Dünya mimarlık tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Ayasofya Camii, oldukça önemli bir merkezdir. Ayasofya Camii tarih boyunca kilise, müze ve cami olarak da kullanılmıştır. İstanbul'un simgesi haline gelen Ayasofya Camii ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.
#Ayasofya CamiiYeniden cami statüsü verilen Ayasofya, bugün 86 yıl aradan sonra bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak. Kılınacak cuma namazı ile 86 yıl sonra ibadete açılacak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen dua programı başladı.Kur'an-ı Kerim'in 1. cüzü cuma hatmiyle devam edecek programda, sureleri Hafız Osman Şahin, Metin Çakar, Hasan Kara, Mustafa Kızılcaoğlu, İshak Danış, Bünyamin Topçuoğlu, Ferruh Muştuer, Numan Akbaş, Emrullah Akbaş, Yunus Balcıoğlu tilavet edecek. Peki, Ayasofya nerede, İstanbul'un hangi ilçesinde? İşte 'Ayasofya'ya nasıl gidilir?' sorusunun yanıtı
#Ayasofya Camii NeredeCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu. Para sayma görüntülerini hatırlatarak CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Bu şehir 30 yıl geriye gitti, Balya balya, bavul bavul paralar bir yerlerden gelip bir yerlere gidiyor. Kimse bu görüntülerin makul, mantıklı izahını yapamadı." dedi. İstanbul'un 1994 öncesine döndüğünü söyleyen Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sert sözlerle yüklendi: Utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul'daki mevcut metroların tamamı bize ait. Zamanının yarısı kayakta, yarısı tatilde, yarısı genel başkanını devirmek için geçiyor. Kalan zamanda İstanbul'a bir şey kalmıyor. Yine çöp, çukur, yarı zamanlı mesaide bunu yaptı
#Recep Tayyip Erdoğanİstanbul tarihinde çok yıkıcı depremler hatta tariflere göre tsunami içeren felaketler yaşamıştır. 557’deki deprem İstanbul’u hâk ile yeksan etmişti. İstanbul’u Osmanlı zamanında sarsan depremlerden sonuncusu ise “1894 Depremi”dir. Marmara sahillerinde denizin önce 200 metre çekildiği, ardından şiddetli dalgaların geldiği yazılır. Benzer büyüklükte depremler için İstanbul’da gerekeli tedbirlerin alınmadığı görülüyor.
#İstanbulCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı konuşmada mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını duyurdu. 14 Mayıs seçimlerine yönelik dünyaya mesajlar veren Erdoğan, "Avrupa'nın dergileri şimdi burayı izliyor 'acaba Atatürk Havalimanı'nda ne oluyor?' diye soruyor. Buradan cevabı siz vereceksiniz" ifadelerini kullandı. Asgari ücret ve kamu işçilerinin zammı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Kamu işçileri için zammı da salı günü açıklayacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca İstanbul'a 3. tünel müjdesini vererek "Büyük İstanbul Tüp Tünelini hayata geçiriyoruz. Büyük İstanbul Tüneli ile günde 6 milyon vatandaşımızın kullandığı 11 farklı raylı sistemi vatandaşımıza sunacağız" dedi. Öte yandan Erdoğan, "14 Mayıs'ta balkon konuşmasını İstanbul'da beraber yapacağız." şeklinde konuştu.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de iftar programında açıklamalarda bulundu. "Siyasi ikballeri için işportaya çıkarmadık ilkeleri kalmadı" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tekmeledikleri masayı, 'kazanamaz' dedikleri adayı, millete 'umut' diye yutturmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme dair önemli konularda açıklamalarda bulundu.. Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu' iddialarına sert tepki gösteren Erdoğan, "Utanmadan cari açığı uyuşturucu ticaretiyle kapattığımızı söylüyor. Varsa elinde delil çıkar konuşursun. Şu anda yüzlerce insan uyuşturucudan içerde. Sen baronlara zemin hazırlıyorsun" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl krizinin nasıl aşıldığını anlatarak, "Putin'i dün aradım, bugün 12'den itibaren tahıl koridorunu açtılar" dedi. Asgari ücret ve EYT ile çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Erdoğan, "Önümüzdeki ay ve yeni yıl bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak" ifadelerini kullandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesindeki arsa ve iş yeri başvurularının süresinin 15 Kasım'a kadar uzatıldığını açıkladı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanYerebatan Sarnıcı ziyaret saatleri ve giriş ücretileri merak ediliyor. İstanbul'un tarihi yapılarından biri olan Yerebatan Sarnıcı restorasyon sürecinin ardından ziyaretçilere açılmıştı. Peki Yerebatan Sarnıcı hangi günler açık? İşte 2022 Yerebatan Sarnıcı giriş ücretleri
#Yerebatan SarnıcıÖzellikle kulenin muhteşem İstanbul manzarasına sahip yüksek bir tepe üzerinde harika bir bölgede olması nedeniyle birçok turisti kendine çeken Çamlıca Kulesi turistik cazibe merkezi haline geldi. Çamlıca Tepesi nerede yer alıyor, nasıl gidilir ve giriş ücretleri nelerdir detayları ile derledik.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti sonrası gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB çalışanının teröristlerle fotoğrafı konusunda, ‘Bu fotoğraf bir delildir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bunun hesabını vermesi lazım.’ dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesildiği iddia edilen eve ziyareti hakkında, ‘Bay Kemal’i ciddi manada aldatıyorlar, o da oyunlara çok rahat geliyor. Çünkü kendisinin ufku yok.’ eleştirisinde bulundu. Erdoğan, enflasyonla mücadele konusunda ise, ‘Halkımız müsterih olsun, bu meselenin üstesinden geleceğiz.’ dedi. Dış politikadaki son dönemdeki sıcak temaslar konusunda, ‘Düşman üretme değil dost kazanma sürecine’ vurgu yapan Erdoğan sosyal medya düzenlemesi konusunda da hızlı adımlar atılacağını belirtti.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ekonomiye ilişkin "Bunlar gelir geçer. Telaşın içine girmeyin. Türkiye bu türbülanstan, haksız yere ortaya koyulan dövizdeki oynaklıktan ve bunun sonucu olarak piyasada faaliyet gösteren bazı fırsatçıların bunu fırsat bilerek aşırı kar iştahından bu tablodan en kısa sürede kurtulacaktır. Bunların hesapları yapılıyor" dedi.
#Numan KurtulmuşSiz hiç Milano'da Duomo'nun ve Floransa Katedrali'nin ve Signoria'nın önünde böyle manzaralar görüyor musunuz? Köln'de aslında 19. asırda yapılan katedralin önünde böyle bir çapaçulluk var mı? Kremlin Meydanı'nda veya İsfahan'da Nakş-ı Cihan denen nefis meydanda araba park edildiğini gördünüz mü?
#YAZARJustinianus Köprüsü zamana direnen köprü olarak ünlenmiş oldukça turistik bir köprüdür. Peki her yıl yurt içi ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçi alan Justinianus Köprüsü nerede? Justinianus Köprüsü tarihi, hikayesi ve özellikleri hakkında bilgi nelerdir? İşte Justinianus Köprüsü hakkında merak edilenler.
Türkiye'nin pek çok ilinde Osmanlı mirası birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Ancak İstanbul'un uzun süre başkent olması nedeniyle genel olarak bütün yapılar burada toplanmıştır. Çorlulu Ali Paşa Medresesi de bu yapılardan biridir. Çorlulu ali paşa medresesi nerede ve nasıl gidilir? Çorlulu ali paşa medresesi tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli açıklamasında ‘Darbeler arasında mukayese yapmak ya bilgisizliğin ya da bilip de asıl hedefi perdeleyen mahzurlu bir mizacın eseridir. Boğaziçi Üniversitesi’ne yasal yollardan rektör atanmış ve konu kapanmıştır’ dedi.
#Devlet BahçeliAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrasında kritik açıklamalarda bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 27 Mayıs darbesine ilişkin sözlerini yorumlayan Çelik, "Zoraki demokratlık bir yere kadar. Kokteyl demokratlık olmuyor" dedi. SMA hastası çocuklarla ilgili tartışmalara da değinen Öner Çelik, "Bu devlet bu çocuklara sonuna kadar sahip çıkacak" ifadesini kullanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını tüm Türkiye'ye duyurdu: "Bundan sonra da tedavi onaylanırsa, cumhurbaşkanımızın açık talimatıdır. O çocuklara da bu tedaviye erişme konusunda her türlü imkan sağlanacaktır." Çelik, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atamasına ilişkin eleştirilere ilişkin ise "Bir insanın siyasi kimliği olması suç değildir" değerlendirmesinde bulundu.
#Ömer ÇelikKatıldığı bir programda, “Üniversiteler neredeyse fuhuş evleri” diyen Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, siyasiler, eğitimciler, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun her kesiminden tepki topladı. Sakarya Üniversitesi Rektörü, Sofuoğlu’nun disipline sevk edileceğini söyledi.
#Ebubekir SofuoğluAyasofya’nın ardından Kariye Camisi, 30 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Cuma namazıyla 75 yıl sonra ibadete açılacak. Açılış öncesi en çok merak edilen konulardan biri de Kariye Camii'nin konumu ve tarihi oldu. Peki, Kariye Camii nerede? Kariye Cami’si ne zaman müze olmuştu? İşte Kariye Camii’nin tarihi…
#Kariye Camii NeredeKiliseden camiye dönüşme özelliğine sahip olan Zeyrek Camii, eşsiz tarihi ve güzellikleri ile birlikte İstanbul’un gözde camileri arasında yer alıyor. Diğer adı ile Molla Zeyrek Camisi olarak bilinen Zeyrek Camii hakkında detaylı bilgilere, nerede olduğuna ve geniş tarihi bilgilerini derledik.
#Zeyrek Camiİstanbul genelinde 3269 cami bulunuyor. Tarihi ve mimari izleri ile tarihin farklı dönemlerinden izler taşıyan bu yapılar manevi atmosferleri ile de ziyaretçilerinin gezmekten büyük mutluluk duyduğu mekanlar arasındadır. Bunlardan biri olan Yeni Cami gezi rotaları için alternatif bir seçenektir. Peki, Yeni Cami Nerede? Nasıl Gidilir? Tarihi Nedir? Özellikleri Nelerdir? Mimarı kimdir? İşte detaylar.
#Yeni CamiÜlkemizde pek çok tarihi cami bulunmaktadır. Turistlerin de ilgi ile ziyaret ettiği yerlerden olan bu camiler ülkenin turizm gelirini de önemli katkı sağlamaktadır. Sultan Ahmet Camii'de Türkiye'nin en meşhur ve en tarihi camileri arasında yer almaktadır. Şehre gelen herkesin mutlaka ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alan bu ibadethane yerli turistlerin de ilgisini çekmektedir. Sultan Ahmet Camii tarihi hakkında internette de araştırma yapılmaktadır. Peki, Sultan Ahmet Camii nerede? Sultan Ahmet Camisi tarihi ve özellikleri nelerdir? Sultan Ahmet Camii hikayesi var mı? Varsa bu hikaye nedir? İşte Sultan Ahmet Camii ile ilgili bütün bilgiler.
#Sultan Ahmet CamiiOsmanlı Devleti zamanında mimari açıdan değerli pek çok eser yaptırılmıştır. Bu eserlerden bir kısmı da günümüze kadar ayakta durmayı başarmıştır. Süleymaniye Camii de bunlar arasında yer alır. Peki, Süleymaniye Camii nerede ve buraya nasıl gidilir? Bu yapının mimarı kimdir ve özellikleri nelerdir? Sizler için araştırdık.
#SüleymaniyeÜlkemizde yer alan pek çok cami vardır. Bu camilerden en tarihi olanlarının başında Kılıç Ali Paşa Cami yer almaktadır. Kılıç Ali Paşa Camii sürekli olarak ziyaretçi akımına uğrayan tarihi yerlerden birisidir. Kılıç Ali Paşa Camii tarihi ve özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Kılıç Ali Paşa Camii'ni ziyaret etmek isteyen kişiler cami hakkında detaylı bilgi edinmektedirler. Peki, Kılıç Ali Paşa Camii nerede? Kılıç Ali Paşa Camisi tarihi nedir? Kılıç Ali Paşa Camii'nin mimari özellikleri nelerdir? İşte Kılıç Ali Paşa Camii ile ilgili tüm bilgiler.
#Kılıç Ali PaşaÜlkemizde birçok tarihi cami bulunmaktadır. Bu tarihi camiler tarihte belirli bir zaman diliminde önemli kişiler tarafından yapılmış camilerdir. Ülkemizde ki en tarihi camilerden birisi de Arap Camii'dir. Arap Camii ibadete hala açık olan tarihi camilerden birisidir. Arap Camii'nin hikayesi de Ayasofya ile eş değer bir hikaye olarak bilinmektedir. Arap Camii'ni gezmek isteyen yabancı turistler de cami hakkında arama motorlarından bilgi edinmektedirler. Peki, Arap Camii nerede? Arap Camii'nin tarihi nedir? Arap Camii'nin hikayesi nedir ve bu caminin mimarı kimdir? İşte Arap Cami ile ilgili bütün detaylı bilgiler.
#Arap CamiiBu yıl tüm tatil planlarının temel belirleyicisi pandemi ve onun hayatlarımıza getirdiği yeni normal. Nispeten riski az bulunan rotalar ve oteller tercih sebebi olarak öne çıkıyor. Kıbrıs da öyle bir yer işte. Vaka sayısı yok denecek kadar az. Üstelik, KKTC’ye gittiğinizde hem doğa hem kültür tatili için pek cömert olduğunu göreceksiniz. İster deniz-güneş-kum üçlüsünün tadını çıkarabilir ister tarihte katman katman bir yolculuğa çıkabilirsiniz.
#KıbrısCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, namaz sonrası gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Beyrut'taki patlamayla ilgili konuşan Erdoğan, ''Bu gerçekten çok ama çok büyük bir felaket'' dedi. Erdoğan, Yunanistan ile Mısır arasındaki anlaşmayla ilgili de ''Hiçbir kıymeti harbiyesi yok'' ifadelerini kullandı. Ekonomideki gelişmelerle ilgili soruları da yanıtlayan Erdoğan, ''Yani Türkiye bu noktada dimdik ayakta. Kimse halkımızı yanıltmaya çalışmasın. Bugün dünden daha güçlüyüz. Yarın daha güçlü olacağız'' diye konuştu. MHP lideri Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e 'Eve dön' çağrısıyla ilgili soruya Erdoğan, ''Yadırgadığım bir davet değil'' yanıtını verdi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSon dakika haberi... AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TRT Haber Özel Röportajı'nda sosyal medya düzenlemesinin ayrıntılarını anlattı. Ünal, ''Sosyal medya düzenlemesi sosyal medyayı kapatmak ya da yasak getirmek amacı içermiyor. tam tersine bu alanda bir düzenleme ve 55 milyon vatandaşımız sosyal ağlarda kullanıcı durumda. Dolayısıyla sosyal ağlarda kullanıcı olan vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve burada var olan dezenformasyonun önüne geçilmesini amaçlayan bir düzenleme.'' dedi.
#Haber