Yeniden cami statüsü verilen Ayasofya, bugün 86 yıl aradan sonra bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak. Kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra ibadete açılacak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen dua programı başladı.Kur'an-ı Kerim'in 1. cüzü cuma hatmiyle devam edecek programda, sureleri Hafız Osman Şahin, Metin Çakar, Hasan Kara, Mustafa Kızılcaoğlu, İshak Danış, Bünyamin Topçuoğlu, Ferruh Muştuer, Numan Akbaş, Emrullah Akbaş, Yunus Balcıoğlu tilavet edecek. Peki, Ayasofya nerede, İstanbul'un hangi ilçesinde? İşte 'Ayasofya'ya nasıl gidilir?' sorusunun yanıtı
#Ayasofya Camii NeredeCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu mitinglerinde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terör örgütleriyle yol yürünerek ülke yönetilmez. Terör örgütlerinin başı ezilerek ülke yönetilir. Cudi, Gabar, Tendürek, Bestler Deresi'nde bunların inlerine girdik mi? Bu malum terör örgütünün parlamentodaki uzantıları bu inleri tekrar aslına döndüreceğiz diyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.
#CumhurbaşkanıAya İrini Kilisesi, Bizans İmparatorluğunun İstanbul'da inşa ettiği ilk kilisedir. Aynı zamanda İstanbul'da bulunan en büyük kilise olan tarihi yapı, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediyor. Aya İrini Kilisesi nerede, tarihi ve hikayesi nedir? Sizler için araştırdık.
#Aya İriniBizans İmparatorluğu'nun son dönemde inşa ettiği Ayasofya Kilisesi, devrin en önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır. Günümüzde müze olarak kullanılan esere dair Trabzon Ayasofya Müzesi nerede? Trabzon Ayasofya Müzesi tarihçesi, eserleri, giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2023) gibi merak edilenleri derledik.
#TrabzonÖzellikle kulenin muhteşem İstanbul manzarasına sahip yüksek bir tepe üzerinde harika bir bölgede olması nedeniyle birçok turisti kendine çeken Çamlıca Kulesi turistik cazibe merkezi haline geldi. Çamlıca Tepesi nerede yer alıyor, nasıl gidilir ve giriş ücretleri nelerdir detayları ile derledik.
Sofraları tatlandıran bekleyişleri, edebiyata ilham veren mahyaları ve şehri sarmalayan manevi atmosferiyle İstanbul’da ramazan, şehrin en ışıltılı hallerini görmek için bir fırsat sunar... Bu fırsatı pandemi nedeniyle tam olarak yaşayamasak da ‘nurdan yazıları’ hatırlayıp mis gibi pide kokularının peşinde kenti gezebiliriz.
#GazetehaberleriArtukoğulları Döneminde inşa edilen ve tarihe şahitlik ederek günümüze gelen Malabadi Köprüsü, kıymetli tarihi miraslarımızdan biridir. Devasa ölçüleri ve estetik yapısı ile hayranlık uyandıran eserin hikayesi, nasıl inşa edildiği merak ediliyor. Malabadi Köprüsünün bulunduğu yer, mimarisi ve yapılış hikayesi hakkındaki bilgileri derledik.
Justinianus Köprüsü zamana direnen köprü olarak ünlenmiş oldukça turistik bir köprüdür. Peki her yıl yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçi alan Justinianus Köprüsü nerede? Justinianus Köprüsü tarihi, hikayesi ve özellikleri hakkında bilgi nelerdir? İşte Justinianus Köprüsü hakkında merak edilenler.
Türkiye'nin pek çok ilinde Osmanlı mirası birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Ancak İstanbul'un uzun süre başkent olması nedeniyle genel olarak bütün yapılar burada toplanmıştır. Çorlulu Ali Paşa Medresesi de bu yapılardan biridir. Çorlulu ali paşa medresesi nerede ve nasıl gidilir? Çorlulu ali paşa medresesi tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Türkiye'de birçok tarihi medrese bulunmakta olup o tarihi medreselerden birisi de Caferağa Medresesi'dir. Caferağa Medresesi tarihi ile dikkat çekmektedir. Bundan dolayı Caferağa Medresesi sürekli olarak araştırılmakta ve gitmek istenmektedir. Son aylarda da Caferağa Medresesi en çok araştırılan medreselerden olmuştur. Peki, Caferağa Medresesi nerede? Caferağa Medresesi'ne nasıl gidilir? Caferağa Medresesi'nin tarihi nedir? İşte Caferağa Medresesi tarihi ile ilgili bütün bilgiler.
Kiliseden camiye dönüşme özelliğine sahip olan Zeyrek Camii, eşsiz tarihi ve güzellikleri ile birlikte İstanbul’un gözde camileri arasında yer alıyor. Diğer adı ile Molla Zeyrek Camisi olarak bilinen Zeyrek Camii hakkında detaylı bilgilere, nerede olduğuna ve geniş tarihi bilgilerini derledik.
#Zeyrek Camiİstanbul genelinde 3269 cami bulunuyor. Tarihi ve mimari izleri ile tarihin farklı dönemlerinden izler taşıyan bu yapılar manevi atmosferleri ile de ziyaretçilerinin gezmekten büyük mutluluk duyduğu mekanlar arasındadır. Bunlardan biri olan Yeni Cami gezi rotaları için alternatif bir seçenektir. Peki, Yeni Cami Nerede? Nasıl Gidilir? Tarihi Nedir? Özellikleri Nelerdir? Mimarı kimdir? İşte detaylar.
#Yeni CamiÜlkemizde pek çok tarihi cami bulunmaktadır. Turistlerin de ilgi ile ziyaret ettiği yerlerden olan bu camiler ülkenin turizm gelirini de önemli katkı sağlamaktadır. Sultan Ahmet Camii'de Türkiye'nin en meşhur ve en tarihi camileri arasında yer almaktadır. Şehre gelen herkesin mutlaka ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alan bu ibadethane yerli turistlerin de ilgisini çekmektedir. Sultan Ahmet Camii tarihi hakkında internette de araştırma yapılmaktadır. Peki, Sultan Ahmet Camii nerede? Sultan Ahmet Camisi tarihi ve özellikleri nelerdir? Sultan Ahmet Camii hikayesi var mı? Varsa bu hikaye nedir? İşte Sultan Ahmet Camii ile ilgili bütün bilgiler.
#Sultan Ahmet CamiiOsmanlı Devleti zamanında mimari açıdan değerli pek çok eser yaptırılmıştır. Bu eserlerden bir kısmı da günümüze kadar ayakta durmayı başarmıştır. Süleymaniye Camii de bunlar arasında yer alır. Peki, Süleymaniye Camii nerede ve buraya nasıl gidilir? Bu yapının mimarı kimdir ve özellikleri nelerdir? Sizler için araştırdık.
#SüleymaniyeÜlkemizde yer alan pek çok cami vardır. Bu camilerden en tarihi olanlarının başında Kılıç Ali Paşa Cami yer almaktadır. Kılıç Ali Paşa Camii sürekli olarak ziyaretçi akımına uğrayan tarihi yerlerden birisidir. Kılıç Ali Paşa Camii tarihi ve özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Kılıç Ali Paşa Camii'ni ziyaret etmek isteyen kişiler cami hakkında detaylı bilgi edinmektedirler. Peki, Kılıç Ali Paşa Camii nerede? Kılıç Ali Paşa Camisi tarihi nedir? Kılıç Ali Paşa Camii'nin mimari özellikleri nelerdir? İşte Kılıç Ali Paşa Camii ile ilgili tüm bilgiler.
#Kılıç Ali PaşaDünya mimarlık tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Ayasofya Camii, oldukça önemli bir merkezdir. Ayasofya Camii tarih boyunca kilise, müze ve cami olarak da kullanılmıştır. İstanbul'un simgesi haline gelen Ayasofya Camii ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.
#Ayasofya CamiiÜlkemizde birçok tarihi cami bulunmaktadır. Bu tarihi camiler tarihte belirli bir zaman diliminde önemli kişiler tarafından yapılmış camilerdir. Ülkemizde ki en tarihi camilerden birisi de Arap Camii'dir. Arap Camii ibadete hala açık olan tarihi camilerden birisidir. Arap Camii'nin hikayesi de Ayasofya ile eş değer bir hikaye olarak bilinmektedir. Arap Camii'ni gezmek isteyen yabancı turistler de cami hakkında arama motorlarından bilgi edinmektedirler. Peki, Arap Camii nerede? Arap Camii'nin tarihi nedir? Arap Camii'nin hikayesi nedir ve bu caminin mimarı kimdir? İşte Arap Cami ile ilgili bütün detaylı bilgiler.
#Arap Camiiİstanbul birçok kültür ve medeniyetin bulunduğu ve miraslarını bıraktığı şehirlerden bir tanesidir. Bu sebeple dünyanın en önemli şehirleri arasında görülür. Özellikle Bizans İmparatorluğu'nun yüzlerce yıl ev sahipliği yaptığı İstanbul’da binlerce eser bırakmıştır. Büyük Saray mozaikleri Müzesi de İstanbul’da bulunan müzelerden bir tanesidir. Büyük saray mozaikleri müzesi ile ilgili detayları derledik.
#Mozaik MüzesiAyasofya’nın nerede olduğu araştırılan konular arasında yer alıyor. Tarihi yarımadada Fatih ilçesine bağlı Sultanahmet meydanında buluna Ayasofya ile ilgili Danıştay kararı açıklandı. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti ve bu kararın ardından Ayasofya'nın ibadete açılacağı tarih duyuruldu. 24 Temmuz'da ilk namazın kılınacağının açıklanmasının ardından Ayasoya'ya nasıl gidilir sorusu araştırılmaya başlandı.
#AyasofyaKars, Doğu Ekspresi sayesinde son dönemlerin en popüler rotalarından birisi haline geldi. Haliyle fotoğraflardan birçok manzaraya şahit oldunuz. Kars'a gittiğiniz zaman, birçok insan manzarasına şahit olacaksınız. Soğuk bir şehrin insanlarının bu denli sıcak ve misafirperver olmasına hayret edip, bir kez daha Kars'a gitme isteği duyacağınıza eminim. Kültürlerine ve tarihine yıllar boyunca sahip çıkıp, koruyup şehrin dokusunu hiç bozmamışlar. İşte size Kars gezi rehberi...
#KarsHıdırellez dileği, geleneklere göre her yıl baharın gelişinin kutlandığı günde, uygun usullere göre gerçekleştirilmektedir. Bazı illerde belirlenen noktalarda gerçekleştirilen Hıdırellez şenliklerinin vazgeçilmezi olan bu ritüel, çeşitli şekillerde gerçekleştirilmektedir. Bu yıl 5 mayıs tarihine denk gelen şenlikler, Orta Asya, Ortadoğu ve Anadolu'da coşkuyla kutlanmaktadır. Peki, Hıdırellez dileği nasıl yapılacak? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler
#HıdırellezBaşarı budur. <br> İşini tutkuyla yapmak, kendini inşa etmek budur. <br> 10 yıl önce sıradan, normal bir rehberdi. <br> Hürriyet’in Seyahat ilavesinde yazmaya başladı. <br> 10 yıl boyunca yazdı, yazdı, yazdı... <br> Beş kuruş para almadı. <br> İnsanlar, “Ne kadar boş işlerle uğraşıyorsun! Bedava yazı yazılır mı? Bir de ardından tura çıkıyorsun, yazık değil mi sana?” dediler. <br> Aldırmadı. <br> Ama son gülen o oldu.
Barselona için en güzel zaman yazdır diyenlere aldanmayın! Bir sahil kenti olarak plajları güzeldir evet; ama Barselona’yı Barselona yapan aslında sokakları, müzeleri, küçük kafe-barlarıyla şehir kısmıdır. Dolayısıyla şimdi, yaz sıcakları bastırmadan bir ziyaret yapmanın tam sırası. Üstelik 6 Mart’ta gerçekleşecek, baharın ilk ve en heyecanlı etkinliklerinden Marato yani Barselona Maratonu’uyla şehir, olduğundan da renkli olacak! Dünyanın dört bir yanından insanlar burada buluşacak.
Çoğu kişi Kayseri Havaalanı’ndan Kapadokya’ya giderken Erciyes’in eteğindeki şehrin kıyısından geçer, şehri görmez bile. Kayseri’nin etrafındaki yüksek apartman blokları, uçsuz bucaksız endüstri alanları şehrin görkemli tarihiyle ilgili ipucu vermez. Bu nedenle şehir ilk bakışta turistlere çekici gelmez. Oysa bugünün “Anadolu Kaplanı”, Romalılar devrinde Caesarea Mazaca adıyla Roma eyaletlerinden Kapadokya’nın başşehri, Selçuklular’ın ilk gözdelerinden biriydi.
Edirne’nin Enez ilçesi, Yunanistan sınırına yakınlığından dolayı 2004 senesine kadar yasak bölgeydi. Şimdilerde dört kilometrelik altın kumsalıyla Marmara Bölgesi’nde yazın en çok tercih edilen tatil mekanlarından biri. Sahilden baktığınızda, sınırın öteki yakası ayaklarınızın altında. Kuş uçuşu 25 kilometre uzaklıktaki Dedeağaç’a (Alexandropolis) kadar geniş bir alanı görebiliyorsunuz. Yazlıklar ve antik kalıntılar ilçenin birbirinden çok farklı iki yüzünü oluşturuyor. İlki için söylenecek sözüm yok... Ben ikincisini anlatmayı tercih ettim.