'nde 'Yılın İlk Annesi' seçilmiştir. 1955 yılında gerçekleştirilen bu organizasyonun ardından Anneler Günü, günümüze kadar kutlanmaya devam etmiştir. İşte, Türkiye ve Dünya'dan Anneler Günü tarihi hakkında detaylı bilgiler
#GoogleErzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ’93 Harbi’ olanak bilinen 1877- 78 Osmanlı- Rus Savaşı sırasında Nene Hatun’un üstün cesareti ile efsaneleştiği Aziziye Tabyası’nda şehit yakınları ile gaziler onuruna iftar verdi. Protokol bölümündeki yer tartışması nedeniyle kavga çıktı.
#ErzurumBAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, genel seçimler önceki geldiği Erzurum'da atlı ciritçiler tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, televizyonlarda canlı yayınlanan İstanbul'da MÜSİAD genel kurulundaki konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye çıkan Davutoğlu, Erzurumlulardan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldiğinde duble yolları ve tünellerin gezdirilmelerini istedi. Davutoğlu, "İnşallah Kılıçdaroğlu'na hesabı öğreteceğiz. Bahçeli'ye milliyetçilik ne demek onu öğreteceğiz. HDP'ye, Demirtaş'a da demokrasi ve barış ne demek onu öğreteceğiz" dedi.
#Erzurum