Türkiye'de at yarışçılığı için 9 hipodrom kullanılıyor. Hipodromlarda bulunan at pansiyonlarının yanı sıra çeşitli il ve ilçelerdeki haralarda bakımları yapılan milyon TL'ye kadar çıkan değerdeki safkanlar için yaklaşık 350 bin kişi çalışıyor. En bilinen ve en çok kullanılan hipodromlardan biri olan Veliefendi Hipodromu'nda pistlerin yanı sıra eküri haraları, at pansiyonları, apranti okulu, at hastanesi, rehabilitasyon merkezi ve vatandaşlar için piknik alanı da bulunuyor. Türkiye'deki 9 hipodromda toplam 350 bin kişi çalışıyor bu da yaklaşık 1.5 milyon kişiye aş veriyor. Seyisler, aprantiler, jokeyler, güvenlik elemanları, temizlikçiler, veterinerler, kondisyonerler (kronometre tutanlar), kameraman, fotoğrafçı, elektronikçi derken; nalbanta kadar uzanan yelpazede herkes işlerini büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor.
#SafkanlarTürkiye, bu yıl ilk kez kış saatine geçmedi. Artık günlük hayat karanlıkta başlıyor. Saat 05.00’ten, havanın aydınlanmaya başladığı 07.15’e kadar otobüs, metrobüs, metro duraklarını, motor ve vapur iskelelerini dolaştık. İşçinin, memurun, esnaf ve öğrencinin kara ayazda, yaz saatiyle mücadelesine şahit olduk.
#Yaz SaatiTrabzon’da yaklaşık 26 yıldır doktor olarak görev yapan Ali Özkan’ın çılgınlıkları bitmek bilmiyor. Yaklaşık 15 Avrupa ülkesini tekerlekli patenle gezen Dr. Ali Özkan, son olarak lüks aracın peşinden şarkı söyleyerek halat yardımıyla kayak yaptı. Aile Hekimi olarak görev yapan çılgın Doktor Özkan, sabah namazını kıldıktan sonra spora başladığını belirterek haftada sadece 1 gün spor yapmadığını söylüyor. Sporun yanı sıra Türk Sanat Müziği de söyleyen Dr. Özkan, birçok alanda başarılı göstererek madalya bile aldığını belirtirken ölene kadar çılgınlıklarına devam edeceğini söylüyor. Avrupayı bisikletle gezeni duyduğunu ancak paletli patenle gezene rastlamadığını belirten Dr.Özkan bu alanda bir ilki başardığını söylüyor. Dr. Özkan, “Her sabah namazla birlikte sporla başlıyorum. Mesai saatine kadar da 10 kilometre koşuyorum. Haftanın 1 günü hariç her gün spor yaparım. Bazı dallarda başarım var. Örneğin 15, 42 kilometre maratonlarda birincilik, ikincilik başarılarım var. Bisiklet, yüzme, su kayağı, şörf, paraşüt, tekerlekli paten, buz pateni, kar kayağı, kar snowbordu, çim kayağı. Aklınıza gelen bütün sporları yaptım. Yaz mevsiminde 15 tane Avrupa ülkesinde patenle gezdim. Bisikletle gezdiler değişiklik olsun diye bende patenle gezdim. Sofya’dan Viyana, Budapeşti, Prag, Amsterdam, Hamburg, Berlin, Paris şehirlerini uzun mesafede patenle gezdim. Ayrıca Trabzon’dan Giresun’a Erzurum’a patenle gittim. Buraları gerçekten zor bir parkurdu. Sağınızdan solunuzdan sürekli araçlar geçiyor. Ancak bu işlerde artık profosyonel olduğum için çok dikkat ediyorum. Herkes denemesin” dedi. TRABZON (İHA)
#TrabzonArtan pilot ihtiyacıyla kapılarını iki yıl önce yabancı pilotlara açan Türk Hava Yolları, yeni bir uygulamaya imza attı. Artık Uçuş Eğitim Başkanlığı’nda altı yabancı kaptan pilot öğretmen olarak görev yapıyor. Hedef, eğitim standartlarını yükseltmek.