Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayılarını bir türlü kontrol altına alamayan Avrupa ülkeleri yaklaşan Noel tatili öncesi teker teker kapanmaya hazırlanıyor. Başta İngiltere ve Almanya olmak üzere birçok ülke sert kısıtlamalar devreye girmeden önce sokaklarda yaşanan çılgın eğlenceler haber ajanslarının yayınladığı fotoğraflara yansıdı. Sokaklarda sosyal mesafe ve maske gibi kuralları hiçe sayarak eğlenenlerse büyük tepki çekti.
#AVRUPAKoronavirüs salgını tüm dünyada korku yaratmaya devam ediyor. Dünya genelinde vaka ve ölüm sayıları artarken Avrupa ülkeleri de ikinci dalga paniğine teslim oldu. Bölge koronavirüs salgınında başa dönerken ülkeler bir bir yeni önlemler açıklıyor.
#AVRUPAAvrupa koronavirüs kararlarını yavaş yavaş yumuşatırken, Belçika’da halk da normale dönüyor. Ülkede yeni alınan kararlar çerçevesinde dünden itibaren kuaförler ve bazı okullar açıldı, hayat normale dönmeye başladı. Kafe, restoran gibi iş yerlerininse 8 Haziran’dan sonra açılması bekleniyor.
#BelçikaAvrupa, koronavirüs kriziyle askıya alınan açık sınır ve seyahat özgürlüğüne geri dönmeye hazırlanıyor. Almanya, Avusturya, Fransa, Lüksemburg ve İsviçre sınırlarını dikkatlice açmaya karar verdi. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, 16 Mayıs’tan itibaren Lüksemburg sınırında kontrollerin tamamen kalkacağını açıkladı.
#Koronavirüs KriziAlmanya’da yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) vaka sayısının 5’e yükselirken, Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn Çin’in Vuhan bölgesinde bulunan 100’e yakın Alman vatandaşı ülkeye getireceklerini açıkladı. Fransa’da da vaka sayısının 6’ya yükseldiği bildirildi. İtalya’da ise ülkeye gelen 2 Çinli turistte ilk kez yeni tip koronavirüs vakasına rastlandığı söylendi.
#Almanya- Turnuvada Türkiye'yi Eczacıbaşı Dynavit, Fenerbahçe Medicana ve VakıfBank temsil edecek.- Türk temsilcileri, ilk maçlarını 6 Kasım Çarşamba günü İstanbul'da yapacak.- Organizasyonun son 13 sezonunda VakıfBank 6, Fenerbahçe ile Eczacıbaşı Dynavit ise 1'er defa şampiyonluk yaşadı.- CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde 2018'den sonra yeniden Dörtlü Final organizasyonu düzenlenecek.
#Fenerbahçe MedicanaOkulların açılmasıyla birlikte çocuklar, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele ederken, Covid-19 vakalarında da kayda değer bir artış gözlemleniyor. Acil servisler, son bir iki haftadır yoğun bir hasta akınıyla karşı karşıya. Ayrıca uzmanlar, özellikle Avrupa'da Covid-19'un yeni 'XEC' varyantının da hızla yayıldığına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ahmet Güzel ile koronavirüsün neden bir anda güçlendiğini, en sık görülen belirtileri ve XEC varyantının etkilerini konuştuk.
#SağlıkYurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yoktur. Cumhur İttifakı’nın böyle bir sıkıntısı, derdi de yoktur. Biz milletimizi darbe anayasasından kurtarmak istiyoruz” dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, JW Marriott Otel'de Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, derdi de yoktur. Partimizin bu konudaki yaklaşımı açıktır. Biz milletimizi darbe anayasasından kurtarmak ve milletimizin önünü açmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanHaziran ayında Almanya'da tespit edilen Covid XEC varyantı, hızla yayılarak 15 ülkede görüldü. Covid XEC varyantının, havaların soğumasıyla daha da etkili olabileceğini belirten uzmanlar "daha yeni başlıyor" uyarısında bulundu.
#CovidDünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği M-Çiçeği virüsü, Afrika ve Avrupa'nın ardından Asya'ya da yayıldı. Yeni varyantının daha tehlikeli olduğu belirtilirken, aşı erişiminin artırılması hayati önem taşıyor. Afrika Hastalık Kontrol Merkezi Genel Müdürü Dr. Jean Kaseya, etkilenen bölgelere 10 milyon doz aşı gerektiğini ve erişim iyileştirilmezse binlerce kişinin korunmasız kalacağını belirtti. Mevcut aşıların virüse karşı tam koruma sağladığı, yeni aşıların gerekip gerekmediği ve önceki çiçek aşılarının etkinliği gibi sorular ise yanıt bekliyor. Prof. Dr. Nafiz Koçak, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#M-ÇiçeğiDSÖ’nün maymun çiçeğiyle ilgili küresel acil durum ilan etmesi ve dün İsveç’in ilk vakayı gördüğünü açıklaması, ‘COVID’den sonra yine mi salgın’ endişesi yarattı. Kolay bulaşması, vücutta çıkardığı korkunç yaralar, yaşattığı acılar ve ölüm oranıyla korku salan maymun çiçeğini uzmanlara sorduk...
#DSÖBeklenen haber dün akşam saatlerinde geldi ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika’da yayılan M çiçeği virüs için "uluslararası öneme sahip acil durum” ilan etti. Afrika kıtasını tamamen etkisi altına alan salgının dünyaya yayılması önlenmeye çalışılacak.
#M ÇiçeğiEnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, DSÖ'nün uluslararası acil durum ilan ettiği Afrika'da ortaya çıkan 'maymun çiçeği' varyantına karşı Türkiye'de de önlem alınması gerektiğini söyledi. Ceyhan, "Türkiye'de, şu anda yürütülen bir aktif sürveyans çalışması yok. Hastalığı tespit edebilmek için aktif sürveyans çalışması yapmalıyız" dedi. Ceyhan, "Şu anda bir yayılma söz konusu ve bunun için DSÖ alarmda. Solunum yoluyla bulaşan pandemiler gibi, grip pandemisi, koronavirüs pandemisi gibi bir anda 100 binlerce, milyonlarca vakaya ulaşmaz. Ama yavaş yavaş artarak dünya için tehlike oluşturabilir" diye konuştu.
#Maymun Çiçeği