TÜSİAD, Türkiye'de faaliyet gösteren iş dünyası kuruluşudur. Gönüllü katılımlarla kurulan TÜSİAD, Türkiye'nin önde gelen sanayicileri ve iş adamlarını bünyesinde barındırmaktadır. TÜSİAD'ın açılımı ise Türkiye Sanayiciler ve İş Adamları Derneği olarak bilinmektedir. İşte, TÜSİAD hakkında detaylı bilgiler
#TüsiadGümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ticaretin kolaylaşması için şirketlere tanıdıkları yetkilendirilmiş yükümlü statüsü ile Türk mallarının gümrüklerden en az kontrole tabi olarak, hatta kontrole tabi tutulmadığı yeşil hat üzerinden ihraç edildiğini vurguladı. 136 firmanın sahip olduğu statü için 140 firma da beklemede.
#Bülent TüfenkciGeleceğin teknolojilerinin nabzı olarak görülen Silikon Vadi’sinden yararlanmak için ağ kurduklarını kaydeden TÜSİAD Başkanı Bilecik, Türkiye’nin kaynak yapısı kısıtlı olduğu için startup’ların (girişim) ancak daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk üstünlüğü ve daha fazla özgürlükle başarı yakalanabileceğini belirtti.
#TÜSİADAvrupa özel sektörünün temsil örgütü BusinessEurope’un (Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu), Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlediği Başkanlar Konseyi toplantısına katılan TUSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Avrupa’nın iş dünyası Türkiye’nin katılımına son derece sıcak bakıyor" dedi.
TİSK, TÜSİAD ve Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu'nun (BUSINESSEUROPE), Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen BOSMIP 2 (Business Organisations as Single Market Integration Players) Projesi kapsamında düzenlediği “AB Müktesebatı Uluslararası Semineri: İş Sağlığı ve Güvenliği ve Çevre” semineri 26-27 Haziran'da Ankara Hilton Otel’de gerçekleştirilecek.
TİSK, T?SİAD ve Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu'nun (BUSINESSEUROPE), Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen BOSMIP 2 (Business Organisations as Single Market Integration Players) Projesi kapsamında düzenlediği "AB Müktesebatı Uluslararası Semineri: İş Sağlığı ve Güvenliği ve Çevre" semineri 26-27 Haziran'da Ankara Hilton Otel'de ger?ekleştirilecek.
Dünyada sadece eyalet sisteminin olduğu sınırlı sayıda ülkede uygulanan, Türkiye’de de 50 sene önce eşitlik ilkesine uymadığı gerekçesiyle kaldırılan ‘bölgesel asgari ücret’, İTO ve MÜSİAD başkanlarının önerileriyle yeniden tartışmaya açıldı. İstanbul ile Anadolu’daki hayat koşullarının bir olmadığını söyleyen bazı işverenler, 1974’te kaldırılan bölgesel asgari ücretin geri gelmesini istiyor. Birçok iş dünyası temsilcisi ise bu modelin Doğu illerinde yeni bir işçi göçünü tetikleyeceği konusunda endişeli. Bunun yerine yatırımcıyı Doğu illerine çekecek, bölgedeki istihdamı artıracak teşviklerin getirilmesi gerektiğini belirtiliyor. Çalışanların gözü ise asgari ücrete yapılacak zam oranında.
#Asgari ÜcretÇukurova Sanayi ve İş Dünyası (ÇUKUROVA SİFED), Türk iş dünyasında bir ilki gerçekleştirdi. ÇUKUROVA SİFED’e bağlı derneklerin üyesi olan iş insanları arasında iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmeyi, yeni iş fırsatları oluşturmayı, yeni iş modelleri geliştirmeyi amaçlayan ÇS BUSINESS NETWORK, üyelerine ve iş dünyasına ‘merhaba’ dedi. Adana Hilton Otel’de gerçekleşen ÇS BUSINESS NETWORK ’ün tanıtıldığı lansmanın açılışında konuşan ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, günümüzde birçok mesleğin yok olacağı ve henüz şu an isimlerini bilemediğimiz onlarca yeni nesil işlerin türeyeceği hakikat ötesi bir evrende olunduğuna dikkat çekti.
#Adana