Evde kahvaltı etmek birçoğumuz için büyük bir zevk. Güzel bir çay, peynir, çıtır çıtır kızarmış ekmek ve bir de yumurta olunca kahvaltılar şölene dönüşüyor. Ancak “Bal baklava olsa her gün yenmez” demiş, büyüklerimiz. Haliyle insanın canı farklı lezzetler de istiyor. Örneğin restoranların, kafelerin son dönemdeki favorisi poşe yumurtayı denemiş miydiniz hiç? İşte yeni başlayanlar için evde poşe yumurta pişirme teknikleri…
#Evde Poşe Yumurta Nasıl YapılırPoşe yumurta son dönemlerde çok popüler bir lezzet. Özellikle avokadoyla bir araya geldiğinde enfes bir ikili oluşturuyor. Ancak aslında Türk mutfağına yabancı bir lezzet de değil. Geleneksel yumurta yemeklerimizden çılbır da poşe yumurtayla yapılıyor. Peki çılbır nasıl yapılır? İşte kahvaltıdan akşam yemeğine günün her öğününde zevkle tüketilebilen çılbırın tarifi ve yapılışının püf noktaları…
#ÇılbırPoşe yumurta nasıl yapılır sorusunun yanıtı yemek yapmayı seven vatandaşlar tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Etin üstüne patlatılarak akıtılan bir poşe yumurta sofralara oldukça güzel lezzet katabiliyor. Peki, poşe yumurta nasıl yapılır? İşte poşe yumurta tarifi.
#Poşe YumurtaSağlıklı yaşamda en önemli besinlerden biri olan yumurta, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Özellikle geniş katılımlı hafta sonu kahvaltılarında mutlaka sofrada yer alan yumurtayı tüketirken pek çok yöntem tercih ediliyor. Yumurtanın en lezzetli hallerinden biri de hiç kuşkusuz haşlaması. Peki, yumurta nasıl haşlanır?
#YumurtaAvokado son dönemin en favori meyvelerinden. Özellikle sağlıklı beslenmeyi hedefleyenler arasında vazgeçilmezler arasındaki yerini çoktan aldı bile. Sağlıklı beslenme meraklılarının yakın zamanda radarına giren lezzetlerden biri de poşe yumurta. Yumurtanın suya kırılarak haşlanmasıyla elde edilen poşe yumurta yağsız olması nedeniyle d çok popüler. Peki bu iki lezzeti bir araya getiren avokadolu poşe yumurtayı evde yaparken nelere dikkat etmelisiniz? İşte Ajjna'nın deneyimli şefi Sezgin Can'dan evde avokadolu poşe yumurta yapmanın püf noktaları...
#Avokadolu Poşe YumurtaSon yıllarda yeme-içme sahnemizde 3’üncü dalga kahve kadar talep gören ne var diye sorsalar kafe-bistroların havalı ve hayli pahalı kahvaltı tabakları derim. Alıştığımız peynir, ekmek, zeytin, sahanda yumurta yerine avokadolu, poşe yumurtalı, ekşi maya ekmek üzerinde gelen sunumlar yüksek talep görüyor. Yumurtaya ekmek banınca değil, poşeleyip ekmeğin üstüne koyunca havalı oluyor velhasıl. Dışarıda yemeye vakit bulamıyor ya da ekmekle yumurtaya o fiyatları ödemek istemiyorsanız, eğitmen şef Gizem Gedik çırpılmış yumurtadan croque madame gibi meşhur tostlara hepsini detaylarıyla anlattı, tarifler verdi.
#Gaye ŞahinZaman kısıtlaması olmadan sofraya kurulmak, usul usul, tadını çıkara çıkara yemek tatilde olmanın en güzel yanlarından biri... Jürimiz geçen hafta en sevdikleri yol üstü lezzet duraklarını anlatmıştı, bu hafta sıra Ege ve Akdeniz’deki kahvaltı mekânlarında... Ev yapımı ekmeklerden kuru domatesli-biberiyeli tereyağına, otlu tepsi böreğinden poşe yumurtaya tadanı mutlu etmesi garanti önerilerimiz var.
#KahvaltıYaptığı haberlerle birçok kez Pulitzer kazanan, Amerika’nın siyasi analizleri ile de ünlü ve saygın gazetesi The New York Times Türkiye’deki seçim sonuçlarını yorumlamaktan sıkılmış olacak ki sofralarımızın sağlıklı ve görece ekonomik, geleneksel yemeği çılbırı manşete taşıdı.
#Hollanda