İstanbul Boğazı’nın altından geçecek olan 2 katlı “Avrasya Karayolu Tüp Geçişi” projesinde çalışmalar hızlandı. Boğaz’ın iki ucunu 106 metre derinde birleştiren tünel ile Kazlıçeşme-Göztepe arası otomobille 15 dakikaya inecek. Böylece İstanbul’un iki yakasını birleştirecek 5’inci proje 2015 yılında hizmete girecek.
#MarmarayUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesinin isminin Bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılacak anketle belirleneceğini söyledi.
#Avrasya TüneliUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, teknolojisi ve büyüklüğüyle dünyada merakla beklenen dev projelerin üçünün bu yıl hizmete gireceğini belirterek, "Osmangazi Köprüsü'nü 30 Haziran'da, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bağlantı yollarıyla 26 Ağustos'ta, Avrasya Tüp Geçişi'ni ise 20 Aralık'ta vatandaşlarımızın hizmetine alacağız" dedi.
#Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet ArslanULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2017’nin ikinci yarısında bitirilmesi planlanan Avrasya Tüneli’nin bu yılın sonunda hizmete gireceğini belirterek, “Projeyi belirlenen zamandan 8 ay önce, 47 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış olacağız” dedi.
#Binali YıldırımUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2017'nin ikinci yarısında bitirilmesi planlanan Avrasya Tüneli’nin bu yılın sonunda hizmete gireceğini belirterek, "Projeyi belirlenen zamandan 8 ay önce, 47 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış olacağız." dedi.
#Avrasya TüneliUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, karayollarına son 10 yılda ortalama yıllık 15.5 milyar lira harcadıklarını belirterek, “Sadece bölünmüş yollarda bir yılda zaman ve yakıttan elde edilen tasarruf 16 milyar lirayı aştı. Yani harcanandan fazlası geri ödendi. İzmit Körfez geçişi ile Körfez çevresinde 4 saat süren yol, 4 dakikaya düşecek”
#Ulaştırma BakanlığıAvrasya Tüneli (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi)kapsamında Yenikapı Meydanı’nda devam eden bağlantı yolu çalışmalarında Theodosius limanının devamı ortaya çıkarıldı. İstanbul Arkeoloji Müzeleri denetiminde devam eden arkeolojik kazılarda 19. yüzyıl mimari buluntularının altından batık ve neolitik dönem gelme ihtimali ağır basıyor.
#YenikapıAvrupa ile Asya kıtalarını deniz tabanı altında birleştirip karayolu geçişi sağlayacak Avrasya Geçişi Projesi’nde tünel kazma çalışmaları tamamlandı. İstanbul boğazı altında 3 bin 344 metrelik kazının gerçekleştirildiği proje, 100 dakikalık güzergâhı 15 dakikaya indirecek.
#Avrasya Geçişi ProjesiAvrasya Geçişi Projesi'nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) İstanbul Boğazı altındaki tünel açma çalışmaları tamamlandı. Proje için özel olarak üretilen ve İstanbul Boğazı'nın altında, 3 bin 344 metrelik güzergahı kazarak ilerleyen Tünel Açma Makinesi (TBM ) ile iki kıta, deniz tabanı altında birleştirildi.
#Avrasya Geçişi ProjesiAvrasya Tüneli'nin Anadolu yakasında başlattığı tünel açma işlemi, 3 bin 340 metrelik kazı çalışmasının ardından Çatladıkapı'da sona erdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Çatladıkapı'daki şantiyeye gelerek çalışmalar hakkında brifing aldı. Davutoğlu İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın fikrini paylaşarak tünelin toplam uzunluğu kadar muhtaç kişiye dağıtılmak üzere kurban kesileceğini söyledi. Tünelin toplam uzunluğu ise 3 bin 340 metre.
#Başbakan DavutoğluBaşbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla düzenlenen törenle, Asya ve Avrupa'yı deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli'nin kazı işlemi tamamlanıyor.Avrasya Tüneli Projesi'nde (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi), TBM (tünel açma makinesi) diye adlandırılan makineyle deniz altında delinen tüneldeki kazı işlemi bugün tamamlanıyor. Tünelin kazı işleminin son bölümünü Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'yla takip etti.
#Avrasya TüneliTSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da genelde Avrupa yakasına önem verdiğini belirterek, "Gayrimenkul tercihinde Taksim'e olan mesafe ve havaalanına olan uzaklık temel belirleyici unsurlar" dedi.
#TaksimAvrasya Tüp Geçiş Tüneli Projesi için kazılar tarihi yarımadanın içinde Bizans dönemine ait Bukaleon Sarayı’nın hemen yakınında başlayacak. Tarihçiler, kazıların titizlikle yapılması konusunda uyarıda bulunarak, “Kazılarda neler çıkacağını tahmin edemeyiz. Maramaray’da olduğu gibi birçok sürprizle karşılaşabiliriz” uyarısında bulunuyor.
Avrasya Tüneli Projesi’nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) İstanbul Boğazı altındaki tünel kazı çalışmaları, T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın da katılacağı törenle bugün başlıyor. Deniz tabanının altındaki çalışmalar, boyu 120 metre, ağırlığı ise 3 bin 400 ton olan ve proje için özel olarak tasarlanan Yıldırım Beyazid adı verilen Tünel Açma Makinesi ile gerçekleştirilecek. Avrasya Tüneli’nin tasarım, inşaat ve işletilmesi, Türkiye’den Yapı Merkezi ve Güney Kore’den SK E&C şirketlerinin kurduğu Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ) tarafından gerçekleştirilecek. Avrasya Tüneli, Göztepe-Kazlıçeşme arasındaki yolculuk süresini 15 dakikaya kadar indirecek. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde Kazlıçeşme-Göztepe arası mesafeyi almak 3 saati bulabiliyor.
#Avrasya TüneliAK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 Haziran 2011 seçim beyannamesinde 2023’e dönük vizyonlarını ortaya koydu. Erdoğan, “2023’te dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek için kararlılıkla çalışacağız” derken, bu süreçte Türkiye’nin ‘uçağını, uydusunu, tankını kendisi üreten bir ülke olacağını’ da belirtti.
İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi’nin temelini atan Başbakan Tayyip Erdoğan, 4.5 yılda tamamlanması öngörülen projenin 3.5 yılda bitirilmesini istedi. 12 Haziran’da son kez milletvekili adayı olacağını belirten Erdoğan, yüklenici firmalarla pazarlık yaptı. Erdoğan, “Bu dönemde Avrasya Tüneli’nin bittiğini görmek istiyorum” dedi.